Bunkóság volt részemről?
Húgom akart rendelni ilyen jégkás készítőt, és kérte, hogy pótoljam ki neki. Kb 2-3 forintról van szó. Mivel nekem csak 10.000 Ft-om maradt, amit másra akarok költeni ezért megmondtam, hogy ilyen hülyeségre nem adok neki pénzt(tekintve, hogy akárhányszor kap valami hasonlót 2 hét múlva nem nagyon foglalkozik vele).
Apám felháborodott, hogy mi az hogy hülyeség, akkor majd ők kipótolják neki,és akkor majd én nem kaphatok jégkását ha megrendelik. (ez azért hidegen hagyott, mert nekem mindegy).
Igen elírtam, 2000-3000 Forintról van szó.
Csak már egy kicsit sok volt, mert én a testvere vagyok, nem a szülője, és szoktam neki pénzt adni csakúgy.
Múlthéten adtam neki 1000 ft-ot, mert annyi hiányzott neki, hogy tudjon venni egy pár papagájt(igazit), a kaját én vettem volna a madaraknak(mert közösbe akartuk őket). De ahelyett, hogy madarakat vett volna, elfagyizott 2000 ft-ot(ő pénze volt, mert neki adtam, csak ha közös dologra adom, akkor ne fagyizza el).
És azért hülyeségeztem le ezt a gépet, mert tudom, hogy előbb vagy utóbb a szekrény mélyén végzi,és akkor inkább költse a pénz olyanra, amit nem csak 1x-1x használ , hanem minden napokban is. Ruha, minőségi rajz eszközök ilyenek.
Btw nem vagyunk rosszba a húgommal, imádjuk egymást(bár a korkülönbség miatt más az értékrendünk)
Szégyelljétek magatokat!
2-3 ezer forint egy gyereknek, akinek zsebpénze az egyetlen bevétele, igenis sok pénz. Nem köteles a tesója hobbijára költeni.
Nem vagy bunkó kérdező, a tesód ossza be saját zsebpénzét!
Egyébként ő nem háborgott,mert tudta, ha én nem akkor apa ad neki. Hanem inkább apa volt az, aki felhúzta magát a "hülyeség" szóra(kisebb gyereket védeni kell😅)
11 évesen tényleg neki fontos lehet ez a cucc, belátom. De nem akarom h csak porolódjon, mert ha megtörténik akkor gondoljatok bele, hogy 7000-ftból mennyi mindent tud venni.
Ha valami olyat akart volna, amit tuti, hogy sokáig használt volna, akkor adok én neki, még többet is. Vagy veszek neki valami meglepetést, ha olyan helyen járok.
19 éves vagyok, most végeztem OKJ-n, koronavírus alatt nem mehettem diákmunkára, mert a diákközvetítők bezártak, csak az eddigi tagoknak továbbitottak munkát. Jogsira is elment a pénz.
De szerintem a legtöbb szülő is az alapján ad pénzt, hogy ők hogy ismerik a gyereket.
22-es ha tudsz olvasni a kérdésbe 2 vagy 3 forintot írta a kérdező.
A 10000 ft-hoz viszonyítva a 2 vagy 3 ft nem pénz.
Nem kell szégyelnünk magunkat mert leírta mindenki a véleményét, bunkóság volt mert le hülyeségezte, és megpróbálta manipulálni a hugát vágyainak elérésében, ami nem jött össze, de a huga így is nyert ezen az egészen, hogy hogy kell kezelni a manipulációt, mert most a testvér szépen itt regéli el nekünk, hogy mit gondol a 11 éves huga háziasszonyos viselkedéséről. :) Én büszke lennék rá, ha a testvérem lenne, vagy ha a gyerekem lenne, ilyen gyakorlatias vágyakkal. Inkább lenne büszke rá, hogy nem Barbi baba miatt hisztizett, ami 17 évesen lehet díszként fog porolódni a polcán, de így ha porolódik is egy két évig ez a technológiai eszköz, x év után te leszel majd a legnagyobb rajongója, miután testvéred elhatározza hogy cukrász lesz, vagy bármixer, ki tudja nem e gondolkodik ilyesmin már most 11 évesen:) , és így legalább motiválódhatna. Ehelyett te hátsó gondolatból kitárgyalod a hugod, közbe meg azt sem tudod miért szeretné valójában. De tippem szerint meg lesz a jégkása készítő te is ott fogsz sorakozni bekéredzkedve, diákmunka előtt hogy tök jó így nyárra van ami frissít, mint windowst a frissítési központ. És ezt fogod gondolni, hogy tök jó hogy megvettétek, mert akkor már nem biztos hogy fogtok ilyet venni, mert addigra felváltja majd a kb. olyan gép ami több mindent fog egyszerre készíteni, és azt lehet nem tudnátok megfizetni.
7000 ft nem pénz ezért a kütyüért, sőt ha leleményesebb a hugod keresgél a neten és találna kevésbé drága jégkrém és jégkása és joghurtkészítőt egyben vagy olyan turmix gépet amin van ilyen funkció, és máris nem költenétek több ezer forintot ilyesmikre havonta.
Anno én olyan gépet akartam venni ettől egy picit drágábban ami egyben jégkrémet és joghurtot is készít, csak akkor nem volt rá pénzem. Pár hete néztem ezt a típust és már nem lehet kapni.
Nem volt drágább attól amit a hugod kinézett magának. Szerintem te is nyertél volna rajta ha segítesz neki, de hát mindenki egyéni szabad joga eldönteni, hogy hogyan gondolja, bár 25-ként jeleztem, hogy szerintem túltoltad ezt az egészet, és szerencsés vagy, hogy a testvéred nem sértődött meg, mert akkor meg azért bőgtél volna itt.
Nem szégyeltem el magam ezen. Nekem is megvan a véleményem, mint másnak.
Én megmondtam neki, hogy erre nem adok neki pénzt(igen mert szerintem!!! hülyeség), de ettől függetlenül én is rohadt sokat segítek neki. Az itthonlét alatt volt, hogy megírtam neki a leckét,mert sok volt neki. Elviszem ide-oda, moziba, kirándulni stb...
Ilyenkor én fizetek neki, hogy rakja el a pénzét. Most az egyszer, 11 év alatt, nem adtam neki 2000 Ft-ot erre,de ő nem sértődött be. Megbeszéltük ma, úgyhogy minden szép és jó. Szüleink meg megrendelik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!