Állandó kölcsön. (többi lent) (? )
Szóval az a helyzet hogy a barátomtól a szülei 1-2 havonta mindig kérnek kölcsön pénzt (azon kívül amit minden hónapban lead nekik) és ez eddig nem is volt nagyon gond mert nem sokat kértek és egyből vissza is adták amikor megjött a fizetésük.
Na de most jött az hogy 120 ezeret kértek tőle (hirtelen kiadás) és jelenleg a barátomnak emiatt kuporgatnia kell és alig maradt valami neki, és jelenleg munkahelyet vált szóval nem is nagyon fog kapni februárban.
Tudom hogy nem az én dolgom de engem nagyon zavar hogy mindig tőle veszik el amikor van még testvére is. Azt se tudja mikor kapja majd vissza(de biztos nem a következő fizunál ahogy eddig) és miután meg lesz az új munkahelye mi ketten költözni szeretnénk és még ennek tudatában is ezt csinálják :/
Őt is nagyon zavarja de nem szólna semmit, én meg nem akarom felhozni meg nem is tudom hogy hozhatnám fel mert tényleg nem az én dolgom , de nagyon nem bírom ha valaki neki okoz rosszat és látom hogy neki is kellemetlen.
Az is eszembejutott hogy a költözésünk után is mindig tőle fognak kéregetni?? Ezt meg már főleg nem akarom felhozni neki szóval akinek van abba tapasztalata az leírná hogy alakult? Akinek nincs attól is valami tanács jól jönne :/
Bocsi ha hosszú lett és köszönöm a válaszokat előre is:)
A kommenteket nem olvastam, csak a kérdést.
Növesszen tököt és tanuljon meg nemet mondani.
Az 5-10 ezer - főleg ha mindig vissza is adták - nem sok. Ha párodnak az nem okozott problémát, akkor te ne szólj bele, nem vagytok közös kasszán, nincs hozzá jogod.
A 120 ezer az valóban sok, de nagyon nem mindegy, hogy mire kellett hirtelen: welness hétvégére én is beintenék, de ha mondjuk orvosi kezelésre kell vagy netán elromlott a kazán és javíttatni kell, esetleg bedöglött a mosógép és újat kell venni, akkor nehogy már gond legyen, ha van miből kisegíteni. Főként mivel utóbbiak olyan dolgok, amiket a párod is "használ".
Szóval azért kissé árnyaltabb a kép annál, mint ahogy te azt itt sértetten előadod. Nekem ez úgy hangzik, hogy azt a pénzt inkább rád kéne, hogy költse, és irigyled a szüleitől. OK, hogy nőjjön fel a pasi és önállósódjon, de elvadítani a szülőktől nem kéne, mert az nem szül jó vért. Te pedig eléggé efelé haladsz, már most irányítni akarod, holott még együtt sem éltek.
(Nem vagyok anyós, SOHA nem kértem pénzt kölcsön sem a gyerekeimtől, én ellenben adtam az enyémnek, pedig nem túl jó a viszony köztünk; valószínűleg a gyerekeim kérés nélkül is segítenének, ha úgy látnák, hogy nagy szükség van rá, de ez nem elvárás feléjük természetesen, csak ismerem őket. Valószínűleg el sem fogadnám, ha csak nem oltári nagy a baj.)
#16: Az 5-10 ezerrre írtam, hogy nem okozott problémát. Mellesleg tekintve, hogy a fiúka otthon él, nyilván ellátást kap, tiszta ruhát, van áram, fűtés, víz/meleg víz - nem hinném, hogy ez a nélkülözés. Itt a kis barátnőnek fáj, hogy kevesebbet költ most rá a pasija.
Azt pedig még mindig nem tudjuk, hogy milyen hirtelen kiadásra kértek, mert azért az akkor sem mindegy, ha egyesek szerint itt a szülők a főgonoszok, mert segítséget mernek kérni a gyereküktől.
Utolsó, egyáltalán nem magam miatt mondom ezt, szó se volt erről, főleg hogy minden közös dolgot amit veszünk vagy ha elmegyünk valahova az felesbe fizetjük.
Itt most azon van a hangsúly hogy NINCS MIBŐL adjon jelenleg ennyi pénzt és abban teljesen igazad van hogy hogyha sokszor elkérnek +10ezret akkor inkább a rezsire alapból kérjenek el többet, mert így hogy minden hónapba külön kérik emiatt jön elő az hogy mi lesz ha a költözés után is ez lesz,miért kell mindig külön kérni, stb és látom hogy a barátomat is zavarja és ezért zavar leginkább engem is.
Szóval egyáltalán nem magam miatt mondom, hanem mert most nincs olyan helyzetben és máskor is jöhet egy ilyen hirtelen kiadás nekik és akkor is ugyanúgy a barátomhoz fognak menni.
Ezért tettem fel a kérdést hogy akinek volt ilyen annak hogy alakult a dolog.
Ja és ha szeretnék valamit akkor megveszem magamnak és nem a barátomat húzom le :)
Amúgy autónak voltak hibái és az lett javítva.
De akkor legalább a tesójával felesbe segítettek volna nekik :/
Még mindig nem azon van a hangsúly hogy segített hanem hogy mindig csak ő segít, még akkor is amikor nincs olyan helyzetben ő sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!