Férjnél vagyok. Megtartottam a lánykori nevemet. De így vénlánynak érzem magam. Utólag felvehetem a férjem nevét?
Ha neked ezen múlik, akkkor valami komolyabb baj van a fejedben.
De ugyanúgy meg tudod változtatni, mint minden más névváltoztatás esetén, csak nem lesz olcsó.
Amit mindenképp cserélni kell:
személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TB-kártya.
Ezekhez még hozzájön (feltéve, hogy van!):
bankkártya, jogosítvány, útlevél, vállalkozói/őstermelői
igazolvány stb.
Szóval nem lesz kis összeg a vége.
na pont ettől vagyok rosszul. mármint nem tőled, kérdező, hanem hogy a házasság nem arról szól, amiről kéne.
társadalmi elvárás, hogy férjhez menj, és az is, hogy hívjanak? kinek mi köze hozzá? te viseled a neved ha neked jó, más mit számít? milyen jogon szólnak bele?
és mi az, hogy csúfolnak? egy felnőtt , férjezett nőt csúfolnak a neve miatt? ez annyira gyerekes!
én 30 vagyok, és már hányingerem van attól, hogy mikor megyek már férjhez, mikor szülök. még ha el is gondolkodtam a kérdésen párszor, ma már rosszul vagyok tőle, hogy ezzel zaklatnak. senkinek semmi köze hozzá. ez a magánügyünk, nem közügy.
amúgy nálunk is vannak érdekes nevek a cégnél, de max. ebből származtatott becenevet adtak ezeknek az embereknek vagy poénkodnak velük nagyritkán (többnyire inkább poénos a becenév), de csúfolódni sosem. 30-40-50 éves emberek itt tartanak? mint az oviban.
kicsit gondolkozz el ezen, hogy másokrt házasodtál, vagy magadért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!