Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám megvert, mert (szerinte)...

Anyám megvert, mert (szerinte) szemtelen voltam. Szerinted jogosan kaptam a verést?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok,van egy 4 éves húgom,aki csak a féltestvérem. A szüleim elváltak,a hugi pedig anyám új kapcsolatából van. A pasival 8 évet voltak együtt de mára már szakítottak. Azóta anyámnak van egy új kapcsolata kb 10 hónapja tart. Anyám még suli időbe is sokat bízta rám húgom felügyeletét,azért h ő tudjon találkozgatni az uj hapsijával,meg most nyáron is. Már kezd elegem lenni h nem tudok strandra menni vagy a barátaimmal bulizni mert a hugomra kell vigyáznom állandóan.

Ma is ugy volt h strandra megyek,este meg buliba de anyám azt mondta h nem mehetek merta tesómra kell vigyáznom. Elkezdtünk veszekedni,h miért nem mehetek és azt mondtam neki h " Minek szülted ha nem vagy képes rá vigyázni? Nem az én gyerekem,nem kértem h szülj egyet az én nyakamra!"

És ez miatt vert meg. Szerintem csak az igazságot mondtam.

Mikor megszületett hugom,igaz akkor még megvolt a pasija is akitől van, akkor is sokat segítettem a baba körül,12 évesen amit tudtam segítettem. Mikor tesóm 2 éves volt akkor mentek szét anyám meg az ő apja. Nah,akkor kezdődött az h anyám egyre többször mondta h vigyem le a játszótérre,etessem meg,fürdessem meg,vigyázzak rá este. 14 évesen még rá tudtam szedni a barátnőimet h legyek velem ott a játszótéren,de mára már nekem ez nyűg.

és nem arról van szó h akkor kell vigyáznom a tesómra amikor anya dolgozik. Amikor ő szórakozni megy,amikor az uj barátjával találkozik,amikor a munkatársaival beül vhova,szóval mindig! Jó,volt olyan h én ajánlottam fel h menjen nyugodtan nekem ugysincs dolgom vigyázok a hugomra,csak h ez már rendszeres lett. És anyám nem veszi figyelembe h nekem is lehet programom,vagy van más dolgom mint a hugomra vigyázni

2010. júl. 17. 12:39
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
85%
16évesen jobb is hogy nem tartottad meg,mert megbántad volna.Idősebb vagyok nálad,nekem is volt,és örülök hogy így döntöttem.Anyád meg nem normális hogy ennyi évesen megver,kitérnék a hitemből tuti.Itt tényleg csak a szép szó tudna segíteni,ha elmondanád nyugodtan a te nézőpontodat.Ha meg ez sem segít,az már gáz,a barátoddal ketten talán össze tudtok hozni valamilyen megoldást hogy együtt legyetek.
2010. júl. 17. 12:59
 12/57 anonim ***** válasza:
74%

Anyád egy épületes r.banc, ha még egyszer megpróbál megütni, vágd nyakon, hogy a fal adja a másikat. Aki verekszik, az csak ebből ért. Nem hiszem, hogy célra vezető lenne a leülős beszélgetés kezdeményezése.

Amit írtál annak fényében igazságos volt, hogy "ne a te nyakadra szült volna gyereket".

Aljasságnak tartom az abortuszra késztetést.

2010. júl. 17. 13:00
 13/57 anonim ***** válasza:
19%

Nem azért de te sem vagy semmi. Az hogy anyád rosszat tett nem azt jelenti hogy te is fel vagy hatalmazva hogy az ő nyakára szülj. Honnan tusdod hogy van elég neki hogy még a te gyereked is pénzelje? Az már nem számít?

Nem volt igaza hogy megvert de te sem vagy jobb ha ilyen idős pasikkal jársz és még ketten sincs elég eszetek rendesen védekezni.

2010. júl. 17. 13:02
 14/57 anonim ***** válasza:
92%
Én azt csinálnám h mikor otthon van és mondod neki előre h neked programod van akkor mondanám h na anya én most elmegyek, nem érdekel h neked is lenne programod te is ezt csináltad velem, nem sózhatod mindig másra a gyereked, nah mentem szia, lehet h egy ideig nagy hiszti lenne belőle, de legalább megtanulná h nem minden úgy van ahogy ő azt elképzeli, és igazad volt, ha ezt esetleg elmagyarázod neki normálisan is meg h te is szeretnél magánéletet, talán megérti, bár ahogy leírtad nem hiszem h anyukád megértené
2010. júl. 17. 13:02
 15/57 anonim ***** válasza:
93%

Neked volt igazad. Anyukádat nem minősíteném inkább. Ilyen szempontból amúgy is mindegy, hiszen attól nem fog megváltozni a viselkedése, hogy én azt mondom, hogy neked volt igazad. Inkább azt kéne megoldani, hogy rendeződjön a dolog. Én is egyedülálló szülő vagyok, nekem anyukám szokott a fiamra vigyázni, ha olyan programom van, ahova őt nem tudom vinni. De soha eszembe sem jutna, hogy ő miattam mondja le a programját. Talán az lenne a legjobb, ha anyukáddal megbeszélnétek egy időbeosztást, hogy mindketten ahhoz tudjatok igazodni. Pl. hogy hetente kétszer vigyázol a tesóra napközben, akkor ő tud a pasijával találkozni, plusz 2-3 hetente este is vigyázol rá, ha valahova szórakozni akar menni. És ez még csak nem is számít kevés alkalomnak egy felnőtt, gyereket nevelő nő esetében. Hányan vannak, akik örülnek, ha évente egyszer eljutnak valahova gyerek nélkül...

A másik meg az, hogy anyukáddal azt is meg kéne értetni valahogy, hogy ha azt akarja, hogy bébiszitterkedj egy kicsit, akkor ezt előre mondja meg, ne az utolsó pillanatban, amikor neked már lehet, hogy más dolgod lenne. Én is mindig legalább egy héttel korábban megkérdezem anyukámat, hogy tudna-e unokázni. Ha valami hirtelen ötletről van szó, akkor tisztában vagyok vele, hogy benne van a pakliban, hogy nem ér rá, vagy nincs kedve.

De a lényeg az, hogy próbáld ezt vele higgadtan megbeszélni. Tudom, hogy nem könnyű, főleg azok után, hogy megvert, pedig csak az igazságot mondtad neki. De neked is az lenne a jó, ha erre többet nem kerülne sor. Próbáljatok kompromisszumot kötni.

2010. júl. 17. 13:06
 16/57 anonim ***** válasza:
94%
Biztosan megoldódik a helyzet, amikor a húgod téged hív anyjának.
2010. júl. 17. 13:08
 17/57 A kérdező kommentje:
Nem kellett volna anyámnak pénzelni az én gyerekem,a barátom vállalta a fellelősséget,csak amig én nem fejezem be a sulit,addig be kellett volna segíteni a vigyázásban,meg h ő ment el volna helyettem Gyesre.- vagyis gyedre,mert mivel neki van munkaviszonya ő arra mehetett volna. Azt a pénzt természetesen megtarthatta volna,meg még párom is adott volna h segítse,és pótolja a munkahely miatt kiesett pénzét. De így legalább otthon tudott volna lenni a gyerekemmel,amig én suliba vagyok
2010. júl. 17. 13:09
 18/57 anonim ***** válasza:
73%
Anyád egy ribanc(sajnos,nem sértésnek szánom),mivel aki megszül egy gyereket és a másik gyerekének passzolja le amíg elmegy dugni hát az az!Nem volt jogos amit tett,nem tehetne ilyet veled.Egyrészt semmi közöd ahhoz a kis zabigyerekhez,másrészt meg nem a te felelősséged!
2010. júl. 17. 13:14
 19/57 anonim ***** válasza:
15%

Ja és az persze alap, hogy ha te úgy gondolod akkor anyuci hipphopp feladja magát és otthon marad pár évre a te gyereked miatt. Abba bele sem gondolsz hogy ő akarta volna? Nehogy már még ő legyen a gonosz...

Gondolom egyedül nevel, pénzel, és ilyen gyereke van, megértem hogy feszült és ki akar kapcsolódni!

2010. júl. 17. 13:14
 20/57 anonim ***** válasza:
87%
Nekem anno a szomszéd rokon hagyta rám a 2 éves gyerekét, amikor kb. 10 éves lehettem. Ő elment kajtatni, szüleim dolgoztak, és a nyári szünetem azzal telt el, hogy a gyerekére vigyáztam. Azzal jött nekem, mindjárt jövök, és elment otthonról fél napokra. Meggyűlöltem azt a szegény gyereket, mert nekem kellett tisztába tennem, etetnem. Nyűgös és sírós volt. Valahogy csak vége lett, mert elköltöztek, de azóta is utálom mind a kettőt, pedigmár régen történt. De mégis! Nagy tüske maradt bennem, és bár tanultam is belőle, másnak ne szüljek gyereket, csak magamnak. Szültem is egyet, és nagy ritkán adtam oda édesanyámnak is. Mindig azt mondtam: Anyjáé a gyerek!
2010. júl. 17. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!