Mit tegyek? Váljak el ezért? Valami taktika? Megint az anyja a minden.
A kapcsolatunk elején volt hasonló gond de ahogy össze költöztünk helyre jött. Megszületett a gyerek, beköltöztünk a házunkba szuper volt minden. Majd anyós újra kezdte a játszmáit. Azt mondta nem fog ide jönni mert éppen itt volt anya. Én megmondtam a férjemnek hogy csak azért mert az anyja hisztizik én nem fogok napi szinten 30 percet biciklizni a gyerekkel minden időben. Valószínűleg ezután tört ki a háború és megkaptam hogy miért van több joga az én anyámnak a gyerekhez mint az övének. Basszus anya 80km-re lakik és épp eljött az unokájához, anyósnak pedig nem mondtam hogy éppen akkor jöjjön főleg hogy előtte 2 havonta 1x ha eljött.
Tegnap nagyon felhúzott anyós mert beült kávézni, és itt firtatta hogy ha itt van anyám akkor miért én főzöm az ebédet. Ekkor szakadt a cérna végleg, kizavartam azzal hogy nem ő sz.rta a spanyol viaszt ha tud viselkedni majd jöhet addig látni sem akarom. A megjegyzéséhez még annyi hogy múlt héten ő ebédelt nálunk. Szombat este beböfögte hogy vasárnap jön ebédre. Hát tényleg ebédre ért ide tehát semmit nem segített. Ezért akadtam ki annyira. Persze most én vagyok a sz.r. Minden olyat vág férjem a fejemhez amiben biztos vagyok hogy ő magától nem mondaná.
De elegem van hogy folyton küzdenem kell hogy jó legyen. Mit tegyek?
Jól tetted, hogy kizavartad az anyóst.:))
Te iranyits, és ne szamits másra. Se arra hogy ő segit, se anyudra.
Mond meg kerek perec a ferjednek is, hogy mi a helyzet.
Ha megérti jó, ha nem úgyis lesz jobb.
Ne küzdj, hanem kommunikálj.
Szerintem első, meg második, meg sokadik körben muszáj lenne higgadtan és diplomatikusan közölnöd a férjeddel és az anyóssal, hogy téged mi bánt, miért bánt, hogy érzed magad, xy szituban, és mit kérnél a másiktól. Illetve ugyan úgy meghallgatni őket is. Személyeskedés nélkül, arra helyezve a fókuszt hogy mi, és miért rossz nektek.
Megnézni, ez hogy megy, vizsgálni a lehetőségeidet, hogy várható e változás, hogy reagálnak, akarsz-e energiát beleölni, és mennyit.
Tudom, hogy iszonyú nehezek a fentiek, amikor valaki épp roppant mód mérges valakire, de igazából elsőre szerintem csak ez a helyes tanács.
Az alapkonfliktus felállása TE+ANYÓSOD.
Miért kell bevonni az férjedet? Miért kell döntőbírónak lennie? Miért kell "választania"? Miért nem tudod te elrendezni anyósoddal ketten? Tudod mint az értelmes felnőtt emberek! Első gyerek az tuti, akkor szoktak ilyen hepciásak lenni a csajok... Nem baj majd elmúlik, vagy ha nem akkor remélem legalább a gyerektartást időben fizeti majd az exed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!