Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell mindenbe beleszólni...

Miért kell mindenbe beleszólnia? Még ebbe is, minek fontoskodik? Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

holnap lesz faterom szülinapja (56) és grillezni fogunk.

Itt lesz barátom is. Ma jeleztem muternak, hogy én szivesen grillezek, igy neki nem kell. De csak akkor ha nem lesz közbe balhé (szokott okoskodni, és kikapja a kezemből a kést-villát) és nem szól bele, hanem hagy (Minket).

Erre mondja, hogy "Hát nemérdekel, énis ottleszek mert akarok grillezni."

Érdekes, máskor utál ilyet csinálni... 18vagyok, egy ilyet sem csinálhatok egyedül? máskor is szoktam és sose rontom el... de nemtudom mit kell folyton okoskodnia.

Inkább örülne, hogy nem neki kell a melegbe csinálni, hanem elvállalom. Amikor barátom itt van folyton adja előtte a jófej anyukát, és mindig beéget engem valamivel... mert a semmiért is lehurrog, meg mindenbe beleköt.

2010. júl. 23. 13:13
1 2
 11/18 anonim válasza:

Hasonló helyzetben vagyok, mint te. Az én anyukám is ilyen, DE AZÉRT, mert mindig egyedül van otthon. Nagyon rossz neki maga az a tudat, hogy felnőttem és kirepülök. Nem szeretné, ha elhanyagolnánk és neki ez kell, hogy ott sürögjön. Én is megkaptam régen(most már nem igen), hogy ez így nem jó, úgy nem jó. Mindig mosolyogtam és nem foglalkoztam vele előtte, persze párommal megbeszéltem, hogy a ....életbe, hogy megint ez van. Kicsit állj hozzá te is másként, ő nem bántani szeretne, csak fontos vagy neki, a gyereke vagy. Türd el ezeket a dolgokat, mert ha nem lesz bizony nagyon fog hiányzoni. Neked egyszer gyereked lesz, akkor lehet te is ilyen leszel vele.

Nem tudhatod soha, hogy meddig leszel velük és bizony úgy kell élni a napjaidat, hogy ne szomorúsággal legyen tele, hanem szeretettel. Nehéz, mert nagyon nem könnyű az ilyen gyerekeknek, de picit másképp állsz anyudhoz és hidd el jobb lesz.

2010. júl. 23. 14:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Én Anyum is ilyen volt kb, csak amikor valami nem volt jó zengett a ház, kiabált. Párom Édesanyjától és Mamájától tanultam főzni. Mama is kicsit olyan, hogy ez így nem meg úgy nem jó, de hát Ő mama. :) Anyukája az rámhagyja aztán egyszer csak megtanulom és jó lenne ha minden szülő felfogná, hogy abból a kicsi gyerekből úgy lesz felnőtt, ha megtanulja megcsinálni a felnőttek dolgait. Az életkedvem el tud menni mikor semmi nem jó kiveszik a kezemből, mert Ők ezt nem bírják nézni, elveszik tőle a kedvem. Nem csodálkozom, hogy egyes emberek nem tudnak 25 éves korukban sem főzni-sütni 3 dolgonál többet, mert vagy a szülő nem engedi, mert nem jó és megcsinálja Ő vagy elveszi a gyerek kedvét a dolgoktól.
2010. júl. 23. 14:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha kitalálnátok konkrétan neki feladatokat? Akár most, akár a későbbiekben, mindig egyezzetek meg, hogy kinek mi a feladata a családi összejövetelen és csak azzal foglalkozzon. Vagy akkor is beleszólna mindenbe? Érvelj azzal, hogy így biztosan hamarabb készen lesztek, hogy ha felosztjátok a feladatokat.

A helyedben amúgy én boldog mosollyal átadnám a villát, hogy köszi, majd egy itallal elterpeszkednék és csak annyit mondanék: szólj, ha kész van! (Jó pár hasonló szituval a hátam mögött és 32 évesen merem ezt tanácsolni neked. Annak idején, középiskolás koromban nálunk random váltakozva hangzott el az "itt lenne már az ideje, hogy te is megtanuld" és a "hagyd, én előbb végzek vele". A főiskolai koli konyhájában aztán jutott elég időm, hogy mindent szép nyugodtan kikísérletezzek és belássam, nem vagyok kétbalkezes.)

2010. júl. 23. 14:40
 14/18 anonim ***** válasza:
Hagyd rá, engedd el a füled mellett! Ha lesz alkalom, grillezz, ha nem, akkor lazázz! Ne húzd fel magad, ő klimaxol, nem te! Élvezd a partyt!Az ilyen nénik már cska ilyenek! Törődj a barátaiddal, meg apuddal!Ha beleszól, akkor hagyd ott a grillt, és kész. Szoktatás. Tudod, reflexek. Ha következetes vagy, meg fogja tanulni. Előbb-utóbb!
2010. júl. 23. 14:47
 15/18 anonim ***** válasza:
Uszítsd rá a barátodat. Míg ő udvarol a kedves mamának, addig te kedvedre süthetsz!
2010. júl. 23. 14:48
 16/18 A kérdező kommentje:

köszi szépen a tippeket:)

14:40es piás tippjét kipróbálom:D

2010. júl. 23. 16:30
 17/18 A kérdező kommentje:
14:48as azért az betenné a kaput:O annyira nem akarok sütögetni:P
2010. júl. 23. 16:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Nézd a jó oldalát. Tégy úgy, mintha fejet hajtanál a szakértelme előtt, amíg mindent megcsinál helyetted.
2010. júl. 23. 20:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!