Miért van az akinek kreol bőr van azt mindjárt cigánynak nézzik? Nekem is kreol bőröm van. De azért nem vagyok olyan fekete mint az ördög:-) ) Mással is van ilyen?
Sajnos kis országunkban az a tévhit él, hogy aki kreol bőrű, az rögtön c*gány. Egy ismerősöm nyilatkozata a római utazása után: "Áhh, ezek az olaszok úgy néznek ki mint a c*gányok." Egy osztálytársam is kreol bőrű, nem tudom, nézték-e már c*gánynak.
Ez szerintem hülyeség. Nem a bőrszín alapján kéne ítélni! Amúgy vannak jellegzetes roma vonások, ha azok nincsenek meg az illetőn, nem roma. Kész, passz.
nyár végére, mindig elszenesedek. Múlt augusztusban, pl nekem esett egy cigány hapsi , hogy miért tagadom a fajtámat. Kénytelen voltam a bugyim korcánál lévő szín különbséggel bizonyítani, hogy mennél hamarabb véget vessek a vitának. :D
24/L
Én is kreol bőrű vagyok és engem is sokan néztek cigánynak,pedig nem olyan viselkedésem meg semmi.
Még az is lehetett nálam az oka,hogy a szemem alatt sötét karikák vannak,ami nem tudom,hogy miért van ott,de nem lehet őket eltüntetni és mondták hogy ez is oka volt annak,hogy azt hitték.
Hát sajnos ez van!
:(
Ja mondjuk az én kálváriám ott kezdődött, mikor pár hónapos koromban benézett a cigány asszony a babakocsimba és megszólalt "dik má e meg szőke rome" Anyám erre csak anyit tudott mondani, hogy "rome az anyád kínja" Azóta ez minden nyáron így megy :D:D:D
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!