Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem próbálnak meg a...

Miért nem próbálnak meg a valóságból élni?

Figyelt kérdés

Egy csomó családnál látom a facebookon, hogy próbálják tökéletesen beállítani magukat, hogy tökéletes az életük.

Persze ez nem egyetlen kép vagy iylesmi, hanem napi szinten töltenek fel magukról képeket, családjukról, kocsijukról. Próbálják bizonygatni, hogy ők mekkora gazdagok meg ilyesmi, de még ismerni sem kell őket, hogy ezt valaki megcáfolja. Az autón látszik, hogy egy 300000 Ft-os bontóba való BMW vagy alfa, stb. (Miért nem vesz egy árának megfelelő márkájú autót, ami nem bontóba való?)

A bulizós képeken legolcsóbb sör, legolcsóbb gyümölcslé, legolcsóbb chips, mindenből a legolcsóbb.

Ruhákból szintén.

Nem értem, miért próbálnak ezzel menőzni? 120 Ft-os sörből meg 70 Ft-os kólából nem nehéz teli rakni egy asztalt.

2020. máj. 9. 17:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez tipikusan a "ha nem tetszik ne nézd" dolog.

Ha ők ettől lesznek boldogok, akkor legyenek ettől. Ha azon sírnának, hogy "csak erre telik" akkor meg az lenne a baj.

A te életed miben befolyásolja az, hogy nekik jó vagy rossz? Boldogabb leszel attól, hogy nekik jobb vagy rosszabb az életük?

2020. máj. 9. 17:23
 2/16 pyetro válasza:
89%

Mert a világ a felszínességről szól, akinek van esze és pénze az nem mutogatja, én se teszek ki képet az új kocsimról, új lakásról vagy a milliós megtakarításaimomról mert egyrészt nincs facebookom másrészt minek, mi előnyöm származna belőle másrészt mi köze van hozzá bárkinek is? Kapok néhány mosolygós arcot, likeot? Ezért megéri nekik, nekem nem.

Gondold el, hogy kb egy 1-2 évig dolgozott azért a bontószökevényért és mellette mennyi pénzt felélt, a következő néhány év alatt még legalább ennyit rá fog költeni, plusz biztosítások, műszaki és mindenkinek panaszkodni fog, hogy neki milyen sz*rul is megy. Az ilyen embereknek semmijük nincs, de ami van azt mutogatják, hogy valakinek tűnjenek. Az a baj a világban, hogy a tehetségeket elnyomják, lezüllesztik és maradnak ezek a trógerek többnyire, akik se dolgozni se szocializálódni nem tudnak csak elvannak a proli életükkel és szaporodnak, élősködnek.

Nem igazán kell foglalkozni velük, dolgozni kell, gondolkozni, észszerű anyagi lépéseket tenni és könnyedén fogsz haladni, nem lesznek anyagi problémáid.

2020. máj. 9. 17:30
 3/16 anonim ***** válasza:
11%
Ugyan hagyd, ez meg nem a legrosszabb. Az a szanalmas, amikor az egyszeri, 8 altalanossal rendelkezo proli jatssza a posht, tesz fel kepeket olyan kajakrol, lazac meg tarsai, amit meg se ennek, mert utalom, a halat, a hust es azt a luzer zsirdisznot is, amelyik azzal magyarazza, miert allati kover, "hogy legalabb latjak, hogy van mit ennunk!" WTF? Milyen kar, hogy az ilyen azt se tudja, hogy az ormotlan test nem az egeszseg mintakepe, lazac ide meg oda. ;-) Fuj.
2020. máj. 9. 17:35
 4/16 anonim ***** válasza:
94%

Én azt nem értem, miért nézegeted mások fotóin, hogy milyen márkájú a gyümölcslé meg sör.

Eszembe nem jutna ilyeneket nézni számomra érdektelen emberek képein!

Ez téged is minősít

2020. máj. 9. 17:45
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészt akinek telik bármilyen ennivalóra, autóra és olyan eszközre, amivel fényképeket készíthet, az sokkal gazdagabb a világ lakosságának a nagy részénél. Ha valaki tud magának venni egy akármennyire olcsó autót, olcsó italt és édességet, az miért ne élvezhetné ezt ki?

Másrészt hülye, aki csak azért vesz márkás dolgokat, hogy a hozzád hasonlók nézegethessék a márkajelzéseket a cuccain. Jól keresek, de eszemben sincs mindenből a legdrágábbat venni csak azért, mert telik rá. Azt veszem meg, ami szerintem megéri ár-érték arányban. Ha a szupermarket saját márkás terméke hasonló minőségi szinten van, mint a háromszor annyiba kerülő márkás termék, akkor hülye leszek a drágábbat megvenni akkor is, ha sok pénzem van. És ha fényképet készítek, akkor igen, ott lesz rajta az asztalon az auchanos ivólé, és nem azért, mert ezzel akarok menőzni, hanem mert ez van itthon, mert olcsó és jó.

2020. máj. 9. 18:38
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ezerszer boldogabb lehet valaki a legolcsóbb kólával meg ropival; mint te, aki ezen kiakadsz.
2020. máj. 9. 18:51
 7/16 anonim ***** válasza:
75%
Én nem nézegettem random emberek fotóit ,barátaim képeit igen de ők barátaim .
2020. máj. 9. 19:01
 8/16 anonim ***** válasza:
92%
És az eszedbe sem jutott, hogy nem azt akarják eljátszani, hogy gazdagok? Ha azt akarnák, pont nem az olcsó üdítők látszanának a képen. Meg valószínűleg ők is pontosan tudják, hogy az autójuk már nem épp jó állapotú. Amúgy attól még lehet jó az életük. Nem muszáj gazdagnak lennie valakinek, hogy jó életük legyen.
2020. máj. 9. 19:35
 9/16 A kérdező kommentje:

300 ért lehet kapna egy jó állapotú suzukit vagy valami, de nem ő inkább vesz egy szétrohadt BMW-t.

Nem, tényleg nem a gazdagság látszatát akarja mutatni.

2020. máj. 9. 19:48
 10/16 anonim ***** válasza:
18%
Gagyival es ronccsal akar menozni? Furcsa. :-DDDDDD
2020. máj. 9. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!