Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás , ha nincs hova...

Mi a megoldás , ha nincs hova menni?

Figyelt kérdés
Édes anyám albérletben lakott évekig egy jó ismerős által. Csak sajnos kb 1 éve eladóvá vált a lakás , és most elkelt ,de édes anyám nem tud hova menni. 3-An vagyunk testvérek , de sajnos egyikőnkhöz sem tud menni , mert egyszerűen nincs hely ahova parkolhatna. Szeretett volna önkormányzati lakásra kérvényt beadni ,de azt mondtak ,hogy esélytelen ,hogy jelenleg kapjon bárhol is. Sajnos albérletre jelenleg nincs pénze , pedig vendég látásban dolgozik , de onnan még munka szerződést nem kapott mivel most kezdett tavasszal, csak közben jött a leállás a járvány miatt. Teljesen tanácstalanok vagyunk. Az édesanyja még él, de nem képes adni neki egy szobát sem ,pedig 2 szoba üres nála , és hatalmas a lakás. Azt mondta nem kell oda senki , nem akarja a nyugalmat elveszíteni. Nem túl jó a kapcsolatuk. Átmeneti szállóra szintén nem kene mennie, nem olyan nő aki oda való lenne. 30 napja van elmenni .
2020. máj. 19. 07:30
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Sajnos semmi meg takarítása sincs,egyik hónapról a másikra élt. 2 jóval idősebb nővérem van. Egyiknek van saját lakása 3 szobával 2 gyerekkel akik már 12-19 évesek. Egyszerűen nem lehet kivitelezni,hogy oda menjen. A másik nővérem önkormányzati lakásban él, de idén nekik is költözni kell mert le jár a szerződés. Neki szerencséje van, hogy barátja most vett házat és majd valamikor idén költöznek. Nálunk az a helyzet, hogy mi is szolgálati lakásban élünk , jelenleg még 3an , de most vagyok 10 hetes terhes, hazát idén tudunk venni. Ráadásul oda nem tud jönni , mert nem mi döntjük el. A párom kapta úgymond egy család részére. És kedves utolsó , köszönöm a válaszod , most lett másik telefonon 2.napja és nem álltam még át rá, plusz ideges is vagyok , mert napok óta nem tudok normálisan aludni, anyám miatt, és mivel még terhes is vagyok így reggelente nincs türelmem semmihez. Úgyhogy a helyes irasi hibákért elnézést kérek, de egyelőre nem tudok mit kezdeni vele.
2020. máj. 19. 08:27
 12/39 A kérdező kommentje:
Nem parkolunk nagy Autóval , és nem is amiatt nem tud oda jönni
2020. máj. 19. 08:29
 13/39 anonim ***** válasza:
44%
Nem tud parkolni? Akkor valahol hagyja az autót külterületen (Budapesten pl. Kelenföldnel) es jarjon bkv-val, én biztosan begogadnám az anyámat. Elég szégyen, hogy 3 gyereke van és senki nem akarja befogadni. :(
2020. máj. 19. 08:30
 14/39 anonim ***** válasza:
33%
Jajajj, ebbe bele lehet kötni: új telóra van pénz, de anyukát elhelyezni valahova, nincs?
2020. máj. 19. 08:31
 15/39 A kérdező kommentje:
Nyugodtan kössetek bele. Szükség miatt lett új telefonom. Ráadásul nem saját lakásban élünk , hanem szolgálatiban, és nem , nem mi döntjük el, hogy oda jöhet vagy sem.
2020. máj. 19. 08:36
 16/39 anonim ***** válasza:
85%

Az "Egy anya künnyebben felnevel három gyereket, mint három gyerek eltartsa idős anyját!" klasszikus mondás igazolása.

Ha ti hárman testvérek nem találtok valami megoldást magatoktól, itt bárki bármit is javasol, úgyis megkontrázzátok, ha megvalósítása nektek akár egy filléretekbe is kerül.

.

Fel kell nőnötök, a problémát csak ti magatok tudjátok megoldani. Minden hozzászóló saját anyagi, etikai helyzetéből indul ki, ami természetesen nálatok más, tehát nem lesz megfelelő.

.

Költői kérdés.

2020. máj. 19. 08:37
 17/39 anonim ***** válasza:
96%
Jó, oké. Kimagyaráztad miért nem mehet hozzátok. De össze tudtok dobni pénzt neki albira? Csak szoba is tökéletesen megfelel neki.
2020. máj. 19. 08:38
 18/39 anonim ***** válasza:
93%

Ne haragudj, de ezek mind ócska kifogások. Nagyon kevés család él úgy, hogy a lakásukban van egy komplett, élhető üres szoba vendégfogadásra. Kanapé, pótágy, matrac, ezer megoldás lenne mindannyiótoknál MOST, mert most kell neki a segítség. Ne keressetek ócska kifogásokat, hanem vállaljátok fel,hogy egyikőtöknek se hiányzik a nyakára. Kényelmetlen lenne és féltek, hogy ott ragad, ha eddig, egy év alatt se tudott magának megszervezni semmi egyebet.

Megoldási javaslatot szeretnél? Fordítsátok el a fejeteket, és váltsatok témát, ha a panaszkodásával jön.

2020. máj. 19. 08:42
 19/39 A kérdező kommentje:
Én nem azt várom , hogy megoldást keressen itt bárki is. Csak egyszerűen már mindent meg próbáltunk intézni de mind csődöt mondott. Igenis igyekszünk mindhárman megoldást keresni. Csak szinte mindenért minket okol, pedig nem mi tehetünk a kialakult helyzetért . Az,hogy össze dobtunk neki havi 60 ezret az teljesen kizárt. Nem kimondottan az én részemről . Ugye mindhármonknak van párja ,és nem dijaznák ha pluszba még anyósa is el kell tartani, ami azért szerintem érthető. Gyerekeink vannak
2020. máj. 19. 08:42
 20/39 anonim ***** válasza:
85%

Csak én nem értem?

1 mi az, hogy nálatok nem lehet parkolni, ezért nem mehet oda?

2 milyen pénzt kellett volna gyűjteni? Most is albérletben lakik, kauciót visszakapja, azt letakja az új bérleményben, bèeleti díjat meg eddig is fizetett, most hogy költözni kell, ez miért gond?

2020. máj. 19. 08:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!