Mondanátok a menyeteknek, hogy fogyjon le, ha kövér lenne?
Szerintem ez nem az ember "fölösleges" megbántása, és "genetikailag" kövér ember nincs! A rossz táplálkozási szokásokat lehet "örökölni" (felnőni velük), azért vannak kövér gyerekek. Ha meg valaki beteg, akkor kezelni kell a betegséget, hogy le tudjon fogyni. A normális testsúly (nem 40 kilóról beszélek vasággyal, de a 85 kiló igenis sok!) nemcsak esztétikai kérdés, hanem egészségügyi is. Hosszú távon mindenféle más problémát okoz, a férjnek pedig egészséges feleségre, a gyereknek meg egészséges anyára van szüksége.
Ha a kérdezőnek esztétikai problémája van, tényleg ne szóljon bele. (Lehet, hogy a fia a húsi nőket szereti?)
Ha egészségi kérdés számára is, akkor igenis fel kell hívni a figyelmet. Bár felveti a kérdést, hogy vajon ő példát tud-e mutatni táplálkozásban, mert ugye azt tudjuk, hogy diétával nem lehet tartósan lefogyni, kizárólag egészséges táplálkozással. Vajon anyuci pici fia mit szól, ha ezentúl sovány sült húst és zöldségeket kap élete végéig, mert az nem fog összejönni, hogy a feleség koplal, és közben ezerrel főzi a fincsi kajákat a férjnek. (Mellesleg neki sem fog megártani az egészséges táplákozás.)
Kíváncsi vagyok, a válaszolók hány százaléka anyós :)
Én nem mondanám neki egyébként. Ha ő jól érzi magát a bőrében, és boldog, akkor örülök neki. Ha viszont őt ez zavarja, és fogyni szeretne, támogatnám mindenben, ha igényelné a segítségemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!