Volt már példa arra,hogy rátok csapott a párotok, vagy ti a párotokra egy nagyobb veszekedés közben a gyerek előtt?
Mi még arra is figyelünk, hogy a gyerek előtt ne kérdőjelezzük meg a másik döntését, ha nem értünk vele egyet.
Ostoba, suttyó dolognak tartom, amikor valaki az akaratának beteljesüléséhez csak erőszakkal jut el. Az ilyen embereket kiskorom óta kerülöm és páromnak se választottam volna soha olyan embert, aki ilyen.
Nem kell összekeverni a tipikus bántalmazást a kölcsönössel. Nem mindegy, hogy az egyik fél terrorban tartja a másikat, vagy a két fél olyannyira nem tud konfliktust kezelni, hogy a veszekedéseik verekedésbe torkollanak. (Bővebben: [link] )
Én úgy értem a kérdésből, hogy a kérdező az utóbbi esetre gondol.
A gyereknek persze ez is nagyon rossz, sőt már a sima (ütlegelés nélküli) veszekedést is rosszul éli meg. A fejlődése szempontjából nagyon fontos neki a kiegyensúlyozott családi háttér, úgyhogy meg kell tanulni kezelni a konfliktusokat. Minél előbb, annál jobb.
Nem. Nem csak a gyerek előtt nem, hanem egyébként sem.
És nem szeretik egymást az ilyen emberek. Valamiért ragaszkodnak egymáshoz, vagy kényszerből vannak együtt. De ez nem szerelem, szeretet.
A gyereknek ez nagyon rossz minta. Lehet, hogy majd ő is így akarja megoldani a problémákat. Nem csak felnőttként, kapcsolatban, hanem akár már a gyerekkori konfliktusokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!