Hogyan éli meg egy anyós, mit érez, amikor azok után/mellett, hogy nem foglalkozik az unokájával, mások előtt villogni akar a kedvenc nagyi szerepében?
Kérem, ne véleményt írjatok, hanem ilyen anyósok válaszát várom. Szeretnék "belepillantani" egy ilyen lelkivilágba, hogy ez hogyan lehetséges. (Valami egészség/pszichológia kategóriába tettem volna fel, ha lenne, és nem ide.)
Feltételezem, hogy sok fájdalmat élt át, és nem tudta eddig feldolgozni, tehát nem a miértek érdekelnek, hanem hogy mit érez ilyenkor? Nem hiszem le, hogy ettől jó nagyinak érzi magát. Akkor mit érez, miért jó ez neki?
Miért, gondolod akinek ilyen a viselkedése az felismeri ezt magán? Bevallja magának? Akkor nem így csinálná.
Így nem fogsz igaz választ kapni, mert lehetetlen.
:) Mert kisebb dolgokban sem egyenes ember, hát még ha nyíltan rákérdeznék!
(Öltözzek papnak, és gyóntassam meg? Akkor megtudnám? :))
Viccet félretéve, mert ugye nem Mátyás király korában élünk, köszönöm Neked is a válaszodat. Azért itt kérdezem, mert hiába kérdeztem eddig magamtól, nem bírtam kitalálni.
A párom ebben nőtt fel, mint ahogy gondolom sokan mások, hasonló helyzetben. Ugyanis sok meny ír itt (is) ilyesmiről, gondoltam vannak ilyen anyós olvasók is. Nem akarom elítélni, megbántani őket, a lelkiviláguk érdekel, az ő szemszögükből!
Férjem azt mondja, ilyen, nem tehet róla, nem tudja befolyásolni, hiszen az ő döntése. Nem voltak sosem olyan viszonyban, hogy ilyesmire rá mert volna kérdezni!! Kisebb dolgokra sem, egyáltalán szóvátenni, megkérdőjelezni, vagy csak megvitatni, hogy bármi nem jó úgy, ahogy ő gondolja-mondja-teszi. (A családjában senki sincs, aki anyósnak ellen mondott eddig, egy részük azért nem, mert nem érdeke, és nem bonyolódott ilyesmibe, más részük nem mert.) De ez nem közvetlenül kapcsolódik a kérdéshez, nem "kibeszélni" vay kritzálni akarom. Kifejezetten az ilyen anyós lelkivilága érdekelne csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!