Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt a kérdést hogy oldanátok meg?

Ezt a kérdést hogy oldanátok meg?

Figyelt kérdés

Van egy húgom, ő 26 éves, én 29 vagyok. Jó a kapcsolatunk és szoros, élvezzük egymás bizalmát, sok dolgot megbeszélünk (nem csak napi dolgokat, de terveket, célokat, hogy mit tettünk már érte, hol tartunk, stb.) Most főleg ővele vannak történések (suli befejezés, új munkahely, esetleges külföldre költözés és ottani munkavállalás, ilyenek.) A baj az, hogy van egy rokonunk (unokatestvér), aki (mivel a húgom bizalmát nem élvezi), így állandóan engem kérdezget, hogy mi van vele. De nem csak úgy nagyjából, hanem részletekbe menően. Ami egyrészt idegesítő, de ezt még kibírnám. Csakhogy én nem szeretném olyan szintig kibeszélni a testvéremet, ahogy ez a lány szeretné. Amúgy ezzel a lány unokatesómmal semmi bajom, de mindössze egy formális kapcsolat van köztünk, de az e-mail világában sokszor rám ír. Mivel egy városban lakunk, ezért ha véletlenül összetalálkozunk is, mindig a húgom a téma, és mindig faggatózik. (Hogyan, mikor, pontosan melyik cégnél volt interjún, melyik város, mennyi a fizu, külföldön hol tervezik, melyik városnak melyik városrésze, stb.)

Na most ezt hogy kezelnétek? A lényeg, hogy nem szeretném kibeszélni a testvéremet. (Amúgy neki is írogat ez az unokanővér, őt is faggatja,csak őt lepattintja a tesóm.) Akkor jövök (jönnék) én, mint információforrás. Hogy kezelnétek? Mit mondjak? Hogy nem tudom? Azt úgysem hiszi el, tudja, hogy szoros a kapcsolatunk. Tudom, hogy sértődés nélkül ezt nem lehet helyre tenni, de hogy lehetne a legkorrektebb módon részemről? (Mert különben sosem lesz vége.)

2020. febr. 1. 06:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt kell mondanod, hogy "nem tudom", ha valamit kérdez, hanem közölni vele, hogy ez a hugiod magánügye, töle kérdezze meg, te "nem akarsz" erröl beszélni.
2020. febr. 1. 10:57
 12/16 A kérdező kommentje:

Tehát akkor:

Unokatesó: És hol bérel lakást, mennyibe kerül, mennyit keres, mikor indul munkába reggel, mikor ér haza, talált már barátokat, kik ott a barátai, kisfaxom....stb."

Erre én: "Figyu, ezek az ő döntései, majd elmeséli, ha aktuális lesz."

Akkor valahogy így...

Köszi Nektek. Nem könnyű, és sosem voltam ilyen, igaz, mindig volt is elég feladatom ahhoz, hogy ne legyen ilyenre időm. De igényem sem volt, hogy ennyire belemásszak valaki dolgaiba, főleg így kívülállóként, mint unokanővérünk.

2020. febr. 1. 10:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát akkor:

Unokatesó: És hol bérel lakást, mennyibe kerül, mennyit keres, mikor indul munkába reggel, mikor ér haza, talált már barátokat, kik ott a barátai, kisfaxom....stb.""

Erre te innentol: Nem beszélek a Katiról ezentúl. Ha érdekel valami, tőle kérdezd. Ha nem érted meg, befejezzük a -beszélgetést.

Ennyi.

2020. febr. 1. 13:28
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Így van, tök jókat írt itt mindenki. Azt ne mondd, hogy "nem tudom", mert dedós dolog. Jelezd a rokon csajnak, hogy nem beszéled ki vele azt, aki bízik Benned.
2020. febr. 1. 14:19
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Nem támadtalak, ha megnézed a többiek is ugyanazt írták amit én, csak más szavakkal. Nem kellett volna emiatt lepontoznod, de mindegy, te tudod
2020. febr. 1. 14:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Egészen bizonyos, hogy nem leszek pszichológus, de ilyen esetekben nagyon nagy lelkierő és pszichológiai érzék szükséges. Te meg kérdezgess a húgodtól olyasvalakiről, aki közel áll hozzá és elég gagyi rivalizálási helyzetben van. Akkor talán ráébred, milyen érzés, amikor valakiről állandóan be kell számolnod, és ugyanakkor te vagy a kommunikatívabb. Ne add meg számát semmi esetre se, hogy közvetlenül beszéljenek, mert az hülyeség. Gondolom a húgod biztosan gyepák és csak veled lehet kommunikálni, avlami ilyesmi
2020. febr. 3. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!