annyi, hogy világosítsd fel az internet veszélyeiről. Ami egy dolgot jelent, ismeretlenekkel ne álljon szóba, ne mondjon el magáról dolgokat, de hogy a barátnőivel miről cseveg az hadd maradjon az ő kis titka.
Amúgy valószínű tinis dolgok. Melyik fiú milyen, kinek ki tetszik...stb.
2010. júl. 27. 13:41
12/53 anonim válasza:
Nem kell aggódni és turkálni sem.Neked se tetszene ha valaki turkálna az smseidben ,telefonhívásokban sőt ki is hallgatná minden telefonbeszélgetésed és beszélgetésed(egy msn beszélgetés kb ilyen).Bízni kell benne.Én is levédem a gépem jelszóval tini korom óta mert egyszer rájöttem hogy apu elolvasta az msnes beszélgetéseimet ,azóta azokat is lekódolom még külön.
2010. júl. 27. 13:42
13/53 anonim válasza:
kedves kérdező.Nem kell mindig rosszra gondolni.Mikor otthon éltem én is tettem hasonló lépéseket.Sőt még most is le van védve a gépem,pedig már párommal élek. Mindenkinek kell egy kis privát szféra. lehet,hogy éppen szerelmes, és ilyenkor(saját tapasztalat) szeretik ezt titkolni,meg szégyenlősek. Szóval szerintem leginkább valami fiú miatt lehet :) Vagy éppen a barátnőivel folytat olyan beszélgetéseket amiről nem szeretné,hogy tudj (lehet éppen olyan van benne hogy anya olyan izé...) szóval nem aggódj :) 20/L
14/53 anonim válasza:
Én 24 éves nő vagyok, még itthon élek. Nekem is 1 kattintás bárhova belépni a laptopomról, mindenhol el van mentve a jelszavam. Megbízom a szüleimben, de nekem is "jobban esik", ha az egészet jelszó védi. Szokták használni, ha bekapcsolva hagyom, nem is nagyon érdekel, de akkor is jobb érzés, hogy a tudtom nélkül senki nem tudja használni.. Ha a lányod fiatalabb, biztos egy-két bizalmas beszélgetését félti, (talán ok nélkül, de hadd féltse) esetleg magáról készült képeket (nem kell "rosszra" gondolni). Felnőtt szemmel nézve szinte biztos, hogy ártatlan hülyeségek, de neki valamiért ciki, mindenesetre nem akarja, hogy lássátok. Nincs ezzel semmi gond.
15/53 anonim válasza:
Nem azért aggódnék, mert esetleg hazudik és van valami rejtegetni valója, hanem mert nem bízik meg bennem. Nekem el vannak mentve a jelszavaim a böngészőn, mertez így egyszerűbb, mint minden alkalommal begépelni a felhasználónevet és a jelszót; magához a géphez nincs jelszavam, tehát aki kutakodni akar a magándolgaimban, annak csak be kell kapcsolnia a gépet és felmenni a netre, az összes oldalra be tud lépni anélkül, hogy beírná a jelszót. De tisztában vagyok vele, hogy a családból senki nem tenne ilyet, tudják, hogy ami a gépemen van, az csak rám tartozik. Megbízom bennük. Ha a lányod jelszavazik, az valószínűleg amiatt van, mert nem bízik meg a családjában.
2010. júl. 27. 13:47
16/53 anonim válasza:
az én kamaszkoromban még nem volt számítógép, legalábbis nem volt ilyen divat
én naplót írtam, és iszonyú rossz és megalázó volt, hogy anyukám belemászott
először dugdostam, aztán rászoktam, hogy angolul írjam, így nem tudta elolvasni
de nem volt benne semmi rossz
2010. júl. 27. 13:49
17/53 anonim válasza:
Nem , természetes. Én is védem a magamét, mert össze - vissza állítgatnak. Csak az intim szféra védelme. A naplóját sem olvasod el, ugye. Ennyi titok kell neki is.
2010. júl. 27. 13:50
18/53 anonim válasza:
Én abszolut jó és megbízható gyerek voltam, 12 évesen naplót írtam egy ideig, amiben semmi különös nem volt, csak a kis gondolataimat írtam le a naplómnak. Egyszer kiderült, hogy apukám elolvasta...nagyon csalódott és szomorú voltam emiatt, haragudtam rá, és abba is hagytam az irást. Ma már én is szülő (édesanya) vagyok és remélem sosem lesz rá szükségem, hogy a gyerekem magánszféráját megsértsem!
19/53 anonim válasza:
Amúgy eszembe jutott, hogy ma nagy a veszély, milyen oldalakat néz meg, kikkel ismerkedik, milyen adatokat ad meg magáról.
Valószínűleg nem engedném a jelszót, a családnak közösen használja a gépet, ha nem tetszik, nem kötelező számítógépet birtokolni és használni, lehet helyette könyvet olvasni.
20/53 anonim válasza:
Nem, nem aggódnék. Nekem is már vagy 10 éve van jelszavam a gépen, most 26 vagyok. Nincs titkolnivalóm, meg semmi ilyesmi, dehát akkor is. Ez ugyanolyan, hogy a postafiókja jelszavát sem adja oda az ember senkinek, nem azért, mert titkos levelei lennének, csak puszta magánügy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!