Mások szerint is abnormális/pofátlan dolog ez egy exfeleségtől? Hogyan kéne ezt kezelni?
Nemrég költöztünk “saját” házba albérletből. A férjem előző házasságból származó gyereke az új helyre már a második láthatásra úgy érkezett, hogy egy addig soha nem látott/emlegetett telefon volt nála. Kérdeztük, hogy miért van nála ez a telefon. Mire azt felelte, hogy az anyja kérte, hogy csináljon fotókat a házról, mert érdekli... Nos én azt gondolom, hogy a volt feleségnek semmi köze a mi hàzunkhoz, mi magasról tojunk arra, hogy az új családjával hogy élnek. Gondolom szeretné checkolni az anyagi helyzetünket, de egy teljesen átlagos újabb családi házról beszéltünk, aminek a jelentős része ráadásul az én nevemen van, mert az önerő közel 80 %-át én és a szüleim tettük össze. A gyereknek megmondtuk, hogy ne fotózzon, majd az apja mesél a házról az anyjának, ha ennyire érdekli. Hogyan kellene ezt lereagálni az anyjával szemben? Szeretnénk finoman a tudtára adni, hogy semmi köze a mi életünkhöz.
Köszönöm a válaszokat
- Jaj anyu, apuék új háza olyan szép! Képzeld roszaszinek a falak, meg a konyhában van egy olyan italos hűtő, meg a fürdőszobában esozuhany.
-Tenyleg? Na, ha legkozelebb mesz adok egy telefont, akkor tudsz képéket csinálni és én is meg tudom nézni.
Ez súlyos személyiségi jogi kérdés.
Senkinek sincs joga a lakásom ajtaján belüli intim szféránba betekintést nyerni.
A férjem gyereke is csak az engedélyemmel készíthet
képeket, és arról, amiről megengedem.
A nő a gyerek anyja, de nem rokon, nem családtag. A férjednek sem családtagja.
A gyerek viszont családtag, de akkor sem fotózhat, vihet ki a házon kívülre intim információkat tartalmazó képeket.
A nő azért is aljas, mert bizalmatlanságot szít a gyerek és az apja és az apja új családja között.
Ti nem akartok úgy élni, hogy azt kelljen lesnetek, hogy a gyereket milyen hülyeségekre uszítja a hülye anyja.
A férjed feladata, hogy felvilágosítsa a gyerekbanyját a jogi vonatkozásra. De arra is, hogy a gyereket nevuszítsa, ne nevelje alattomosságra, mert a végén elperelheti tőle a férjed a felügyeleti jogot. Ugyanis jellemtelenségre neveli és eszközül használja a piti játszmáihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!