Ciki nem kötőjelesen felvenni a férj nevét?
Nekem a Lakatos Lászlóné forma tetszene a legjobban, de azt már nagyon cikinek érzem. Szóval arra gondoltam, Lakatos Lászlóné Kiss Piroska lennék, ez mennyire ok?
(a nevek kitaláltak)
Bemutatkozáskor nagyon hosszú? Facebookon hülyén néz ki?
Túl hosszú ha férjed teljes nevét és a sajátod egybe szeretnéd használni.
Gyakori aláíráskor majd szívod a fogad.
Nekem rövid a vezeték és keresztnevem, férjem vezetéknevét vettem fel Né jelzővel.
Úgy veszed fel, ahogy akarod. Semmi ciki nincs egyik megoldásban sem. Ez a te neved, a te döntésed.
A facebookra meg nem muszáj így kiírni a teljes nevet.
Lakatosné Kiss Piroska
v.
Lakatos-Kiss Piroska miért nem opció?
Első házasságomnál Kovácsné Fekete Erika nevet választottam. Elég hosszú, és sokszor fejtörést okozott, amikor hivatalos íratokra kellett 1 centis rublikába beleírni. Így állandóan rövidítettem ahol engedélyezett volt. Így: Kné Fekete Erika.
Második házasságomnál inkább a röviditett verziót választottam mint: Herczeg Erika. Sokkal egyszerűbb használni, leírni a nevet.
Számomra a kötőjeles változat a mai napig nagyon furcsa, nem tudom megszokni írásban látva, meg bemutatkozásnál is furcsán mondják az emberek. De természetesen nem "ciki" egyik forma sem.
Én a Lakatosné Kiss Piroska verziót javasolnám, ez rövidebb, mint a Lakatos Lászlóné Kiss Piroska, de ugyanúgy kiderül belőle a lánykori neved is, és az is, hogy férjnél vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!