Miért kell egy gyereket full meztelenül fotózgatni, videózni?
Egy 1 éves gyerekről van szó. Még azt mondom 1-2, fotó belefér, fotózgatják meg videózzák azt hogy a gyerekek full pucéran a lakásba szaladgál és még szelfiznek is vele, küldik szét a rokonoknak a képeket és videókat, a rokonok elájulva hogy "de édes".
Tényleg, nem azt mondom hogy ne is fotózzák le így a gyereket ,na de egyfolytában.. ti mit gondoltok erről?
Szóval szerinted kivinni a gyerekedet az utcára egyenlő azzal, hogy direktbe felpakolod a félmeztelen/meztelen képeit az internetre, ahol BÁRKI eléri és lementheti, majd felhasználhatja őket?
És szerinted ilyen megfontolásból nemes egyszerűséggel nem kiposztolni a gyerekedet ország-világnak, meg rendszeresen cserélni a jelszavadat egyenlő a folytonos rettegéssel?
Ennyi erővel ne zárd be az ajtódat, ne zárd le a kocsidat, a biciklidet és tedd is ki a cuccaidat közszemlére, mert nem lehet félelemben élni, ugye? Sajnos a hozzád hasonlók miatt (is) virágzik a dark weben a gyerekfotók értékesítése, Magyarországon is(!). Csak azt remélem őszintén, hogy nincs gyereked.
"Ilyenek lehet tényleg csak amerikában vannak meg nagyobb orszsgokban, mert az átlag magyar nem tudja olyan szinten használni a gépet, meg nincs is úgy pénze." - nem tudják használni a gépet? Jó vicc, tudod mennyi eljutni a dark webre? Kb. 2 perc és feketén-fehéren le van írva, hogy kell, mellesleg nem is illegális, tehát bárki megteheti. És pont az ne tenné meg, aki akarja?
Egyébként nem a gazdagok szórakozása begyűjteni ezeket a képeket és eladni, hanem a szegényebb rétegek megélhetése. Tudod, pont az ilyen kelet-európai szegényebb régiók a melegágya a prostitúciónak, a gyerekkereskedelemnek stb. Nem a milliárdos üzletember fogja lementegetni a képeket és eladni, de megvenni nyilván az fogja, akinek van rá pénze. De ez mit változtat azon, hogy a te gyereked képe is köztük lehet? Lehet meg is lepődnél, ha belenéznél egy lefoglalt gépbe és szembetalálnád magad a gyereked fotójával.
Igaza van a 84%-os válaszolónak, én már nem, de régebben dolgoztam kiberbiztonsági cégnél. Nem is gondolja az átlagember, mennyi veszély van az online téren.
ÉS egyáltalán nem kell gazdag amcsinak lenni ahhoz, hogy tudjál vásárolni gyerekfotós bundleket, pár bitcoinért már kapsz, és mindig vannak ingyenesek is, tudjátok, preview, mint a mozifilmnél a teaser. Nincs rajta kitakarva az arc, semmi.
Szóval így pakoljátok ki a gyerekeiteket az internetre, teljesen mindegy, milyen beállítással, csak ismerősök vagy nyilvános, amit kiteszel, annak mindig lesz nyoma.
de akkor is ne merj élni. Ne merj babafotót elküldeni a nagynéninek stb. Ne csinálj semmit mert juj a net veszélyes.
Azt nem állítom, hogy amiket írtok nem igaz,de egyszerűen nem lehet úgy élni, hogy semmit nem mersz lépni, mert mi van ha...
Túl sok a mi van ha és túl rövid az élet.
És ennél eget rengetően nagyobb problémák is vannak, amik tényleg ott vannak az ember orra előtt, akár az utcában.
Igazatok van,de ettől még nem kell túlspilázni, ennél veszélyesebb az, hogy mindig kiírják éppen hol tartózkodik stb. Mert akkor ténylegesen követhet és letámadhat valaki, nem pedig a világ másik felén nézi a képedet. A veszélyességi szint sem mindegy.
Nem tudom, feltűnt-e, de itt senki nem mondta, hogy ne merj fotót küldeni a nagynéninek. Arról volt szó, hogy ne posztolj félmeztelen/meztelen/pancsolós képet a gyerekedről, mert rossz kezekbe kerülhet. Most mondanám, hogy persze, merj élni, yolo van, de itt nem magadat szolgáltatod ki, hanem egy gyereket.
És ha téged tényleg nem zavar, hogy idegenek lementik, eladják a gyereked fotóját, és tényleg azt hiszed, hogy csak "nézegetik", akkor neked nem kellene internetet használnod. Komolyan mondom, nem bántásból.
nézd nem csak pucér képre veri ki egy perverz, ne légy már naiv, hogy csak pucér fotó kell neki XD
Ha magadból indulsz kim akkor annak idején a 80-as években egy sima kártyanaptár is elég volt hozzá, amin a csaj még csak nem is volt félmeztelen. Szóval ennyi erővel Ne NETEZZ XD
Igen, csak a kártyanaptáron felnőtt emberek önszántukból szerepeltek, a gyereked meg nem önszántából van kinn a Facebookon. Nem tudom, mond-e neked valamit az a szó, hogy "beleegyezés". A gyerek azt sem tudja, mi történik vele, ha már tudja sincs meg hozzá a megfelelő érettsége és háttérismerete, hogy megítélje, hogy ez helyes-e, ezért kellene, hogy a szülőnek több esze legyen.
Gondolom, te szívbaj nélkül kiposztolod a meztelen gyereked, 10 év múlva meg majd magyarázod neki, hogy nem szabad "olyan" képeket kitenni az internetre, mert jujujj. Vagy majd a gyereked nagyobb lesz és megkérdezi, hogy mégis mire gondoltál, amikor a privát pillanatait megosztottad mindenkivel.
csakhogy az illető az ismerőssel osztja meg és be lehet állítani, hogy ne mindenki lássa-.-"
De tudod mit kapaszkodj bele minden részletbe és aggódj a nagy semmin. Ha akarja bevédi a gyereket, azt meg nem tudod megszabni, hogy ki legyen szülő. Ne idegeneken rágódj, hanem a saját életeden, ez a boldogság titka ;)
#25, én mondtam még az elején, hogy szerintem küldeni se olyan jó ötlet a széles rokonságnak...Persze itt nem a nagyszülőt, nagynénit (szülő testvére, akit azért ismer jó esetben) értettem, hanem hogy 30-40 embernek köremailben elküldeni. Sőt ha őszinte akarok lenni, én tényleg nem küldeném el senkinek a neten keresztül, megmutatnám csak. Na lehet élet nélkülinek meg fosógépnek tartani
A “vita” többi részére inkább nem is reagálnék, tökéletesen egyetértek veled és a 84%-ossal.
Egy ikszdéző pisissel, akinek fingja sincs a felnőttek világáról, aki szerint a kamasz önszántából kiposztolt képe ugyanaz, mint amit anyuci rak ki róla 2 évesen, na hát ilyenekkel nem állok le.
akkor véletlenül se élvezd az életed, ne posztolj az ételről, mert megtudják hol eszel, ne posztolj arról, hogy nyaralsz mert megtudják, hogy üres a ház.Nem csak a gyerekfotót nem kéne posztolni és ha annyira értesz hozzá, akkor te sem posztolsz SEMMIT.
Ha tényleg ennek eleget teszel akkor már írhatod, hogy ne tedd ki, de ha te is minden hülyeséget kiraksz akkor nem ér sokat a szavad :)
Éljetek állandó rettegésben, további szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!