Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás , ha nincs hova...

Mi a megoldás , ha nincs hova menni?

Figyelt kérdés
Édes anyám albérletben lakott évekig egy jó ismerős által. Csak sajnos kb 1 éve eladóvá vált a lakás , és most elkelt ,de édes anyám nem tud hova menni. 3-An vagyunk testvérek , de sajnos egyikőnkhöz sem tud menni , mert egyszerűen nincs hely ahova parkolhatna. Szeretett volna önkormányzati lakásra kérvényt beadni ,de azt mondtak ,hogy esélytelen ,hogy jelenleg kapjon bárhol is. Sajnos albérletre jelenleg nincs pénze , pedig vendég látásban dolgozik , de onnan még munka szerződést nem kapott mivel most kezdett tavasszal, csak közben jött a leállás a járvány miatt. Teljesen tanácstalanok vagyunk. Az édesanyja még él, de nem képes adni neki egy szobát sem ,pedig 2 szoba üres nála , és hatalmas a lakás. Azt mondta nem kell oda senki , nem akarja a nyugalmat elveszíteni. Nem túl jó a kapcsolatuk. Átmeneti szállóra szintén nem kene mennie, nem olyan nő aki oda való lenne. 30 napja van elmenni .
2020. máj. 19. 07:30
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
61%

Jólvan kérdező! Ebből elég! Valld be magadnak: ha havi 20-at nem áldozol anyádra, akkor egy önző 3,14csa vagy! És a nővéreid is.

Elég legyen a siránkozásból, nem kell anyátok a nyakatokba. Milyen választ vártál itt? Azt hiszed valaki majd jólelkűen azt mondja, "én vagyok a jótündér keresztanyád és nálunk nyugodtan lakhat, még a kaját is adom"??

"Az,hogy össze dobtunk neki havi 60 ezret az teljesen kizárt". Miért? Gyakorlatilag enni nem adnál a saját anyádnak...

Nőjj fel, és vállald a kockázatot. Vagy bánom is én, küld utcára a saját anyád.

De ha mindent megcáfolsz és kifogást keresel, akkor te is tudod, hogy veled nincs minden rendben.

2020. máj. 19. 08:47
 22/39 anonim ***** válasza:
92%
Ha se helyet szorítani nem akartok neki sehol, se pénzt nem akartok rá áldozni, és takaróztok itt mindennel, akkor milyen megoldásban reménykedtek, vagy mit próbálkoztok? Vállaljátok fel egyszerűen, hogy a képébe mondjátok, hogy hagyjon titeket békén a problémáival, sz...r anyátok volt, nektek is megvan a magatok gondja, még a saját anyja se fogadja be, akkor legyen kedves keresse a megoldást saját magában, és gondolkozzon el azon, hogy milyen emberi kapcsolatai vannak, milyen ember, ha felfele és lefele is mindenki csak lerázza. Felnőtt ember, oldja meg!
2020. máj. 19. 08:54
 23/39 anonim ***** válasza:
6%
Egy nagy házat kell kivenni és abban elférne mindenki .Így megoldódna anyuka lahatása is.Segítene az unokák nevelésében, főzésben stb..Csak emberség kell hozzá meg egy kis akarat.
2020. máj. 19. 08:55
 24/39 anonim ***** válasza:
86%
Nem értem miért teszel fel kérdést, ha semmi nem jó amit tanácsolnak. Mondd meg neki, hogy nem fogadjátok be, nincs rá három gyerekének fejenként 20000 ft-ja mert a gyermekei tökéletes férjei sajnálják rá a pénzt. Inkább menjen anyós, anyuka az utcára, szállóra csak pénzt ne kelljen neki adni. Nem megyek bele, hogy milyen emberek vagytok.
2020. máj. 19. 09:06
 25/39 anonim ***** válasza:
94%

Nyilván nincsenek jó viszonyban az anyjukkal, különben már valamelyikük befogadta volna. Én teljesen megértem egyébként, a helyetekben én sem költöztetnén magamhoz, szinte biztos, hogy soha nem lehetne kirakni utána.

Tehát marad kb 2 lehetőség. Vagy összedobjátok neki pár hónapra a lakhatást vagy nem foglalkoztok vele és elmegy szállóra. Ez már a ti lelkiismereteteken múlik.

2020. máj. 19. 09:27
 26/39 anonim ***** válasza:
80%

Tehat:

- egyik gyerekehez sem koltozhet ( ez egy kamu indok, mar abbol is latszik, hogy az eredeti kerdesben meg csak “parkolasi” problemakrol volt szo .. jo vicc)

- a sajat anyhahoz sem koltozhet (tehat egy anya 2 ures szobaval inkabb elnezne hogya a sajat lanya az utcara keruljon, csak hogy az o nyugalma megmaradjon.. hmmmm... ok)

- senki nem tud penzt osszedobni alberletre/szobara (telefonra van penz, babat varni is, igaz meg sajat lakasotok sincs, illetve par 10000 -es megtakaritas se, de hajra, baba az , meg anugy is, ott a babavaro hitel, szoval kit erdekel? )

-nem fog szallasra menni, mert nem oda valo ( se haz, se penz, se semmi, de buszkeseg az van)

Osszegeznem a gondolataimat:

Elcs•••ett egy “csalad” vagytok ti is, kezdve a nagyitol, az anyukan at, es a 3 testverrol mar ne is beszeljunk.

Meg csak hibaztatni sem tudok senkit, mert valoszinuleg ez az esz es erzelem nelkuli eletforma generaciok ota oroklodik nalatok.

2020. máj. 19. 09:29
 27/39 anonim ***** válasza:
92%

Ne csináljátok már, elgépelte, nem azt akarta írni, hogy 'parkolni', hanem azt, hogy 'pakolni'.

Elég ocsmány dolog egy szülőtől, hogy azt várja, hogy majd a gyerekei megoldják az életét. Nem értem, miért a kérdezőt szidjátok. Az anyja képtelen a saját lakhatásáról gondoskodni, egy éve tudja, hogy el kell költöznie, és nem csinált semmit, ráadásul ott a saját anyja, akinél üres szobák is vannak. Intézze el, felnőtt ember.

2020. máj. 19. 09:30
 28/39 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem 26-os teljesen jól összefoglalta a lényeget.
2020. máj. 19. 11:47
 29/39 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy meg, leszögezem, hogy nincs jó kapcsolatom az anyámmal, szeretetteljesnek egyáltalán nem mondható, inkább olyan felszínes. Ezzel együtt, ha csak az a lehetősége lenne, hogy az utcára megy csövezni, akkor biztos, hogy befogadnám egy átmeneti időre (még akkor is, ha amúgy mindenki idegesít sokszor, aki a látóteremben van, mert ilyen vagyok.)

Kérdező, a másik meg, hogy havi 20 ezret egyiktek sem adna bele, mert mindegyikteknek párja van, aki nem örülne neki. De azért ha mondjuk anyud után lenne egy lakás, mint örökség, akkor gondolom, párjaitoknak sem lennének erkölcsi aggályai.

Nagyanyád viselkedését pedig nem minősíteném inkább. azért ha van még két szoba, és anyád tényleg dolgozni jár, és pl. nem vinne fel pasit, akkor azért a minimum lenne, hogy a saját lányát befogadja, saját nyugalom ide vagy oda.

Undorító egy family vagytok, ez a véleményem.

2020. máj. 19. 11:53
 30/39 anonim ***** válasza:
67%
Ez azért nagyon érdekes, hogy többnyire az van felpontozva, aki arra bíztatja, hogy szarja le az anyját.
2020. máj. 19. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!