Gyereknél nektek mennyire számít, hogy ki az anyja? (lejjebb kifejtve)
Rokonságunkban született egy kisgyerek, most már két éves. Én elvagyok vele, szeretem is, kedvelem is (bár nem vagyok nagyon oda a kicsikért), de értelmes is, kedves is. De én az anyjával is kijövök (az anyja az unokanővérem). Viszont van a hugom, aki távolságot tart a kislánnyal, velem se jön el meglátogatni (én sem megyek gyakran, de egy városban lakunk, és azért 4-5 hetente meglátogatom őket, viszek valami apróságot, kicsit eljátszom a kislánnyal). Hugom soha nem jön, ha közös rokonnál összefutunk (pl. szüleinknél) az unokanővéremékkel, és ők hozzák a kislányt is, hugom valamire hivatkozva visszavonul, vagy elmegy otthonról.
Kérdeztem az okát, bár az ő dolga. A lényeg, hogy a hugom nem jön ki az unokanővérünkkel, egyszerűen nem kedvelik egymást, kicsit sem. Na mármost, hugom ezt mondta: "Ha nem szeretem az anyját, akkor nem szeretem a gyerekét sem."
Ti ezzel hogy vagytok? Külön kezelitek a gyereket az anyjától ilyen szempontból? (Érdekelnének a vélemények, mert érdekes megközelítés.)
4-es, értem, csak ízlelgetem a mondatot: "Ha nem szeretem az anyját, akkor nem szeretem a gyerekét sem."
Szóval ezt nem tudom hova tenni. (Tudom, hogy nincs ráhatásom, csak fura.)
Nem tudom, mondjuk anyós, ha nem szereti a menyét, akkor a gyereket sem?
Hát nem,nézd meg ahol rossz nő szüli az unoka is utálva van.. Ovodás szint..
Én bizonyos fokig egyet tudok érteni a kijelentéssel. Ez alatt nem azt értem, hogy gyűlölöm a gyereket, vagy utálom. Egyszerűen csak semleges, nem köt hozzá semmilyen különösebb érzelem.
Nekem van unokatestvérem aki szült, 1 éves a gyereke. Előtte sem beszéltünk évekig, azóta sem. Szerintem konkrétan nem láttam, mióta gyereke van. Így soha nem is éreztem késztetést, hogy lássam a gyerekét. Engem alapvetően hidegen hagynak mások gyerekei, főleg ha idegenek. Attól hogy valaki vér szerint rokon, még lehet számomra teljesen idegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!