Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kölcsön kértek a szülőktől...

Ha kölcsön kértek a szülőktől ők felirják maguknak tartozás?

Figyelt kérdés
Ha kölcsön kérünk vagy helyettünk befizetnek valamit csak pár száz vagy ezer Ft-ot is már egyből felirják hogy mennyivel tartozunk nekik. És többször mondják is hogy nehogy elfelejtsük. Vagy ha vigyáznak a gyerekre akkor jó éven veszik ha kifizeti az ember azt az összeget amit a gyerek etetésére költött. Szerintetek ez normális dolog?
2019. júl. 24. 18:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
89%
Ha a nyugdíja 28.500 forint, normális. Ha 200.000, akkor nem, de mindig voltak-lesznek fillérbszók.
2019. júl. 24. 19:01
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem szegények. Apuka még most is dolgozik. Anyuka nem nyugdíjas még de otthon van. Külföldre járnak kirándúlgatni.
2019. júl. 24. 19:03
 3/21 anonim ***** válasza:
77%
A kölcsön az kölcsön, vissza kell fizetni. A bébiszitternek meg eleve adok pénzt ennivalóra.
2019. júl. 24. 19:10
 4/21 anonim ***** válasza:
81%

És miért kértek kölcsön? Miért fizetnek be helyettetek bármit is? Nem az volna a természetes, hogy a magatok dolgait magatok veszitek meg, a magatok csekkjeit magatok viszitek a postára?

A gyerek etetését hogyan számolják ki? Megevett két szelet kenyeret, vajjal megkenve, szalámit rátéve, és hozzá egy paradicsomot. Hogyan számolják ki a sok kicsi hozzávalónak az értékét? Leszámolják, hogy 12 szelet szalámi volt 340 Ft, akkor 2 szelet 56,7 Ft; 1 kg kenyér 500 Ft, és az 24 szelet, akkor a kenyér 41,7 Ft, a vajnál meg lemérik kenés előtt és után a tömegét? Vagy hogy a bánatban lehet ezt kiszámolni?

Vagy kamu az egész kérdés?

2019. júl. 24. 19:18
 5/21 anonim ***** válasza:
91%

Én szoktam apámtól kölcsön kérni (egyedül nevelem a gyerekem, és hiába van főállásom, mellékállásom is, bizony van, hogy megszorulok). Ő általában legyint rá, ha vissza akarom adni, de ha anyám is ott van, akkor viszont elfogadja. :D

(Olyan is volt már, hogy nagyobb összeget kértem kölcsön, és anyám mondta, hogy nem kell megadni, ez a születésnapi ajándékom, vagy ilyesmi...)

2019. júl. 24. 19:36
 6/21 anonim ***** válasza:
91%
Ja és a gyerekre fordított összeget még soha nem kérték, ez fel sem merült! Pedig nyaralni is viszik, tényleg költenek rá, nem is keveset!
2019. júl. 24. 19:37
 7/21 anonim ***** válasza:
88%

Nemhsizem hogy kamu lenne,több ilyenről is tudok aki a gyereknek vesz egy 2 decis ivólét és fizetteti is ki a szüleivel.

Én piti összegeknél nem tenném , de joguk van hozzá kérni.

2019. júl. 24. 19:38
 8/21 anonim ***** válasza:
79%
Ha kölcsönkérsz, illik visszaadni...Ha nega kifizetnek ezt-azt, te is fizethetsz nekik valamit egyszer-kétszer. Itt te tűnsz a kihasználónak...
2019. júl. 24. 19:47
 9/21 anonim ***** válasza:
55%
Felénk is van ilyen.Pl: anyosomek kertjében van letarolva a téli tuzelonk,ott van cirkula meg hely.Ha favagasra kerül a sor évi pár alkalom akkor felkell írni mennyit fogyasztott a cirkula mert uuriisten.De hogy mi fizetjük a nyaralojukba a havi tv díjat amit mellesleg nem is néznek azt már nem kell írni.Szerintem mindenhol vannak ilyen fura dolgok.
2019. júl. 24. 19:49
 10/21 anonim ***** válasza:
77%
Na, a kérdést a gyerek kajáltatásig elhittem, onnan már nem, szerintem kamu.
2019. júl. 24. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!