Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagynéném felrúgta a macskámat...

Nagynéném felrúgta a macskámat, ezt utólag tudtam meg, most mit kéne lépjek?

Figyelt kérdés

Hét elején volt nálunk egy építkezés, nagynéném és férje önkéntesen jelentkezett, hogy jön segíteni. Velem mindig jófejek szoktak lenni, sokat segítenek, így alapvetően jó viszony van köztünk.

A konfliktus gyökéroka az volt, hogy ők "kutyások" és szerintük nincs értelme a "macskának", ezért őket "dögöknek" hívják. Pedig ha logikusan belegondolok a kutyáik csak ugatnak agyba-főbe, minden Szilveszterkor és évközben többször csak úgy elszölnek, amikor hajtóvadászatot kell utánuk indítani, az ürüléküket fel kell szedni, sokat esznek és még sétáltatni is kell őket. Az én cicáimnak sokkal kisebb igényük van, eltemetik a kakit és a kártevőket legalább fogdossák, szóval egyáltalán nem tudom alátámasztani a véleményét. Azt mondja legalább a kutya elédszalad üdvözölni. Ha ismerné a cicáinkat látná, hogy ők is futnak elénk ha jövünk, ha elmegyünk utánunk és ha csak a környéken sétálunk jönnek velünk és rengeteg szeretet adnak. Szóval bármelyik érvét le tudnám verni.

Utólag, apukámtól tudtam meg, hogy mikor épp nem voltam ott, akkor nagynéném úgy belerugott a macskába, hogy az fájdalmába nyekkent egyet. Ráadásul vemhes is a macska, és már nagy pocakja van. (1 éves, ivartalanítás be volt tervezve, de a koronavírus miatt lemondta az állatorvos).

Nagyon dühös vagyok és most nem tudom mit tegyek, reagáljak-e erre, illetve jövő héten folytatódik a munka, akkor is itt lesznek.

2020. máj. 3. 08:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
Ha az én macskámba rúgott volna akkor felrúgnám én is úgy, hogy fájdalmába nyekkenjen
2020. máj. 3. 09:35
 12/25 anonim ***** válasza:
15%

Ha részben ebből éltek, vegyetek fel alkalmazottat. A család keresi a pénzt nektek? És miatt kerti munka, az előbb még építkezés volt.

Szerintem egyszerűen össze akartad ugrasztani a kutyásokat, macskásokat (teljesen felesleges ugyanis a mese, hogy te melyikről mit gondolsz), csak nem jött be, mert azzal senki nem foglalkozik.

2020. máj. 3. 09:40
 13/25 anonim ***** válasza:
88%
Rúgj fel nagynénédet. Hogy lehet valaki ilyen ostoba, szar ember?
2020. máj. 3. 09:48
 14/25 anonim ***** válasza:
77%
Orvoshoz vidd el a macskat mert megszakadhatott stb amibe hetekig haldokolhat . Macskat tedd aztan biztonsagba , a ven tetvet tiltsd le ezt közóld vele az okokat es nem jön bogracsolni mert ha ott lesz akkor nyiltan megrangatod a buli közepén ...
2020. máj. 3. 10:01
 15/25 anonim ***** válasza:
72%
rugd fel a nagynénéd.
2020. máj. 3. 10:16
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

Nagynénéd egy tapló. Azt tudja, hogy az állatok bántalmazása büntethető? Ha nem, világosítsd fel erről. Nyugodtan közölheted vele, hogy nem ússza meg szárazon, ha még egyszer bántani merészeli a macskát.

De tényleg tök fölösleges egymáshoz hasonlítani a kutyát és a macskát, mindkettő tartásának megvannak a maga előnyei, ezenkívül embertől is függ, hogy melyiket szereti jobban.

Szilveszterkor amúgy a kutyák (és a macskák is) nem "csak úgy" szöknek el, hanem mert félnek a durrogástól, de ez nem az ő hibájuk. Az embernek kell rájuk vigyázni.

2020. máj. 3. 10:26
 17/25 A kérdező kommentje:

Az ugye megvan, hogy a kertben lehetnek építési munkálatok? Ne keljen már magyarázni. :D Te panelban laktál mindig, hogy nem láttál még ilyet?

Konteót gyártani a konteóról felesleges. Írtam, hogy szeretem a kutyákat is, csak azért kezdtem el érvelni a kutyák ellen, hogy a nagynéném lássa, hogy nem a józan ész szól belőle, hanem a gyűlölet és vegye észre magát.

Köszi a tanácsot, el fogom vinni állatorvoshoz a cicust. Ha tényleg megszakadt a cicus, akkor viszont biztosan nem tudom majd visszafogni magamat a nagynénémmel szemben, már most ökölbe szorul a kezem.

2020. máj. 3. 10:36
 18/25 anonim ***** válasza:
96%
És apukád akkor ott nem tudta volna kinyitni a száját? Én biztos rászóltam volna ha meglátod, hogy a gyerekem cicáját rugdossa valaki. A nénéd viselkedés minősíthetetlen. Megmondanám neki, hogy ha valami baja lesz, elviszem magába állatorvoshoz, de minden költséget fizessen ki.
2020. máj. 3. 10:41
 19/25 A kérdező kommentje:
De, apu ráripakodott, hogy hagyja abba és ezzel abba is maradt a dolog. Nem tudom, hogy felfogta-e, hogy ezt nem ismételheti meg.
2020. máj. 3. 10:47
 20/25 anonim ***** válasza:
94%
Neked semmit nem kell csinálnod, beszéld meg a szüleiddel. Apád látta, akkor nyilván rá is szólt, és akkor, ha nem értette, akkor nem hívja át őket többet.
2020. máj. 3. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!