Jogosan reagáltam túl?
Én sem értem, ez miért ebéd közben jött fel?
1.) Evés alatt nem beszélünk gyomorforgató témákról.
2.) A legtöbb gyerek úgy van nevelve, hogy az asztaltól nem állhat fel, amíg nem végez mindenki. Tehát belekényszerül minden olyan témába, ami az asztalnál elhangzik.
Ha tudják, hogy érzékenyebb vagy ezekre a dolgokra, mi a f...nak tárgyalják ki az orrod előtt? Családtaggal nem csinálunk ilyet, akkor sem ha gyerek. Legközelebb ha ők így megsértenek téged, akkor te se foglalkozz az illemmel. Állj fel, menj a szobádba. A harmadik után rájönnek, hogy az asztalnál jobb a béke.
És ami a tányérodban volt, amiatt nem sírtál?
Alapvetően a történelemhez úgy kell hozzáállni, hogy a régi korban élőket nem lehet elítélni az új kor törvényei szerint.
Vagyis ha régen ez legális volt, akkor miből meri gondolni a mai kor embere, hogy az az ember nem cselekedett helyesen, beteg **** volt satöbbi?
Régen nem létezett olyan fogalom hogy állati jogok, állatvédelem. Nyilván, ha a dédnagyid 1990-ben született volna, akkor nem így cselekedett volna. Ha igen, akkor nevezhetnéd így.
Halottról vagy jót vagy semmit. Biztos jól esett a nagyidnak, hogy az anyját szidtad. (Ha másik nagyszülő édesanyja akkor szorri, nem derült ki a kérdésből, de akkor is... Emberi morál.) Nem kell szentként adózni előttük, de akármilyenek is voltak életükben a végtisztességet megérdemlik és végsősoron miattuk létezünk.
Szóval kedves kérdező, mielőtt pálcát törsz a saját felmenőid felett, kicsit gondolkozzál el azon, hogy ők milyen világban éltek, hány év van köztetek (generációk!) s egy-két mondatból már milyen előítéletes végkövetkeztetéseket vonsz le.
Nagyon szűklátókörű, begyepesedett, szakképzés nélküli, mondvacsinált, teátrális """állatvédő""" vagy. Kíváncsi vagyok, hogy a való életben hány állat életéért dolgozol, hogy jobb legyen, vagy szerinted az állatvédelem kimerül abban hogy elpityeregsz egy-két kutyus miatt?
Felteszem a kérdés, a húslevesért is elejtettél néhány könnycseppet mielőtt jóízűen betoltad?
Már a kérdés is vicces, jogos volt e a TÚLreagálásom.
Ha túlreagálás az már nem jogyos, és tényleg nem az.
Igen ez szörnyű dolog, de csak ettől nem lessz valaki beteg #####
Azért ölte meg a kutyákat, hogy ne hónapokig szenvedjenek, hanem csak egy percig.
Ez az oldaláról teljesen reális cselekedet...
Akkoriban nem lehetet csak úgy kasztrálni, vagy tabblettázni a kutyákat, hogy kölyök ne legyen...
És az összehasonlításod sen okés az embergyerekkel...
Szóval menj szépen nagyihoz anyuhoz bocsánatot kérni, mert nem érezted át dédi akkori helyzetét, és nem gondoltál bele a lehetőségeibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!