Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kölcsön kértek a szülőktől...

Ha kölcsön kértek a szülőktől ők felirják maguknak tartozás?

Figyelt kérdés
Ha kölcsön kérünk vagy helyettünk befizetnek valamit csak pár száz vagy ezer Ft-ot is már egyből felirják hogy mennyivel tartozunk nekik. És többször mondják is hogy nehogy elfelejtsük. Vagy ha vigyáznak a gyerekre akkor jó éven veszik ha kifizeti az ember azt az összeget amit a gyerek etetésére költött. Szerintetek ez normális dolog?
2019. júl. 24. 18:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%

Nem normális, hiszen a szülő alapesetben szereti a gyerekét és az unokáját, és segíti, HA TUDJA.

De ott az első kommentben a lényeg: mennyiből gazdálkodik az illető?

A kérdező eltűnt, de alig egy óra telt el, majd biztos visszajön.

Szóval ha az idős ember megélhetése problémás, kevés a nyugdíj, vagy van vmi hitel, betegség, akármi, a gyerekek meg jobban élnek, akkor alap, hogy anyagilag ne az öreg legyen már leterhelve.

De ha tényleg csak ilyen spúr, akkor lehet nem is vinném hozzá a gyereket.

A nyaralós történet meg egyszerű, azt is fel lehet írni, csak szóba kell hozni. De gondolom nem meritek.

Ők merték.

2019. júl. 24. 20:02
 12/21 anonim ***** válasza:
89%
Gyerek része nem normális dolog, családon belül. Mi sose vártuk el az etetésre szánt pénzt, hogy adják vissza. Kölcsön kértek illik visszaadni a megbeszéltek alapján mikor stb. Nem vagyunk gazdagok.
2019. júl. 24. 20:10
 13/21 anonim ***** válasza:
56%
Miért kértek kölcsön?? Ti nem dolgoztok? És erre vállaltatok gyereket is?
2019. júl. 24. 20:12
 14/21 anonim ***** válasza:
29%
Ha befizetnek csak, akkor tegyék, ha nem kell visszaadni.
2019. júl. 24. 20:13
 15/21 anonim ***** válasza:
95%

A kölcsönt vissza kell adni, ha a gyerek kér a szülőtől, ha a szülő kér a gyerektől, mert ez elvi kérdés.

Eleve a gyereket már kisgyermek korában erre kell szoktatni, mert ezzel az életre, a pénzkezelésre van szoktatva, tehát ezzel nincs semmi baj.

Az unoka kajáját meg nem számolja normális ember, mert örül ha adhat, kivéve, ha nagyon szegény, de ezt akkor a szülőknek is tudniuk kell és előre rendezni a kosztpénzt, mondjuk egy nyaralás előtt. Jómódú nagyszülők esetén számomra érthetetlen, pedig én is tudok ilyen esetről.

2019. júl. 24. 20:18
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagymamámék is visszakértek eddig mindent a szüleimtől, csak itt rosszabb. Mert ők nem a pontos összeget írják fel, hanem úgy vannak vele, hogy bármikor bármennyit elkérhetnek, nekik meg kutya kötelességük mindenben segíteni szó nélkül, pl. meggyszedés stb. A szüleim hibája pedig hogy sose akartak a saját lábukra állni, tényleg. Anya és apa is már 5 éve dolgozott, mielőtt összeházasodtak volna, apának haza kellett adnia a fizetését, anya pedig a szüleitől kapott házban élt, mégis még az esküvőjüket se maguknak fizették, örökre a nagyszülőkre szorultak. De én ezt nem fogom hagyni a saját életemben, inkább hitelt veszek fel és soha nem utazok sehova, de még egy bank is tisztább, mert nekik nem kell minden nap kávéval meg mindennel kedveskedni, hanem amennyit vissza kell fizetni, annyit kell és kész. Úgyhogy igen, vannak ilyen szülők.
2019. júl. 24. 20:37
 17/21 anonim válasza:
82%
A CSAK 100-200 ezer forint repalatív. Van akinek a keresete még a 100 ezer forintot sem éri el szülők (vagy random emberek) között, és van akinek a 400 ezer foribtot is eléri. Mindenesetre én nem írnám fel, max emlékeztetném csendesen hogy van egy kis tartozás. A kölcsönt szerintem illik visszafizetni valamilyen formában. (Nem biztos hogy pénzben!!!)
2019. júl. 24. 21:04
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktak a szüleim semmit helyettem befizetni. 1-2 alkalommal fordult elő, hogy kértem kölcsön max 5ezer forintot. Volt, hogy nem kérték vissza, de én mindig vissza akartam adni magamtól.Mondjuk nálunk ez úgy van, hogy én is veszek a szülőknek csak úgy ezt azt ha tudom, hogy tetszene nekik és ezeknek az árát nem kérem el, oda-vissza működik.

Az evés témával kapcsolatban: csak tesómnak van gyereke, van, hogy én nálam vigyázok rá, van, hogy anyánk az ő házában. Ilyenkor nem kérdés, hogy adunk neki enni. Nem kérjük el az árát. Viszont tesóm sokszor hoz magától kaját a gyereknek. Gondolok itt nasira, gyümölcsökre, sütire, főtt kajára is néha. Ezeket a gyereknek adjuk, bár úgy hozza, hogy mi is tudnánk enni belőle. Ő így "viszonozza" a felvigyázást. De mint írtam, ő magától így tesz, nem mi kérjük rá.

2019. júl. 24. 21:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
#18 vagyok. Az lemaradt, hogy ebből azt akartam kihozni, hogy ezek a dolgok akkor normálisak, ha ti sem vesztek nekik soha semmit, ha nem honoráljátok sehogy a segítséget. Amennyiben te is szoktál nekik befizetni valamit, vagy étellel kínálni őket, úgy nem normális a dolog.
2019. júl. 24. 21:34
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Kölcsön az kölcsön. Benne van a nevében. Tehát a megbeszélt időre illik visszaadni. Lehet, hogy azért kérik vissza, mert már sokszor kértetek tőlük, s kész. Írtad a válaszodban, hogy nem szegények. Ezzel olyan mint ha arra céloznál, hogy arcátlanok amiért csak kölcsön adnak. Pedig mondhatnák, hogy ne adjátok meg.
2019. júl. 24. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!