Anyám megvert, mert (szerinte) szemtelen voltam. Szerinted jogosan kaptam a verést?
16 éves vagyok,van egy 4 éves húgom,aki csak a féltestvérem. A szüleim elváltak,a hugi pedig anyám új kapcsolatából van. A pasival 8 évet voltak együtt de mára már szakítottak. Azóta anyámnak van egy új kapcsolata kb 10 hónapja tart. Anyám még suli időbe is sokat bízta rám húgom felügyeletét,azért h ő tudjon találkozgatni az uj hapsijával,meg most nyáron is. Már kezd elegem lenni h nem tudok strandra menni vagy a barátaimmal bulizni mert a hugomra kell vigyáznom állandóan.
Ma is ugy volt h strandra megyek,este meg buliba de anyám azt mondta h nem mehetek merta tesómra kell vigyáznom. Elkezdtünk veszekedni,h miért nem mehetek és azt mondtam neki h " Minek szülted ha nem vagy képes rá vigyázni? Nem az én gyerekem,nem kértem h szülj egyet az én nyakamra!"
És ez miatt vert meg. Szerintem csak az igazságot mondtam.
Mikor megszületett hugom,igaz akkor még megvolt a pasija is akitől van, akkor is sokat segítettem a baba körül,12 évesen amit tudtam segítettem. Mikor tesóm 2 éves volt akkor mentek szét anyám meg az ő apja. Nah,akkor kezdődött az h anyám egyre többször mondta h vigyem le a játszótérre,etessem meg,fürdessem meg,vigyázzak rá este. 14 évesen még rá tudtam szedni a barátnőimet h legyek velem ott a játszótéren,de mára már nekem ez nyűg.
és nem arról van szó h akkor kell vigyáznom a tesómra amikor anya dolgozik. Amikor ő szórakozni megy,amikor az uj barátjával találkozik,amikor a munkatársaival beül vhova,szóval mindig! Jó,volt olyan h én ajánlottam fel h menjen nyugodtan nekem ugysincs dolgom vigyázok a hugomra,csak h ez már rendszeres lett. És anyám nem veszi figyelembe h nekem is lehet programom,vagy van más dolgom mint a hugomra vigyázni
Szerintem sem volt jogos. Ezt mindenkepp oldd meg valahogy, ne engedd hogy tovabb raderoltesse a babysitter feladatot. Szerintem igazad van, ha megszulte, o vigyazzon ra, o valalta, a sajat felelossege.
Te igy rengeteget veszitesz az idodbol. Ezen mindenkepp valtoztass. Amugy jol tetted hogy megmondtad neki amit itt leirtal, csak ne maradjon ennyibe. Allj a sarkadra.
25L
5 hónappal ezelött volt egy abortuszom,nem védekeztünk a párommal megfelelően. A barátom 20 éves,dolgozik is. Már 3 éve együtt vagyunk. ő szerette volna ha megtartjuk a babát,bár amig még nem fejezem be a sulit kellett volna anyám segítsége. Az ő szülei sajnos nem élnek. De anyéám azabortusz mellett volt,mert" nem fogsz az én nyakamra szülni".
Érdekes,ő szülhet az én nyakamra,de én nem tarthattam meg a babámat
teljesen igazad van, az anyádnak kéne nevelni a gyereket, nem neked.
ugyanebben a szituban élek én is, minden nap én vigyáztam húgomra, szinte én neveltem fel(már 10 éves), ezzel az én életem csesződött el, nem volt gyerekkorom miatta, se barátaim, se semmi. te ne hagyd ezt... valahogy intézd el hogy elmehess koleszba vagy költözz nagyszülőkhöz egy időre hogy anyud észhez térjen kicsit. semmiképp ne folytasd ezt így, ha kell vitázz. ha meg akar verni újra ne üss vissza semmiképp, de fogd le a kezét vagy menekülj el. ne hagyd magad. egyszer csak megérti mi a gondod.
Igazad volt. Ne hagyd, hogy megverjen, főleg jogtalanul, állj ki az igazadért, és az a szülő aki bántalmazza a gyerekét jogilag büntethető (tehát feljelentheted a rendőrségen), azt meg már nem is minősítem, hogy ha megszülte vigyázzon is rá, ha úgy gondolod a volt barátja jobban tudna foglalkozni a gyerekkel, akkor én simán szólnék neki, hogy intézkedjen... Én csak azért is kiállnék az igazamért. Felelőtlen, pasivadász nő, csak a férfiak, a gyerek le van szarva, hihetetlen, az ilyen nők szokták otthagyni a családjukat, gyerekeiket egy új pasi miatt.
Apukáddal mi a helyzet, nem tudsz hozzá költözni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!