Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Állandó kölcsön. (többi lent)...

Állandó kölcsön. (többi lent) (? )

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet hogy a barátomtól a szülei 1-2 havonta mindig kérnek kölcsön pénzt (azon kívül amit minden hónapban lead nekik) és ez eddig nem is volt nagyon gond mert nem sokat kértek és egyből vissza is adták amikor megjött a fizetésük.

Na de most jött az hogy 120 ezeret kértek tőle (hirtelen kiadás) és jelenleg a barátomnak emiatt kuporgatnia kell és alig maradt valami neki, és jelenleg munkahelyet vált szóval nem is nagyon fog kapni februárban.

Tudom hogy nem az én dolgom de engem nagyon zavar hogy mindig tőle veszik el amikor van még testvére is. Azt se tudja mikor kapja majd vissza(de biztos nem a következő fizunál ahogy eddig) és miután meg lesz az új munkahelye mi ketten költözni szeretnénk és még ennek tudatában is ezt csinálják :/

Őt is nagyon zavarja de nem szólna semmit, én meg nem akarom felhozni meg nem is tudom hogy hozhatnám fel mert tényleg nem az én dolgom , de nagyon nem bírom ha valaki neki okoz rosszat és látom hogy neki is kellemetlen.

Az is eszembejutott hogy a költözésünk után is mindig tőle fognak kéregetni?? Ezt meg már főleg nem akarom felhozni neki szóval akinek van abba tapasztalata az leírná hogy alakult? Akinek nincs attól is valami tanács jól jönne :/

Bocsi ha hosszú lett és köszönöm a válaszokat előre is:)

2020. jan. 27. 09:29
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Azért felpontoztam mindenkit, megértem ha valakinek máshogy jött le a sztori :D
2020. jan. 28. 09:09
 22/25 anonim ***** válasza:
83%

Egyaltalan miert kell neki "leadni" pénzt? Mikor dolgozik, épitené a saját életét veled, kulon koltoznetek... miert huzogatjak le a szulei a fele penzet?

Ok mit csinaltak 50 even keresztul hogy arra kenyszerulnek hogy a 20 eves fiuk tartsa el oket?

2020. jan. 28. 12:47
 23/25 A kérdező kommentje:

A leadással szerintem nincs baj amíg ott él.

Sok családnál van így hogy miután el kezd a gyerekük dolgozni akkor be kell szálljanak kajába, rezsibe és ezzel nincs is baj szerintem.

Sőt szerintem a legtöbbnél így van.

Nyilván könnyebb annak akinek nem kell, de van aki nem engedheti meg magának hogy ne kérje el és van aki 'nevelési célból' :)

2020. jan. 28. 13:36
 24/25 anonim ***** válasza:
39%

Nalunk nincs igy. Gondolj mar bele. Elotte 18 evig el birtak tartani, utana mikor mar dolgozna, mar hirtelen fizetnie kell?

Ezzel csak azt erik el hogy nem tud maganak penzt gyujteni. Nagyon nem normalis. Egy szulonek segiteni kene a gyereket hogy minel hamarabb sajat labra tudjon allni, nem lakbert szedni tole.

2020. jan. 28. 14:56
 25/25 anonim ***** válasza:
83%
Mi szuksege van hirtelen 50+ eves embereknek egy palyakezdo fizetesere? Szomoru hogy sokak szerint ez normalis dolog hogy elszedik a gyerek penzet csak azert mert a szuloi hazban mereszel lakni. De kozben meg persze elvarjak hogy minel hamarabb alljon sajat labara... akkor minek kell elszedni a penzeit? 50+ eves embereknek nincs annyi egzisztenciaja hogy a sajat gyerekuk rezsi fogyasztasat allni tudjak?
2020. jan. 28. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!