A dédim hozzánk akar költözni, mit tegyek? Senki nem foglalkozik vele
Nagyon-nagyon egyszerű a képlet: NEM, és kész.
Nem tartozol neki semmivel, nem is igazán vagytok jóban, a gyerekedet kifejezetten nem kedveli... Nincs is ezen tovább mit magyarázni.
Nem költözik senki sehova.
Semmikepp sem koltoznek hozza vagy koltoztetnem hozzank.
A te helyedben ugyanugy latogatnam pl hetvegente es amint elkezd kritizalni barmit, egyenesen a szemebe mondanam:
“Sajnalom , hogy a gyerek tul hangos es az xy-nal problemad van, de mi azert jottunk ide, hogy felviditsunk es egyutt toltsunk egy kis idot. Ez lathatoan nem sikerult, ezennel koszonjuk szepen a vendeglatast, nem zavarunk tovabb!”
Fognam magam es elmennek abban a pillanatban amint elkezd panaszkodni.
"Most már ott tartunk egy ideje, hogy azt akarja, hogy ÉN költözzek oda. Csak én, a párom, és a lányunk ne."
szerintem a néni nem beszámítható ha ezt komolyan gondolja
Húha, gratulálok. Az azért manapság nem jellemző, hogy egy gyerek láthatja az üknagyanyját.
1. Senki nem költözik sehova. Keményítsd meg a szívedet egy kicsit! Ha mindenáron segíteni akarsz, akkor csináltassatok neki mosdót, némi tatarozás.
2. Ő nem a te kötelességed. Neked csak huszadsorban(!). Ott van erre a lánya első- és másod- és az unokája harmad- és tizenkilencedsorban. A te dolgod a gyereked most.
3. Ha se a lánya, se az unokája nem akarja látni, annak oka van. Azért meg kell dolgozni, tehát ezt a helyzetet megérdemli a dédid.
4. "ez a heti pár óra is tönkretesz" XDXD. Én fizettem volna, csak ne kelljen menni nagyanyámhoz.
"hogy csak magáról beszél és csak ő, ő, ő. Egyszer meg nem kérdezi, hogy velünk mi van, hogy van az unokája" Nem érdemli meg a figyelmeteket.
"menjen otthonba, ... ő nem akar egyedül menni sehová, de ha én is megyek vele, úgy menne." Teveled otthonba?
FELEJTSD EL! Annyit segíts neki, amennyit anyád(!) kér ÉS amennyit a gyereked mellett tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!