Anyám megvert, mert (szerinte) szemtelen voltam. Szerinted jogosan kaptam a verést?
16 éves vagyok,van egy 4 éves húgom,aki csak a féltestvérem. A szüleim elváltak,a hugi pedig anyám új kapcsolatából van. A pasival 8 évet voltak együtt de mára már szakítottak. Azóta anyámnak van egy új kapcsolata kb 10 hónapja tart. Anyám még suli időbe is sokat bízta rám húgom felügyeletét,azért h ő tudjon találkozgatni az uj hapsijával,meg most nyáron is. Már kezd elegem lenni h nem tudok strandra menni vagy a barátaimmal bulizni mert a hugomra kell vigyáznom állandóan.
Ma is ugy volt h strandra megyek,este meg buliba de anyám azt mondta h nem mehetek merta tesómra kell vigyáznom. Elkezdtünk veszekedni,h miért nem mehetek és azt mondtam neki h " Minek szülted ha nem vagy képes rá vigyázni? Nem az én gyerekem,nem kértem h szülj egyet az én nyakamra!"
És ez miatt vert meg. Szerintem csak az igazságot mondtam.
Mikor megszületett hugom,igaz akkor még megvolt a pasija is akitől van, akkor is sokat segítettem a baba körül,12 évesen amit tudtam segítettem. Mikor tesóm 2 éves volt akkor mentek szét anyám meg az ő apja. Nah,akkor kezdődött az h anyám egyre többször mondta h vigyem le a játszótérre,etessem meg,fürdessem meg,vigyázzak rá este. 14 évesen még rá tudtam szedni a barátnőimet h legyek velem ott a játszótéren,de mára már nekem ez nyűg.
és nem arról van szó h akkor kell vigyáznom a tesómra amikor anya dolgozik. Amikor ő szórakozni megy,amikor az uj barátjával találkozik,amikor a munkatársaival beül vhova,szóval mindig! Jó,volt olyan h én ajánlottam fel h menjen nyugodtan nekem ugysincs dolgom vigyázok a hugomra,csak h ez már rendszeres lett. És anyám nem veszi figyelembe h nekem is lehet programom,vagy van más dolgom mint a hugomra vigyázni
Sajnálom a húgodat, anyukád magával foglakozik téged is csak az érdekkel hogy a pasidal lehes a kicsit meg mindketten leszarjátok.
Ne utáld a húgodat mert neked nem lehetet gyereked.
Kedves Kérdező!
Vegyes érzelmekkel olvastam a kérdésedet. Az nem jogos, hogy elvert téged édesanyád amiért elmondod az igazat, mert igazad volt. A húgod nem a te gyereked, egy párszor megteheted hogy vigyázol rá míg édesanyád kikapcsolódik, de hogy ez rendszeres legyen és a te számításaidat is keresztül húzza egy gyerek aki nem is a tiéd, ráadásul amikor még te is az vagy- az nem jó dolog.
Sajnos édesanyádnak igaza volt abban hogy ne szülj a nyakára gyereket. Nagyon fiatal vagy még, a védekezés pedig nagyon fontos, mindig vigyázz rá! Bár nem tudom hogy egy ilyen anya mennyire tud példát mutatni a kamasz lányának, aki mindenféle pasiknak szül gyereket aztán a nyakukba sózza, bár a mai világban tényleg a gyerek csak magára számíthat. Elhiszem hogy fájó pont a babád elvesztése, mivel annyit küszködtél húgoddal, úgy érezted a babáddal is menne, de szerintem nem ment volna, gyereked lehet még 100, de rendes életed nem! Tanulj hogy megállj a lábadon, mert bár most minden szép és jó, lehet hogy a párod nem mindig marad veled és akkor sajnos tényleg a nyakadon marad egy baba akire nincsen pénzed. Édesanyádnak kötelessége téged eltartani 18 éves korodig amíg tanulsz. A gyerkőcödet sajnos nem, és nem is kötelessége vele otthon maradni. Felelőtlen dolog lett volna ha megtartjátok, ebben viszont helyes döntést hozott szerintem, de ha ezt jól tudta látni, azt is bekellene látnia mennyire rossz példa ő neked, és hogy a saját gyermeke maradjon a sajátja!
Nem bírállak az abortuszod miatt, bárkivel megeshet, még védekezés mellett is, volt hogy én is csak megszakítással voltam együtt (1szer kétszer) az exemmel de annyira aggódtam hogy felhagytam evvel a módszerrel. Ha terhes lennék, sajnos mindenképpen elvetetném mert ilyen anyagi körülmények közé nem szülnék babát főleg hogy még én is gyerek vagyok.
Én azt ajánlom neked, hogy ha programot szervezel, még a nap elején közöld édesanyáddal, kérdezd meg hogy elmehetsz e és hogy sajnálod de nem tudsz vigyázni hugira. Legyél te kedves ha már ő nem, szerintem előbb utóbb megtörik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!