Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél ha a férjed ezzel...

Mit tennél ha a férjed ezzel állna elő?

Figyelt kérdés

A férjemmel lakás vásárlás előtt állunk. Beszélgetés alkalmával mondja, hogy akkor a lakás az ő nevén legyen.

Én teljesen ledobbentem, hogy ezzel állt elő. A megtakarításunk közös, a hitelunk közös lenne, én is dolgozom ugyan úgy.

Bevallom én egy kicsit meginogtam ezen kijelentése után. Nekem teljesen egyértelmű lenne, hogy fele fele közös tulajdonba lenne.

A döntéset annyival indokolná, hogy nehogy utcára kerüljön.

2020. febr. 12. 20:00
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
90%
Jaa, hogy mert ő a férfi? Felsőbbrendűnek gondolja magát? Akkor már inkább válóper...
2020. febr. 13. 09:47
 42/51 anonim ***** válasza:
93%

Felejtsd el a lakást, most szedd ki a pénzed a kozosbol.

A te férjed le akar húzni, majd talál fiatalabbat és repulsz az utcára mint a nyúl.

2020. febr. 13. 13:50
 43/51 anonim ***** válasza:
4%

omg... nem felsobbrendunek gondolja magat hanem tudja hogy valasnal mindig a ferfi szivja meg, ami teny...

szanalmas, hogy ugy tesztek mint aki meg nem hallott arrol hogy a feleseg hogy kisemmizi a ferjet valas utan...

2020. febr. 13. 14:14
 44/51 anonim ***** válasza:
81%
Én soha nem hallottam olyat, hogy az egyik "kisemmizi" a másikat, úgy, hogy a jogot alkalmazták váláskor. A jog tökéletesen világosan fogalmaz, hogy mi számít külön és közös vagyonnak. A házasság alatt megszerzett vagyon 50-50%-ban oszlik meg, kivéve, ha ettől nem térnek el a felek házassági szerződéssel. Öröklés és házasság előtt szerzett vagyon különvagyonnak minősül. Nem amcsi filmeken kellene szocializálódni!
2020. febr. 13. 14:38
 45/51 anonim ***** válasza:
86%

"hogy valasnal mindig a ferfi szivja meg, ami teny..."

Miért is tény? Fele fele az elosztás.

2020. febr. 13. 16:42
 46/51 anonim ***** válasza:
85%
Ja... Es mindig a nőnél marad a gyerek, akit az apja le se ... egy idő utan, és még a gyerektartást se utalja.. Na kb ugyanez a sztereotípia...
2020. febr. 13. 17:00
 47/51 anonim ***** válasza:
89%

#46: és a nő neveli a gyerekeket, eteti, fűt rá, ruházza, iskolázza. Ami több pénz.

Amit az apák gyerektartásnak kifizetnek, semmivel se több, mint az, amit akkor költött a fizetéséből a gyerekre, amikor még együtt voltak.

2020. febr. 13. 17:08
 48/51 anonim ***** válasza:
3%
ja szegeny no akinek kb annyi gyerektartas jar ami korabban a fizetese volt:) igazan szegeny. biztos nem maganak vesz cuccokat belole 99%ban
2020. febr. 13. 17:10
 49/51 anonim ***** válasza:
82%

Te nagyon sértett vagy, főleg, hogy itt magadnak irogatsz, csak a te kommentjeid vannak itt....

Az a helyzet, amit én látok, sehol nem az van, amiről te írsz, pedig jópár elvált embert ismerek. Anyám szart se kapott válás után, végig szívtam az egész életemet, hogy sosem volt semmink, jaj, nincs pénz, egy kurwa fix lakhatás nem volt, hol a g€¢¡s retkes élettársánál kellett lakni, hol a nagyanyámnál, de még jó, hogy csak az van, amit te írsz.

Voltam egyedülálló anya, már nem vagyok egyedülálló (és nem voltunk házasok az ex el), de gyerektartást említettél. Kapok 20-25ezer Ft-ot, ha ennyi lett volna a fizetésem, vagy ebből kéne élni, már nem élnék, a gyerekeim se.

Nem mindenki Vasvári Vivien, aki hozzámegy a pasashoz szerződéssel, felkoppintattja magát, azt válik és visz mindent, bocsika... Ez egy nagyon vékony réteg. A többség dolgozik, egyedül intézi a gyerekeket, rossz esetben albérletet fizet, és néhány napra tud zabát venni a filléres gyerektartásból.

2020. febr. 13. 17:26
 50/51 Metionin ***** válasza:
97%

Megkérdezném tőle hogy miből gondolja hogy utcára kerülne ha közös névre vennétek lakást. Ennyi erővel ha az ő nevén van akkor te kerülhetsz utcára vagy hogy?

Egyébként én biztos nem mennék ebbe bele, ha ugyanúgy belerakod a részed, akkor igenis közös néven legyen.

2020. febr. 13. 19:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!