Azoktól kérdezném főleg akiknek a férjének/párjának van már felnőtt gyereke és nemsokára jön az unoka is, ti hogy élitek ezt meg?
Nekem jó a kapcsolatom a férjem gyerekeivel, sőt olyanok, mintha az én gyerekeim is lennének, mert velünk élnek. A nagyobb már huszonéves, de még nincs családja. Én örülök, ha megtalálja a boldogságot és családot alapít.
Hogy mennyire leszel te hozzá közel álló, mennyit fogsz nagyiskodni, az nyilván a kapcsolatotokon múlik. De gondolom, fognak hozzátok járni a kicsivel. Biztosan kialakul majd valami szeretet, kötődés a részedről is.
Nálunk a férjem unokái idősebbek, mint a közös lányunk.
Sok közös programot szervezünk, havonta egyszer itt is alszanak.
A férjem unokái Timi mamának hívnak, kicsit furcsa volt eleinte.
33 évesen ez okoz fejtörést, hogy az öreg palid unokájának nagymamája leszel?
Hú!
Ilyen fiatalon még javában élni kellene...
Azért egy 45 éves pali minden csak nem öreg, különösen nem egy 30+-os nőnek.
A nő nyilván nem lesz a nagyanyja a gyereknek, így nagyjából annyi köze van hozzá, mint a szomszéd gyerekéhez.
Kérdező!
Én 33 évesen egy percet nem nagymamáskodnék, van annak a gyereknek két igazi nagyanyja. Ettől még a férjem 45 évesen nagypapáskodhat, nincs tiltva.
Majd ráérsz nagymama lenni, ha a te gyerekeid kerülnek abba a helyzetbe, hogy gyerekeik lesznek.
Férjemnek felnőtt lánya van, én 48 éves voltam, amikor megszületett a férjem unokája. Mivel a lányával nem jó a kapcsolatom kezdettől fogva (sok mindent megpróbáltam, hogy megfeleljek, de simán utál, már felnőtt volt, amikor megismertem, férjem özvegy volt), szóval én egyáltalán nem nagymamáskodok. Nem is érzem magam annak egyáltalán, nem is vagyok az. Itt még az van, hogy nincs igazi nagymama, mert ő meghalt már sok évvel ezelőtt. (A férjének van anyukája, de nagyon messze lakik). Visszatérve rám, kb. tényleg annyi közöm van hozzá, mint a szomszéd gyerekhez. Férjem mehet, amikor akar, unokázni, rám nem terheli, így egyeztünk meg.
Amúgy ez tényleg egyértelműen a férj gyerekével való viszont függvénye. Most ha előtte nem szerettük egymást, és előtte nem járkáltunk össze, akkor a gyerek születésével nem változik meg a viszony.
Az ismerősök udvariasságból gratulálnak, mert fura lenne, ha csak a férjednek tennék. Azt hiszik, hogy kirekesztésnek vennéd. Ez ilyen egyszerű!
A programokat meg a nagypapa a saját kontójára szervezze, nehogy aztán tényleg az legyen, hogy beleöregszel a családba időnap előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!