Ti találkoztok most szülőkkel?
Apukámék nagyon hiányolják az unokát, és szeretnék, ha hétvégén elmennénk hozzájuk. Nem idősek, 52 évesek.
Nem tartom jó ötletnek, az eszem azt súgja, ne menjünk. Viszont már nagyon ki vagyok én is akadva attól, hogy senkivel nincs kapcsolat a gyereken és a férjemen kívül... Senki se beteg amúgy. Ti mennétek?
A szuleim hasonlo koruak.
En kulfoldon dolgozom, es az o es mindenki erdekeben ugy dontottem itt maradok kulfoldon, amig a helyzet egy picit jobb nem lesz.
Én nagypapaként élem ezt át: nem túl messze laknak a lányomék, ráadásul az én anyukámat is befogadták a járvány idejére, mert ott van a legnagyobb biztonságban.
Húszpercnyi autózásra vagyok tőlük, de semmiképp sem tenném tönkre az eddig befektetett munkájukat az önzésem, a hiányérzetem miatt.
Örülj, hogy senki sem beteg nálatok, a többség pont így van ezzel, de nem tudhatod, nem hordozod-e magadban a fertőzést?
Ha a világ másik felén laknátok egymástól, akkor sem bírnád néhány hétnél tovább a saját szűken vett családodat?! Ez igazán riasztó.
Nem.
Telefonáljatok, skypoljatok, és gondoljatok arra, hogy a háborúban éveket kellett kibírni úgy, hogy levelet se kaptak egymástól az emberek. Ők is túlélték, illetve nem feltétlenül, de nem az elszigeteltségbe haltak bele. Olvass, keress a neten tornavideókat, tanulj meg horgolni, fecsegj a barátnőiddel Messengeren, tökéletesítsd a háztartásodat, és vidd sétálni a gyereket néptelen helyekre. Csak ne felejtsd el fertőtleníteni a kezedet, a liftgomb, kapu és hasonlók érintése után.
Lehet hogy se ti, se a szüleid nem betegedtek meg, de itt a családnál jóval nagyobb közösség érdekeiről van szó.
Vírushordozó bármelyikőtök lehet, és egy találkozás pont elég ahhoz, hogy átadja a fertőzést. Lehet, sőt valószínű, hogy annak se lesznek komoly tünetei, aki a családotokon belül megkapja a másiktól, viszont ő is továbbviszi egy új embercsoportba, és előbb-utóbb lesz valaki, aki súlyosan megbetegszik.
Az átadás minden elszigetelődés ellenére megtörténhet. Beszállunk a liftbe, megfogjuk a bevásárlókocsit, a lépcsőkorlátot, ügyetlenül vesszük le a kesztyűt... Bármilyen óvatos vagy, itt nagyon könnyű hibázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!