Főzés. Miért csinálja ezt? Mi lenne a megoldás?
Remélem jó a témakör.
Lassan 1 éve költözött hozzánk a párom s elég jól megvagyunk. Nem vagyok valami jó főzésben de mióta itt van, mindenféle házi "fortélyt" igyekszem eltanulni anyutól s bárkit kérdezek finom a végkifejlet. Mindig megkérdezem mit szeretne enni, mit csináljak s felvázolok több lehetőséget.Kiválasztja, én megcsinálom de mire odajutunk, hogy mlyen, nem eszik belőle. Evett elötte szendvicset, most nem éhes, majd késöbb stb. Már úgy unom. Mikor kérem kostólja meg eszik belőle de mindig csak féltányéral s dicsér milyen finom, ügyes vagyok, hű de tele van. Másodjára azonban sose eszik belőle.
Most is csináltam paprikás sirkemellet nokedlivel tegnap s ma este kérdeztemkóstolta-e. Nem még nem, kértem szépen egyen belőle, erre lemegy eszik kb 2villával majd felhozza a többit mert ő vajas kenyerezett. :S
Szerintem ő máshoz szokott ez egyértelmű, mindig házikészítésű tészták, sütemények, pirinyóra kockázott krumpli a krumplistésztában. :S Nekem erre nincs annyi időm mint náluk ahol a nagyija, anyuja s nővére is főzöcskézik.:((((
Ha kérdem persze jó lessz, utánna dicsér de enni nem akar.:( Rossz mert úgy veszem a hozzávalókat (azért nem mindegy, hogy negyedkiló vagy egy fél, egész kiló pulykamell) s rossz, hogy így kamuzk mint egy nagygyerek.
Dicséretes dolog,amit csinálsz,de a bolti húsok nagy része ehetetlen.Ha a náluk az evés központi dolog,valószínű nem tápos csirkéből főzték a paprikást(azt csak mellből tényleg nem lehet)
Egyszer csináltam levest bolti csirkéből,már főzés közben irtó büdös volt.Nem a hús volt rossz,mert a barátnőm,aki hozta,azt mondta mindig ilyen.Na aztán kapott a "kapirgálós"levesemből!
Mindig próbálok kompromisszumokat kötni mert van amit ő nem eszik meg s tudom is pl: gomba, kelbimbó, spárga, tök, karfiol. Én szeretem ezeket de ha megkívánom akkor csak magamnak készítek.
Én viszont lehet nagyon furán hangzik de undorodom az olyan hústól amiben ott a csont. pl: csirkeszárnyfalakák, csontlevesek, oldalas, csirkecomb. Ez a fóbiám még egész gyerekként keződött mikor külömböző állatok levágását s felolgozását láttam (pl: diszó, tyúk, liba, nyúl vágásnál) s mikor anyuék rámszóltak, hogy egyem meg a combról a husitde mikor megláttam a csontot akkor nembírtam tovább enni, ezért, hogy ne pazaroljam inkább teljesen lemondtam róla. Sőt, a nyers húshoz se tudok hozzányúlni hányinger nélkül. De mivel a készételt megeszem ezért muszály megtennem.
Hát, kenyeret azt nem veszek mostanában az tuti :D
én se voltam konyhatündér mikor összeköltöztünk,ráadásul én a minimális fűszerezéshez vagyok szokva,párom meg csipősen,fűszeresen szeret mindent...megette amit főztem,de neki iztelenek voltak...onnantol szépen ottartottam magam mellett a konyhában,mondja hogy mit hiányol belőle...olyan jol sikerült ez az együttfőzőcskézősdi,hogy 30kilót szedett fel pár év alatt:D
csirkemellből paprikáscsirkét ami finom,gyakorlott háziasszony se fog tudni főzni,esélytelen...
Nem az a baj, hogy nem eszi meg a kajádat, mert nem ízlik neki, van ilyen, csak akkor miért nem mondja meg őszintén??? nem hiszem, hogy jobb, ha kifogásokat keres, mintha azt mondaná, hogy Kicsim, más ízekhez szoktam, ne haragudj, de nem ízlik ez így, esetleg adna tanácsot, hogy mit csinálj máshogy.
Meg kell ezt beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!