Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mégis hogyan költözzek külön?...

Mégis hogyan költözzek külön? Többi lent.

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok. A szüleimmel lakom, ez mindig is így volt. Jól kijövünk, de azért persze van pár dolog, ami miatt örülnék a különlétnek.

Én még egész jól is keresek (200 ezer nettó), de ahogy számolgatom, minimum 260 körül kéne keresnem ahhoz, hogy egyedül lakjak. Párkapcsolatom nincs, idegenekkel nem akarok lakni, a barátaim közül sincs olyan, akivel lehetne. Budapesten élek, itt 130tól kezdődik egy élhető albi, aztán a többit fizetnem kéne 70 ezerből...

Nem látok túl sok esélyt az elkővetkezendő években magasabb fizura, se párkapcsolatra...

Van valami megoldás így?

Amúgy szívesen laknék akár másik nagyobb városban (Szeged, Debrecen pl), de elvileg ott nincs munka.

2019. szept. 23. 08:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
25%
Mi a végzettséged? Csak, hogy lehúzod a vidéki városokat, hogy ott nincs munka.Szétnéztel már? Én debreceni vagyok, nem azt tapasztalom amit írsz. Bérelünk egy lakást, nappali+hálo+külön mosdó és fürdő, nagy konyha, ahol elfér az étkezőasztal. Ez 85 ezer.
2019. szept. 23. 10:04
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
nem kötelezőám elköltözni. csak járd a magad útját.
2019. szept. 23. 10:05
 13/19 anonim ***** válasza:
14%
Szóval 200 ezret keresel nettóban, bocsi, de mivel is foglalkozol?
2019. szept. 23. 11:02
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
Nem értem miért akarsz elköltözni.Orülj,hogy Budapesten élsz és van hol laknod.Szüleiddel minden rendben, a párkapcsolatod is ki fog alakulni,mégis minek változtatni?!
2019. szept. 23. 11:11
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én ebben a helyzetben azt mondanám, hogy ha amúgy is jó a viszony, akkor lakj egyelőre a szüleiddel (persze, ha egymás agyára mentek, nyilván nem, emlékszem, én annak idején nem jöttem ki jól a szüleimmel, de Nálatok más a helyzet akkor).

Spóroljál, tegyél félre pénzt, amennyit tudsz. Közben éld az életedet. Ha úgy jön össze, hogy lesz kapcsolatod, akkor úgyis felmerül bennetek majd az igény az együtt lakásra. Akkor lehet kezdeni közös albérlettel, aztán onnan folytatni valahogy (közös lakás hitel, vagy külföld).

CSAK AZÉRT ne költözz el, mert páran leszólnak. Ha a szüleid, mindenbe beleszólnának, látszana, hogy már ki akarnak utálni, akkor azt mondanám, bármi áron is lépjél. De így szerintem nem kell, ez így egyelőre jó. Nem azt mondom, hogy ideális, de megfelelő.

2019. szept. 23. 11:53
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mennyivel lenne jobb idegenekkel lakni, hozzájuk alkalmazkodni, mint a szüleivel? Nem jobb lenne azt a pénzt, amit albérletre költene félretenni, hogy amikor majd lesz párja legyen miből elindulni? Sose értettem miért kell ennyire leszólni azokat, akik a szülőkkel maradnak amíg nem találnak párt, főleg ha jó a kapcsolat velük.
2019. szept. 23. 12:34
 17/19 anonim ***** válasza:
16%
#13 Sajnállak, ha számodra elérhetetlen dolognak tűnik ez a pénz. Nettó 240 a fizum (vidéken), és még csak gyakornok vagyok, nyáron végzek az egyetemmel. Kitartással és magabiztos nyelvtudással bármelyik multi tárt karokkal vár, csak tény, hogy ott dolgozni kell, nem kávézgatni meg cigizgetni és a baromira elfoglaltat játszani mint az állami cégeknél.
2019. szept. 23. 18:54
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Természetes, hogy szeretnél külön élni ennyi idősen a szüleidtől. Viszont ha kiszámolod, akkor évente 1,5 milliót fogsz kifizetni albérletre. Megéri?

Nagyon sok fiatal inkább félre teszi ezt és egyszer jó lesz önerőnek majd.

Az albérlet csak viszi a pénzt és sosem lesz a tiéd.

Én a helyedben a szülőkkel beszélném meg. Amíg egyedül vagy, szingli, addig szerintem felesleges külön menni ilyen árak mellett. Félretett pénz nélkül sosem fogsz kitörni az albérletezésből majd.

2019. szept. 24. 07:38
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is olyan 180-tól 250ig kerestem huszonpár évesen. Ez egy értelmes diplomával és angol tudással, főleg Pesten egyáltalán nem nehéz, sőt, a Tescoba eladónak felvesznek már nettó 200ért bárkit kb, annyira nincs ember.

Szóval én is szobát béreltem, testvéremmel, havi 30+10re jött ki, legalább a szobában egyedül voltam. Közben fizettem fundamentát (akkor még volt értelme), meg tettem félre minden pénzt. Szerintem ha szüleiddel nem vészes, akkor maradj otthon, és fixen tegyél félre minden pénzt, amit csak tudsz, így én 27 évesen végülis tudtam venni egy garzont (a megnőtt árak mellett). Semmi extra, de a velem egykorúakhoz képest nem rossz, és legalább nem albérlet (a hitel fényévekkel olcsóbb, mint az albérlet). Meg egyébként ha okos vagy, pár év, és nő majd a béred úgyis, csak okosan kell csinálni.

Ne akarj egyszerre mindent. Szerintem ennyi a titka.

2019. szept. 24. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!