Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te felismernéd/felismerted...

Te felismernéd/felismerted volna, mikor kell kirakni az elmebeteg rokont a családból?

Figyelt kérdés

Dokumentumfilmet néztem az egyik 19 éves amerikai lövöldöző életéről. Mindig is fura kissrác volt, bántotta a testvéreit és a háziállatot is. 13 éves korában rovarirtót tett az anyja üdítőjébe, aki érezte a fura ízt, ezért csak 2 kortyot ivott. Valószínűleg ezért nem halt bele.. aztán este amikor annyira rosszul volt már, hogy mentőt akart a férje hívni, akkor vallotta be a srác, hogy mit csinált, de azt mondta tréfából.

Az anya itt már megijedt, ki akarta tenni a családból, kezeltetni, de a férj még ragaszkodott, hogy gyerek még, és nem fogta fel, meg nem szabad kitenni a családból. Később tovább szemétkedett, lopott, fenyegetőzött, hazudott, majd 18 éves korában behívta az iskolapszichológus a szülőket, mert olyan rajzok voltak a fiúnál, ahol a teljes családja holtan, megkéselve és felakasztva volt. A szülők ekkor áttúrták a szobáját, a fiókja tele volt késekkel. Itt vitették el végül kényszer-gyógykezelésre.

1 év múlva nyáron onnan kikerült, de nem ment haza, kerestek neki albérletet, munkát, lett egy barátnője is. Decemberben pedig 8 embert megölt egy plázában... az anyja azt zokogta a dokumentumfilm végén, hogy nem érzi hibásnak magát, nem tudja mit tehetett volna, mikor kellett volna durvábban reagálni a viselkedésére, mert csak az ő fia. Ezen elgondolkodtam, ki tudná hasonló helyzetben, hogy a kisfia egy pszichopata, az ellensége, egy beteg állat aki mindenáron ölni fog, vagy családon belül, vagy idegeneket, de meg fogja tenni?

2019. nov. 12. 10:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
82%

Elmebeteg az egyik mostohafiam. Èn is nehezen jöttem rá, kellett néhány hónap.

Tenni semmit nem tudtam, hiába igyekeztem minden módon.

Viszont nálunk a szülők ezekért nem.avatkoztak be időben (idezetek tőlük):

- nem érzem úgy, hogy ennek, most van itt az ideje (szakemberhez forduljon javaslatra)

Y

- évekkel ezelőtt látta szakember szerinte normális

- gyerek még csak fèltékenységből mondta, nem fogja föl még

- majd a munka és sport helyrehozza

- nem az nem lehet ő nem ilyen

- nehéz lehet neki nincsenek barátai megértőbbnek kell lennünk

- én tehetek róla majd kedvesebb leszek vele és helyrejön

- csak fáradt szegény

- várjunk hátha rájön magától

- ő csak hazudik (amikor kivulallo szólt nagy a baj)

- ez a te hibad te csinaltad rosszul (egyik szulo masikra)

Es kozben erdemben semmi nem tortent. Vegul a rendorok miatt sikerult gyogykezelesre eljuttatni.

En amennyire benne voltam azt lattam, hogy a szuloi tagadas, szandekos felmentese sajat ivadekuknak eshelyette az onsajnaltatas es kompenzalas anyagiakban a fo hiba. Persze egyszerubb, mint kemenyen odatenni magukat es a gyereket elrangatni 18 elott tobb szakemberhez vagy utan ddig gyozkodni, hogy mgtol elmenjen. Pedig ezeket az ido es a turelem nem.megoldja csak sulyosbitja.

2019. nov. 12. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!