Mit tennél ha a férjed ezzel állna elő?
A férjemmel lakás vásárlás előtt állunk. Beszélgetés alkalmával mondja, hogy akkor a lakás az ő nevén legyen.
Én teljesen ledobbentem, hogy ezzel állt elő. A megtakarításunk közös, a hitelunk közös lenne, én is dolgozom ugyan úgy.
Bevallom én egy kicsit meginogtam ezen kijelentése után. Nekem teljesen egyértelmű lenne, hogy fele fele közös tulajdonba lenne.
A döntéset annyival indokolná, hogy nehogy utcára kerüljön.
Azért kicsit nevetséges hogy úgy teszünk, mintha egy férfinak nem lenne oka azt gondolni, hogy válás után ő jár rosszul... ugye azért mindenki érzi, hogy ezt elég durva kimondani hangosan, hogy miért akarja egy férfi bebiztosítani magát válás esetére, és miért nem a nő...
világ minden táján ilyen esetben a nők bizonyítottan kedvezőbb megítélés alá esnek..
nincs ezzel probléma, de azért ne legyünk már alszentek, mintha puszta rosszindulatból tenné ezt a férfi... azért csinálja mert FÉL, okkal, nem azért mert önző és csak neki kell a ház...
attól függetlenül én nem mondanék ilyet mert akiben kétségeim vannak ilyen téren azzal nem veszek házat. de azért most komolyan, térjünk már vissza a realitásokhoz.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Sajnos az egész kapcsolatban és házasságba vetett hitem megrendült ezáltal.
Persze vissza kérdeztem, hogy és én az nem fontos? Engem akkor ki lehet tenni? Erre az volt a válasza, hogy ő engem nem tenne ki.
Rettenetesen szarul esik, hogy ennyire nem bízik bennem és azt gondolja, hogy kiraknám őt ha ilyen lenne...
Ő azt gondolta, hogy ez így a normális mert, hogy ő a férfi.
Nagyon sajnálom, hogy ez a dolog nem derült ki hamarabb.
Mit tennék? Elmondanám neki, hogyha ennyire nem bízik bennem, akkor én sem őbenne. Tehát eszem ágában sem lenne közös hitelt felvenni.
Azért mert ő a “férfi” :D Az a darab hús a lábai között mindenre feljogosítja? Nevetséges...
Ne menj bele semmiképp sem. Magát helyezi előtérbe, magát védi és inkább téged tenne utcára, mint hogy osztozkodnia kelljen.
Ha 50-50 hanyadban lenne a lakás a neveteken, senkinek nem kéne az utcára menni válás esetén. Viszont ha bizalmi alapon egy néven van, akkor az egyik fél szépen ki lesz semmizve.
Én kétszer is meggondolnam ezek után a vásárlást. Közös névre is. Ha sok pénz forog kockán, akkor mutatja ki az ember a foga fehérjét. Hány család hullott már szét az önzés miatt.
Na akkor én itt közöltem volna vele, hogy ha szerinte az rendben van, hogy nekem meg kell bízom benne, de neki nem kell bennem, akkor keressen másik palimadarat.
Váljatok el amíg még megtudjátok fogni a kicsi pénzeteket, amíg még nincs vele közös hiteled, amíg nem szülsz neki gyereket,mert úgy nem működik egy kapcsolat, hogy csak az egyik félnek kell bíznia.
Addig válj míg nem köt hozzá semmi, és nem kell egy gyereknek csonka családban felnőnie.
"Íratnék vele házassági szerződést, amiben rögzítjük, hogy válás esetén gyerek nélkül megkapom a megtakarítás és kifizetett hitel felét, gyerekkel ő gondoskodik, neveli őket, és maradhat a házban."
Én még kiegészíteném azzal, hogy a továbbiakban pedig magára vállalja a teljes hiteltörlesztést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!