Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bunkóság volt részemről?

Bunkóság volt részemről?

Figyelt kérdés

Húgom akart rendelni ilyen jégkás készítőt, és kérte, hogy pótoljam ki neki. Kb 2-3 forintról van szó. Mivel nekem csak 10.000 Ft-om maradt, amit másra akarok költeni ezért megmondtam, hogy ilyen hülyeségre nem adok neki pénzt(tekintve, hogy akárhányszor kap valami hasonlót 2 hét múlva nem nagyon foglalkozik vele).

Apám felháborodott, hogy mi az hogy hülyeség, akkor majd ők kipótolják neki,és akkor majd én nem kaphatok jégkását ha megrendelik. (ez azért hidegen hagyott, mert nekem mindegy).

2020. jún. 10. 11:38
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
28%
8-as én is erre gondoltam, de számításba vettem, hogy a kérdezőnek 10 ezer forintja van, és úgy már csak 7 ezer forintja marad, és ha netalántán ő is rendelni akar valamit akkor úgy lehet nem lett volna pénze, szerintem is kicsinyes, pláne hogy 2 vagy 3 forintot írt, de ha ennyire szükséges neki a pénz akkor ezt szépen is megmondhatta volna, mert gondolom akkor nem úgy megy pénzt kérni az apukájához, hogy utána apuka jogtalanul leteremtse.
2020. jún. 10. 12:17
 12/40 anonim ***** válasza:
14%
Ha 2 vagy 3 forintról van szó tényleg bunkóság volt.
2020. jún. 10. 12:17
 13/40 anonim ***** válasza:
31%
2-3 forintot irt, nem 2-3 ezret....
2020. jún. 10. 12:19
 14/40 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem az a bunkóság, hogy nem adsz neki pénzt, ha kér, hanem hogy lehülyeségezed azt, ami számára fontos. Legközelebb mondd azt, hogy ne haragudjon, de te másra szánod a pénzedet, nem tudsz most neki adni - ez sokkal kedvesebb válasz.
2020. jún. 10. 12:21
 15/40 anonim ***** válasza:
78%
Ajj biztos, hogy nem 2-3 Ft-ról van szó, nincs is már ilyen címlet... el van írva a kérdés. Én biztos nem problémáztam volna ezen a saját tesómmal, de ha szarul állsz anyagilag és ténylegesen kell neked saját felhasználásra az az összeg, akkor érthető. Apád felháborodása már kevésbé, ne szóljon bele, ki kinek ad, az ő gyereke, ha akarja kipótolja. Ez a "te akkor majd nem kapsz jégkását nyenyenye" meg elképesztően gyerekes...
2020. jún. 10. 12:22
 16/40 anonim ***** válasza:
33%

15!

Már hogyne lenne. Plán e internetes rendelésnél, bankkártyás fizetésnél

2020. jún. 10. 12:23
 17/40 anonim ***** válasza:
25%

"megmondtam, hogy ilyen hülyeségre nem adok neki pénzt- Igen bunkóság volt a részedről, ha így mondtad! Pláne, hogy ezt gondoltad róla utána! És pláne, hogy a testvére vagy így még neccesebb! (tekintve, hogy akárhányszor kap valami hasonlót 2 hét múlva nem nagyon foglalkozik vele).

Újraolvastam, mert ezt valahogy először nem vettem észre.

2020. jún. 10. 12:23
 18/40 anonim ***** válasza:
93%
Ha kevés pénzről van szó, legyen az 2-3 száz, ezer ft, akkor kigyűjtheti magának is pikk-pakk, tanuljon egy kis türelmet. Nem létszükséglet a jégkása készítő... Érthető szerintem hogy nem akarod kipótolni az újabb hülyeségét,pláne hogy nem értékeli a dolgok értékét, ha két hét alatt ráun mindenre. Meg te a tesója vagy, ahogy leszűrtem te is kapod a pénzt, és gyűjtögeted,nem azért spórolgatsz, hogy az ő kacataira pótolgasd ki. Ha apukád egy szóra kipótolja neki, akkor miért tőled kért először? Inkább apukád csinálja rosszul, majd a húgod nem tud bánni a pénzével később, ha rá lesz szoktatva erre, akkor nem tanulja meg soha hogy bánjon a pénzzel. Nem túlzás, kiskorban kezdődik, kis dolgokkal.
2020. jún. 10. 12:25
 19/40 anonim ***** válasza:
11%

Így viszont apukád reakciója jogos volt, gondolom utána testvéred érezhette jól magát miután lehülyeségezted a vágyát. Nem tudtál neki pénzt adni egy dolog, ezt lehet szépen mondani, de nem tisztelni a testvéred vágyait, az már bunkóság.

Gondolom ha barbi babát akart volna az nem lett volna hülyeség. Van egy gyakorlatiasan gondolkodó kishúgod, aki értelmes technológiai eszközökre költene pénzt, hogy az egész családnak olcsóbb és könnyebb legyen a nagy nyári meleg, erre te lehülyeségezed. Mondtad volna, hogy ne hari de most nem tudok pénzt adni, gyere menünk oda apuékhoz, hátha ők tudnak segíteni. Így jó lett volna.

2020. jún. 10. 12:27
 20/40 anonim ***** válasza:
72%
*menjünk
2020. jún. 10. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!