Miért kell egy gyereket full meztelenül fotózgatni, videózni?
Egy 1 éves gyerekről van szó. Még azt mondom 1-2, fotó belefér, fotózgatják meg videózzák azt hogy a gyerekek full pucéran a lakásba szaladgál és még szelfiznek is vele, küldik szét a rokonoknak a képeket és videókat, a rokonok elájulva hogy "de édes".
Tényleg, nem azt mondom hogy ne is fotózzák le így a gyereket ,na de egyfolytában.. ti mit gondoltok erről?
"nem tudják használni a gépet? Jó vicc, tudod mennyi eljutni a dark webre? Kb. 2 perc"
Ja, hogy neked. De azoknak akik egy programot nem tudnak telepíteni? Vagy hogy kell valamit megnyitni új lapon? Az már nekik a csúcs, hogy neten rá keresnek valamire és meg is találják. Látod itt a sok gyökér kérdést amit itt feltesznek, ahelyett, hogy google első találatra rámennek?? Tudod miért van ez? Mert nem tudja mit kell ahhoz begépelni, hogy kiadja azt ami neki kell.
Nekem se bonyolult dolog valamire rákeresni, én is infós vagyok, de annyi ilyen sötét technikai analfabéta van, hogy el se hinnéd. Az lehet pont nem a darkweben fog kutakodni angol tudás nélkül, anélkül hogy találjon egy élő darweb linket az illegális dolgokhoz.
Ha szerinted ez minden embernek 2 perc lenne akkor eléggé el vagy varázsolva. Sokan 2 perc alatt nem pötyögnék le 1 ujjal körözve a billentyűzet felett, hogy "darkweb linkek".
"csakhogy az illető az ismerőssel osztja meg és be lehet állítani, hogy ne mindenki lássa-.-" - mint írtam, ez a beállítás sem nyújt teljes biztonságot. És az is tény, hogy az ember ismerősei közül is akadhat valaki, aki felhasználja.
Én kiberbiztonsági cégnél dolgoztam, a 84%-os a mai napig ezzel foglalkozik, de azért mondj még okosakat, várjuk!
És ha pl nem facebookon küldöd el a nagyidnak, hanem veszel fotó papírt és kinyomtatod? És elrakja a kicsi albumába és nézegetheti kedvére. Nem törlődik, nem tűnik el, az bizony ott marad.
Nem kell mindent a neten csinálni.
Nem arról van szó, hogy ne merjen élni az ember, mert éljen, de lehet ezt ésszel is.
Vagy ha dikitális formába akarod, akkor kiírod egy dvd re és ott is megmarad a kép. A géppel amúgy is bármi lehet, simán törlődhet vagy elveszhet a tartalma. Akkor már egyből nincs kép a nagyidnak és búslakodhat mert nem nézheti a meztelen gyerekedet.
Nem tudom, nálunk is van kisgyerek, de én a pucér képeit nem szoktam szétküldözgetni a rokonoknak. Maximum a nagyinak. Eleve fel kellene fogni agyilag, hogy SENKI nem kíváncsi a facebokkon sem a gyereked valagára vagy nemi szervére, senkit nem érdekel, felesleges erőszakosan mások arcába tolni, hogy a kis Gézukának mekkora a zacsija vagy Marinak milyen a valaga. Abszolút nem érdekli a barátaidat, ahogy az sem, hogy mennyire van teleszarva a pelenka.
Vannak pedofilok, őket viszont nagyon érdekli. De nem kell messzire mennem, baràtnőm kisfia másodikos. Konkrétan ég az arca, amikor az osztálytársai anyuka oldalán nézik mekkora zacsija vagy nemi szerve volt miután megszületett, aztán utána ezzel szívatják a suliban. Gondolkodni kellene, de az sokaknak nehezére esik.
Hát ezzel eltévedtél, 30-as okoska, mert nem posztolok ki szinte semmit, főleg nem kaját, mert ki nem szrja le, hogy én mit eszem?
A nyaralást utólag, ha ilyen kedvem van (igen, drága, pontosan azért nem a valós időben, mert nem vagyok hülye, hogy tudassam ország-világgal, hogy üres a ház egy hétig), akkor sem olyan képet, amivel vissza lehet élni. Vagy max magamról, mert az az én dolgom, a saját privát szférámmal azt teszek, amit akarok. Ettől még ugyanúgy jogos a véleményem a gyerekfotókról, majd pont egy ilyen pisis gyerek fogja megszabni, hogy nem lehet az. Hát persze.
Egyszer én is írtam arról a témáról. Majd kaptam egy ilyet hogy hát de itt is van meg 2 perc alatt bárki elérheti, mert mindenki kb hacker már az országban...
Arra írtam vissza ezt. Hogy nem tudja azért mindenki kezelni olyan szinten a gépet hogy 2 perc alatt a darkweben legyen. De ha gondolod olvasd vissza a válaszokat és összeáll a kép, hogy mit mire írok.
én azt írom, hogy minden ismerősöm aki informatikus vagy kyber biztonsággal foglalkozik vagy orvos stb. mindenki a saját területén mivel túl okos( tényleg értelmes csak túl sokat tud másokhoz képest), ezért túlspilázza az életet.
Igen mindig van a "mi van ha" dolog az életben,de ennyi erővel ne lépj ki, ne érintkezzél senkivel és amúgy is ne létezz, sőt készpénzzel fizess, mert a kártyád is leolvashatják, eldobható mobilt vegyél minden nap, sőt azt is réz fóliában tartsd stb.
Van alapja amit írtok,de ettől még nem kell állandóan vigyázzba állva félni az élettől.
"hogy hát de itt is van meg 2 perc alatt bárki elérheti, mert mindenki kb hacker már az országban..." - szerintem senki nem írta, hogy mindenki hacker az országban, de attól függetlenül tény és való, hogy kb. 2 perc fellépni a dark webre, és aki fel akar az fel is fog.
De mondok jobbat, nem is kell fellépni a dark webre, ha a Juli meg a Józsi önként és dalolva kiteszi a social mediara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!