Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miér szültek 20 éves korukban?

Miér szültek 20 éves korukban?

Figyelt kérdés
Most már nem szokás fiatalon szülni, mert elöbb diploma kell, utána jó munkahely, ház, biztos alapok. De régen erre nem volt igény, vagy 20 évesen már mindenkinek volt lakása, pénze, jól fizető munkahelye, és már jöhetett is a gyerek?
2010. júl. 27. 20:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én 20 évesen szültem, még nincs 2 éves a fiam. Mellette fejezem be az egyetemet.

Az én anyukám 22 évesen szült engem (első gyerek vagyok), de véletlenke vagyok. Szóval nem voltam tervbe, de jöttem. Amikor megszülettem pár hónapig az anyai nagymamáéknál laktak, majd kaptak egy állami lakást, amit a rendszerváltáskor megvettek. Akkoriban egyszerűbb volt anyagi téren, de senkinek se pottyant semmi az ölébe. Csak akkor még a családnak volt hitele és fontossága...

2010. júl. 27. 21:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Régen az emberek kevesebbet tanultak (gondolj bele, nagyszüleink 14 évesen abbahagyhatták a tanulást, előtte meg még korábban, negyedik általános után!!!), tizenévesen már simán dolgoztak.

A családok jobban összetartottak. Ha nem volt hol lakni a fiataloknak, akkor laktak a szülőkkel. Anyagilag is segítették egymást (pl. nagymama vigyáz az unokákra, amíg a gyerekei dolgoznak).

Nem a pénzen vacakoltak. Ma mindenki azt hiszi, hogy fiatalon sok pénzt keres, aztán majd valamikor szül. Teljesen rossz hozzáállás. Amíg nincs az embernek gyereke, addig utazni fog, bulizni, szórja a pénzt. Aztán 35 évesen rájön, hogy rosszul gondolta.

Én 21 éves vagyok, és sokszor úgy érzem, hogy már most szülnöm kéne. Lehet, hogy a párom nem a legtökéletesebb ember a földön, de el tudom vele képzelni az életem. Tudnék szeretet és sok türelmet adni a babának, amit 35 évesen már tuti nem. Hogy anyagilag hogy lenne? Megoldanánk. Egy visszatartó erő az, hogy még két évem van az egyetemből. De ha végeztem, azonnal szülni szeretnék, meg akarom érni az unokáim, dédunokáim születését, szeretnék együtt bulizni menni majd a lányommal :)

2010. júl. 28. 00:52
 13/13 anonim ***** válasza:
Anyum most lesz 54éves, és engem 28évesen , tesómat 34évesen szülte. Amikor megszülettem már volt egy háza és jó munkahelye, és persze már házas volt. Tervezett gyerekek voltunk,és anyumék mai napig fiatalos szülők és nagyon modern felfogásúak. De az egész családban senkinek sincs diplomája, így mi leszünk az elsők. Mesélték a szüleim, hogy előttünk is élték a maguk bulizós életét, de ez utánunk se nagyon változott meg. Én nem akarok gyereket (de ez most nem tartozik ide), de ha akarnék se szülnék fiatalon, mivel igenis fontos a karrier, az önmegvalósítás számomra.
2010. júl. 28. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!