Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti erre nem buknátok ki? Hogy...

Ti erre nem buknátok ki? Hogy értetnétek meg velük? Többi lent.

Figyelt kérdés

Üdv!

Egyetemista vagyok, de mivel zárva tartanak az intézmények, itthon vagyok vidéken. Távoktatás van nálunk is, sokkal nehezebb így készülni, mint alapból, annyi előnye van, hogy otthon lehet az ember. De zh-k, vizsgák előtt elég húzós. Mellette gyakornok vagyok egy vállalatnál és dolgoznom is kell home officeban, egyszerre két helyre segítek be, olyan munkákkal kell foglalkozzam, amikkel ezelőtt soha, betanításokon voltam. Szóval jelenleg felváltva tanulok-dogozom..

Nagyon jó a kapcsolatom bátyámmal, de neki nem sikerült még sajnos munkát találnia. Lassan egy éve végzett. Így ő itthon volt/van végig és így van ideje, segít ha mondjuk édesapám kéri. Persze én is besegítek, ha időm engedi.

De kapom az ívet édesanyámtól, hogy semmit(!) nem csinálok mióta itthon vagyok és ez annyira nevetségesen idegesítő, hogy az arcába tudnám nevetni, hogy van-e fogalma arról miket "nem csinálok". Nem érzem igazságosnak, hogy annak kellene most sürögni forogni otthon, aki mellette tanul és dolgozik is, mikor testvéremnek most tengernyi a szabadideje, de ugye ő férfi, én meg nő vagyok és amint nem a konyhában kujtorgok, "semmit" nem csinálok. Azon kívül, hogy napi számban órák hosszat dolgozom, aztán este nekiülhetek a tananyagomnak.. Tényleg mindig segítek, ha megkér apróságokra, de nem tudom hogy elmagyarázni, hogy nagyon sűrűek a napjaim és iszonyat stresszes vagyok, nem mellesleg nagyon rosszul esik, hogy bennem látja meg a szálkát. Nincs bajom a családdal, jól megvagyunk, de ez nekem iszonyat rosszul esik.. Ti mit tennétek?

2020. máj. 6. 15:23
1 2
 11/20 anonim válasza:
87%

Szerintem egy egyetemistát ne keverj össze egy gyermekes anyukával.

Tanul, dolgozik de még akkor ő neki kellene a házi munkát is csinálni?? Nevetséges

Kérdező

Szerintem ülj le az egész családoddal és mindannyiuknak mondd ezt el. Csináljátok táblázatot hogy kinek mi legyen a feladata, úgy hogy a bátyádat is beleveszitek.

Ez tényleg nem állapot hogy te vagy cseszegetve.

2020. máj. 6. 16:02
 12/20 anonim ***** válasza:
4%

11!

Egyetlen szóval nem írtam, hogy minden házimunkát neki kell csinálni. Segítsen be. Gondolom azért az asztalhoz ül enni?

2020. máj. 6. 16:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
12-es Szintén távoktatásos egyetemistaként mondom (és dolgozom is, de nem rendszeresen napi x órában), hogy rohadtul nem biztos, hogy a mostani időszakban az ember ugyanúgy tudja élni a mindennapjait ahogyan eddig... Én pl. nem tudok leülni ebédelni sem a családdal, ha reggel 8-tól délután 4-ig online óráim vannak (sokszor nem is tartják meg a fél óra szünetet) és utána még tanulnom kell, mert meg kell írni a beadandókat vagy éppen online tesztre kell készülnöm. Szóval lehet, hogy nem sok az a fél óra amíg összedobsz valamit a konyhában vagy elmosogatsz vagy akármi, de lehet csak este 10-kor van rá elsőként alkalmad, mert nem tudod besűríteni a napi teendők mellé. Szóval van, hogy egész éjjel fenn vagyok és tanulok, vagy éjjel írom a beadandóm, délután 6-kor eszek először stb., stb., mert egyszerűen másképp nem tudom megoldani, ha a fejem tetejére állok sem. Szerencsére az én családom ezt megérti és ők nem csesztetnek miatta, úgyhogy sajnálom is a kérdezőt, hogy neki ilyen családja van.
2020. máj. 6. 16:19
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

Kolléganőm bejár dolgozni, elvégzi az anyai munkáit, a MUNKAHELYÉN írja meg a gyerek leckéit meg a dolgozatokat, mert egy hatodikos gyereknek annyit szórnak ki online, hogy szerintem ahogy hallgatom egy év alatt nem baxtak hozzájuk ennyit hát még egyetemistának aki dolgozik.

Persze leül az asztalhoz enni,de a bátyja is. Szóval azért ha pl.8-20-ig a kérdező dolgozik meg tanul. Akkor este 8 után hagy pihenjen már egy kicsit... Gondolom segít amit tud. Az meg hogy egy éve nem sikerült munkát találni nem biztos h személy szerint én ezt elhiszem. Lehet nem is akar dolgozni... Lehet neki van egy pöpec mérnökije,de ha kell a zsozsó akkor bemegyek a gyárba vagy boltba dolgozni.

Legalábbis én minden csicska munkát elvállaltam 19 éves korom óta dolgozom és suli mellett toltam a rendes 8-12 órát volt h nem is aludtam csak 32 óra múlva.

2020. máj. 6. 16:27
 15/20 anonim ***** válasza:
87%
Én már a járvány előtt is otthonról dolgoztam, fordító vagyok. Egyszer velem is megcsinálták ezt, akkor a szüleim kezébe nyomtam a hetirendemet és megkértem őket, hogy nézzék át, és ha találnak benne olyan időintervallumot, amikor nem épp tanulok, dolgozok vagy alszom, oda egész nyugodtan rakjanak be nekem bármilyen feladatot.
2020. máj. 6. 16:39
 16/20 A kérdező kommentje:
Az igazat megvallva, mikor láttam mennyi válasz jött megijedtem mit indíthatott el a kérdésem.. #10-es válasza (ha jól emlékszem) azért kissé erős, fogalmazhattál volna finomabban. Szeretem a családom, támogatnak amúgy mindenben, mellettem vannak, csupán ezt a részét érzem kicsit igazságtalannak, de senkit nem szeretnék megbántani! Köszönöm az eddigi válaszokat.
2020. máj. 6. 17:30
 17/20 anonim ***** válasza:
54%
Akkor jól van minden, ahogy van.
2020. máj. 6. 17:43
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Akkor csak ki kellett durrogni magad. Jó mosogatást
2020. máj. 6. 19:20
 19/20 A kérdező kommentje:
Most nem kell megsértődni, mert annyit írtam finomabban fogalmazz.:D Csak más családjáról azért nem kell ennyire erős véleményt alkotni, csak mert valamiben nincs éppen igazuk. Vagy érted, én sem parasztozom le senki édesanyját.
2020. máj. 6. 19:36
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóképpen vagyok én is :) ezért fogok egyetem után elmenni innen, mert én nem leszek háziasszony úgy, ahogy elvárnák. A 3 válaszolóval meg nem tudom mit csinálnék legszivesebben... képzeld el, vannak nők akiknek más célja is van, nem csak a gyereknevelés.

Szerintem a bátyád nem is szeretne munkát találni, mert úgy kényelmes neki, ahogy most van. Pénzt és mindent a segge alá raknak, ki szeretne így dolgozni?

Viszont én már elmondom itthon mindenkinek, hogy nem csinálom ezt egyedül.Én apukámmal és a bátyámmal lakom, anyum elköltözött. Mivel én nőként tudom miket kell háztartásba csinálni, nekik egyértelmű,hogy én csináljam. De megmondtam, hogy nem.

Gondolom nálad is csak azt látják, hogy a gép előtt ülsz, amit ők nem a munkával, hanem a szórakozással azonosítanak. Ez engem is kiborít.

Ne tartsd magadban. Viszont valamilyen szinten a házimunkából neked is kell nyilván résztvállalni, tehát ne hagyd ott a mosatlant, meg koszt magad után stb.És a saját szobád pl te takarítsd. Viszont a többit megérthetnék, hogy időd nincs rá.

2020. máj. 9. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!