Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet valaki ennyire...

Hogy lehet valaki ennyire tapintatlan felnőtt gyerekével szemben?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem a kérdés nem politikai vitatéma. Nem akarok belemenni ki kivel ért egyet, milyen párttal szimpatizál. Nem ez a lényeg.

A lényeg az, hogy én nagyon nem vagyok kormánypárti, míg szüleim erősen azok. Tudják rólam, hogy én nem komálom ezt a rezsimet, ők ennek ellenére, ahányszor odamegyek felhozzák a témát, hogy minden milyen szuper, mennyi jót tesznek a néppel ls szégyellje magát az, aki nem így látja, ergo szégyelljem magam én is. Ilyenkor számolok magamban párig, mély levegőt veszek és nem szólok semmit. Hiába is szólnék, mert észérvekkel, tényekkel nem lehet őket meggyőzni, nem is akarom egyébként. Ha nekik ez jó, akkor lelkük rajta, Ő dolguk. Na, de ami érthetetlen, engem miért zaklatnak fel ezzel és bánnak úgy velem, mint egy idiótával, aki nem tudja mennyi 2+2 kb. Mindketten szakmunkást végeztek. Olvasni nem túl sokat olvastak. Ellenben én kicsi korom óta olvasok, bölcsészkart végeztem. Félreértés ne essék, nem verem erre a mellem. Lehet valaki nagyon intelligens szakmunkás végzettséggel is, de ez nem mindenkire jellemző. Az azonban jellemzőbb, hogy a sok olvasás kicsit segít abban, hogy jobban megértse az ember a világot és annak összefüggéseit, ahogy szerintem nekem is segített.

Felnőtt nő vagyok, több gyerekes anyuka és mikor odamegyek a gyerekekkel ne telne el úgy egy látogatás, hogy ne idegesítenének, holott megmondtam nekik, hogy kerüljük a politikát. szerintük hálátlan vagyok, mert én kaptam sokat a kormánytól. Ez valóban így van, de mindettől függetlenül nem értek egyet a jelenlegi vezetés tevékenységével.

Mit lehet ezzel kezdeni? Hogy lehet kezelni ilyen szülőket? Ilyen helyzetet?

2020. jan. 9. 14:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem apa ilyen. Simán ráhagyom sőt helyeselek. Még hazudok is kire szavaztam. Neki fontos, nekem meg nincs jelentősége annak, hogy meggyőzzem. Nekem sokkal többet ér a nyugalom minthogy kardoskodjak egy ilyen dologban. Főleg a 73 éves öregapámmal aki már rosszul is hall, így nem is nagyon érti mit beszélek.

Ráhagyom, bólogatok, terelek. Biztos, hogy ilyen miatt nem vesznék vele össze. De senkivel sem. Egyszerűen csak hallgatom azt aki politikáról beszél és kész. Max. annyit válaszolok, hogy ahogy gondolod.

2020. jan. 9. 20:27
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Én is kerültem ilyen helyzetbe, csak én a nagynéném férjével.

Én erősen jobbos vagyok, ő szoci. Bármilyen politikai/történelmi kérdésben szinte teljesen ellentétes a véleményünk. Ez van, beláttam hogy nincs értelme semmi vitának, nem erőltetem.

Ha elkezd politizálni, kiszállok a beszélgetésből.

F

2020. jan. 9. 22:52
 13/15 anonim ***** válasza:
60%

Gondolom a 10-es válaszoló is szakmunkás, a buta fajta, azért fosott ki a száján ennyi kakát :D

Érdekes, a többi válaszoló tudott intelligensen véleményt fogalmazni.

2020. jan. 10. 15:11
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A gimnazista unokámmal vagyunk egy nézeten, a fiam más párttal szimpatizál, a lányom egy harmadikkal, a férjem meg egy negyedikkel.

Lenne is őrültekháza nálunk, ha nekiállnánk politizálni és egymást győzködni! A politika nem téma a családban, pedig soha senki nem nyilvánította tabunak.

2020. jan. 10. 16:55
 15/15 anonim ***** válasza:
68%

"Végül közöltem veleük, hogy továbbra is látogatom őket, de amint szóba kerül a politika, egy szót sem szólok, csak felállok, és elmegyek. Párszor volt, hogy 5 percig sem voltam, mert elkezdték, én meg mentem. "

Kutyákat kondícionálnak így. Mi, emberek másképp kezeljük a konfliktusainkat.

2020. jan. 11. 04:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!