Szerintetek ez milyen visekedés? És ő még akar tolem még egy gyereket?! Ő 40 (férj), Én (nő 35)
Eleve gáz ez a különszámolás…
Egy házasság nem csak érzelmi, hanem gazdasági "társulás" is.
Persze más a helyzet, ahol többedik házasság, és mindkét félnek vannak "külső" gyerekei...
De normál esetben teljesen értelmetlen ez az énpénzem-tepénzed osztozkodás. :(
Ebből az derül ki, hogy téged le akar nullázni, ő meg spórolgatni akar magának, ki tudja mire.
Ha mind a ketten dolgoztok, akkor vagy közös kassza, vagy nyittok egy közös bankszámlát, amiből a közös költségeket fedezitek (rezsi, otthoni kaja, gyerek, kocsi, ha közösen használjátok). Erre a bankszámlára vagy mindketten azonos összeget tesztek be, vagy fizetésetek arányában, tehát ő többet. Ja, és ha visszamész dolgozni, akkor az otthoni házi munkát is felezni kell.
Bocsi, de én nem értem mi a gond?!
Br 260at keresek. Az aztóm ktg én fizetem.(tankolás, műszaki, szervíz)
A bevásárlást többnyire én rendezem. Tehát a gyereknek való ruha, nasi, ez+az.
A férjem Br600 körül keres. Övé a lakás törlesztés ill számlák.
Alkalmanként bevásárol. Ha felújítás van, ő fedezi. Programokat pl nyaralás, állatkert stb szintén ő fizet.
Mi ezzel a baj?
Valóban az én számlámon kevesebb (jóval) a spórolt pénz.
De nehogy már azért fizessen többet (lényegében így is többet fizet) mert én többször főzök meg!
A közös költségeket közösen, a fizetésekkel arányosan kell viselni. Ennél vállalhat többet a nagyobb keresetű fél. A házimunkát felesben vagy inkább a teherbírással arányosan kell elosztani.
A férjed ki volt szolgàlva otthon anyunál alighanem. Ez az oka a viselkedésnek. Kissé egoista is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!