Anyám megvert, mert (szerinte) szemtelen voltam. Szerinted jogosan kaptam a verést?
16 éves vagyok,van egy 4 éves húgom,aki csak a féltestvérem. A szüleim elváltak,a hugi pedig anyám új kapcsolatából van. A pasival 8 évet voltak együtt de mára már szakítottak. Azóta anyámnak van egy új kapcsolata kb 10 hónapja tart. Anyám még suli időbe is sokat bízta rám húgom felügyeletét,azért h ő tudjon találkozgatni az uj hapsijával,meg most nyáron is. Már kezd elegem lenni h nem tudok strandra menni vagy a barátaimmal bulizni mert a hugomra kell vigyáznom állandóan.
Ma is ugy volt h strandra megyek,este meg buliba de anyám azt mondta h nem mehetek merta tesómra kell vigyáznom. Elkezdtünk veszekedni,h miért nem mehetek és azt mondtam neki h " Minek szülted ha nem vagy képes rá vigyázni? Nem az én gyerekem,nem kértem h szülj egyet az én nyakamra!"
És ez miatt vert meg. Szerintem csak az igazságot mondtam.
Mikor megszületett hugom,igaz akkor még megvolt a pasija is akitől van, akkor is sokat segítettem a baba körül,12 évesen amit tudtam segítettem. Mikor tesóm 2 éves volt akkor mentek szét anyám meg az ő apja. Nah,akkor kezdődött az h anyám egyre többször mondta h vigyem le a játszótérre,etessem meg,fürdessem meg,vigyázzak rá este. 14 évesen még rá tudtam szedni a barátnőimet h legyek velem ott a játszótéren,de mára már nekem ez nyűg.
és nem arról van szó h akkor kell vigyáznom a tesómra amikor anya dolgozik. Amikor ő szórakozni megy,amikor az uj barátjával találkozik,amikor a munkatársaival beül vhova,szóval mindig! Jó,volt olyan h én ajánlottam fel h menjen nyugodtan nekem ugysincs dolgom vigyázok a hugomra,csak h ez már rendszeres lett. És anyám nem veszi figyelembe h nekem is lehet programom,vagy van más dolgom mint a hugomra vigyázni
22:38- Valószínűsíthetően ez lenne, otthagyná bőgni egyedül egséz nap vagy jobbik esetben talán intézetbe.
Kedves Kérdező! Jól teszed, hogy elköltözöl, én Anyukám sem volt valami igazságos sosem velem mindig az volt a király amit Ő mondott. (Nekem így utólag belegondolva Hál' Istennek, hogy nincs kisetsóm, mert akkor télleg leugrottam volnna valahonann). Én is a pasimhoz költöztem. 17 évesen ismertem meg 19 évesen jöttem el otthonról és szerintem kicsit bánhatják, bár fene tudja.
De én már többhelyre írtam, hogy aki nem képes ne akar gyereket az ne szüljön csak azért, hogy a másik életét tönkretegye! Ha nincs elég törelme aradjon egyedül tegye tönkre a saját életét egyedül vagy a társával. De nem?
Szerintem ha esetleg úgy nem nagy teher, és ha elmész otthonról ne hagyd túl nagy cserben a húgodat, intézetbe nagyon rossz lenni. Kövesd az életét, hogyha nem tudod Te gondját viselni és ezért nevelőszülőkhöz kerül akkor milyenek Ők, hogy bánnak Vele stb.:-)
De reméljük azért Anyukád nem menne el odáig.
Az egy dolog, hogy anyukád viselkedését helytelenítem, ezt le is írtam korábban. De azért te sem lettél volna jobb, amikor azt akartad, hogy anyukád vigyázzon a te gyerekedre, amíg te iskolában vagy. Nem vethetsz olyasmit a szemére, amit te ugyan így elvártál volna tőle, sőt, még többet is. Te azt írtad, hogy anyukád elment volna gyed-re a te babáddal, hogy te iskolába járhass. Aha. Akkor megsúgom, hogy a nagymama nem mehet gyed-re, csak gyes-re. Nem tudom anyukád mennyit keres, de gondolom többet, mint a huszon párezer forintos gyes, meg a 12 ezer forintos családi pótlék, ami a babád után járt volna. Megnézném miből éltetek volna meg mindannyian, ha ennyi az összes jövedelem. A másik, hogy a nagyszülő gyes-re is csak az unoka egy éves kora után mehet, korábban nem. Akkor vagy felmond a munkahelyén, és otthon marad babázni, vagy bizony rákényszerültél volna, hogy a saját gyerekeddel te maradj otthon.
Szóval lehet, hogy neked nem tetszik, amit anyukád csinál, és valószínűleg nincs is igaza, mert nem ismer mértéket, de amit te akartál, az se lett volna jobb. Különben meg szerintem nem is azzal van a baj, hogy anyukádnak barátja van, és szeretne vele kettesben lenni, hiszen miért ne akarna? Nyilván nem szeretne egész életében egyedül lenni, szeretne egy férfit az életébe, és a húgod életébe is. A baj az, hogy nem jól szervezi a dolgait, kihasznál téged, ahelyett, hogy kérne szép szóval, és amikor közlöd vele a problémát, akkor megver.
Na, csak hogy valami tanácsot is adjak, ha te ezt nem bírod, veszélyben érzed magad, akkor a gyámügy adhat engedélyt 16 éves korod után, hogy máshova költözz. Akkor is, ha anyukád nem engedi. Ha a barátod, vagy a szülei vállalják, hogy hozzájuk menj, akkor ezt hivatalosan el lehet intézni.
suli időben tanultam,nyáron szted mit kéne csinálnom?
Hét amig még otthon kellett volna maradni a picivel,addig magántanuló lettem volna,miután meg anya el tud menn gyesre akkor,ő maradt volna otthon a picivel. Azért szerettük volna párommal h átvállaja a gyedet,mert így legalább vki tudott volna figyleni a picire amig én sukliba cvagyok. A pénz meg amit kap az csak az övé lett volna. Plussza párom elég jól keres és ő is adott volna még neki h pótolja a kiesó fizetését meg amiért ekkora áldozatot hozott.
Minden más a babával kapcsolatos kiadást én és a párom álltunk volna.
15:29: Jogilag a nagymama nem a nagymama lenne, hanem a gyerek gyamja, mert kiskoru nem lehet a gyermeke gyamja...
Egebkent ha az en lanyom lenne terhes en sem akarnam, hogy megtartsa. Viszont abban igazad van, hogy neked nem dolgod allandoan a kishugodra vigyazni. Van valami nagymamatok, akivel joban vagytok? Vagy kozeli barat? Egy este lepjetek le a hugoddal kettesben hozza, ez szerintem raebresztene a dologra. Vagy esetleg a gyamugynel tudnak segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!