Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mondanátok a menyeteknek,...

Mondanátok a menyeteknek, hogy fogyjon le, ha kövér lenne?

Figyelt kérdés
Kb. 85 kg. Más gondom nincs vele.
2010. júl. 15. 04:47
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem sincs hozzá közöd. És ha megbántódik? Akkor mit fogsz csinálni? Arról nem is beszélve, hogy nem láthatsz bele a fejébe, és a mindennapjaiba, mi van, ha folyamatosan próbálgatja a fogyókúrákat, csak nem válik be? Akkor a te megjegyzésed nem igazán esne neki jól. Arról nem is beszélve, hogy neked még járulékosan sem volt közöd ahhoz, hogy kit választ a fiad, ha ő elfogadja ilyennek, akkor te miért nem? Ha nem tudod elfogadni, akkor ez téged minősít, és a te bajod.
2010. júl. 15. 07:26
 12/30 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Minek megbántani más embereket fölöslegesen? A te életed nem lesz attól se jobb, se rosszabb, hogy ő kövér vagy sovány-e. Nyilván ő is tudja magáról, hogy kövér, ha akarna, tudna rajta változtatni. A belső értékeit nézd, ne a külsődet. Nem jó dolog ez, ha megszólnak valakit azért, mert kövér. Lehet, hogy nem tehet róla mert olyan alkat, vagy étkezési problémás (olyan mint a dohányos, a feszültséget evéssel vezeti le). Én 55 kg vagyok 175 centihez, de soha egy kövér embernek se szóltam még be. Ez nagyrészt genetika, én bármit eszek ilyen maradok, ő meg lehet, hogy vért izzad, hogy fogyjon 2 kilót, aztán megeszik egy Balaton szeletet és visszamegy rá az egész. Ha más gondod nincs vele, szerintem ezzel ne tedd tönkre a kapcsolatot, és a fiadat se uszítsd ellene a háta mögött.
2010. júl. 15. 08:32
 13/30 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem ez nem az ember "fölösleges" megbántása, és "genetikailag" kövér ember nincs! A rossz táplálkozási szokásokat lehet "örökölni" (felnőni velük), azért vannak kövér gyerekek. Ha meg valaki beteg, akkor kezelni kell a betegséget, hogy le tudjon fogyni. A normális testsúly (nem 40 kilóról beszélek vasággyal, de a 85 kiló igenis sok!) nemcsak esztétikai kérdés, hanem egészségügyi is. Hosszú távon mindenféle más problémát okoz, a férjnek pedig egészséges feleségre, a gyereknek meg egészséges anyára van szüksége.

Ha a kérdezőnek esztétikai problémája van, tényleg ne szóljon bele. (Lehet, hogy a fia a húsi nőket szereti?)

Ha egészségi kérdés számára is, akkor igenis fel kell hívni a figyelmet. Bár felveti a kérdést, hogy vajon ő példát tud-e mutatni táplálkozásban, mert ugye azt tudjuk, hogy diétával nem lehet tartósan lefogyni, kizárólag egészséges táplálkozással. Vajon anyuci pici fia mit szól, ha ezentúl sovány sült húst és zöldségeket kap élete végéig, mert az nem fog összejönni, hogy a feleség koplal, és közben ezerrel főzi a fincsi kajákat a férjnek. (Mellesleg neki sem fog megártani az egészséges táplákozás.)

2010. júl. 15. 09:09
 14/30 anonim ***** válasza:
67%
Tipikus anyós! Ha nincs semmi feszültség a viszonyotokban, akkor keresni kell vmi okot rá.
2010. júl. 15. 09:29
 15/30 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nem sok köze van hozzá...
2010. júl. 15. 10:07
 16/30 anonim ***** válasza:
62%
ha jó a viszonyotok simán mondd meg neki vagy kérd meg, hogy járjon el veled úszni, mert egyedül nem jó ;)....ha kevésbé jó a viszony, akkor ne mérgesítsd el, hanem inkább, amikor mennek hozzád látogatni, akkor csak és kizárólag egészséges, alacsony kalóriatartalmú ételek kerüljenek az asztalra, beleértve a desszertet is ;)
2010. júl. 15. 10:11
 17/30 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem, ha nagyon jó a kapcsolatod a menyeddel, és úgy érzed nem veheti sértésnek, akkor finoman megmondhatod neki, hogy egy picit adjon le.
2010. júl. 15. 10:39
 18/30 anonim ***** válasza:
85%

Kíváncsi vagyok, a válaszolók hány százaléka anyós :)

Én nem mondanám neki egyébként. Ha ő jól érzi magát a bőrében, és boldog, akkor örülök neki. Ha viszont őt ez zavarja, és fogyni szeretne, támogatnám mindenben, ha igényelné a segítségemet.

2010. júl. 15. 10:51
 19/30 A kérdező kommentje:
Olyan 160 cm lehet. Kérdeztétek az én súlyom: 40 kg vagyok 157 cm-hez. Tudom, hogy nem 120 kg-s kategória, de engem idegesit. Mindig arra hivatkozik, hogy szoptat (de minek mikor a gyerek majdnem 2 éves?). Tudom, hogy van neki valami hormon gondja, amit most találtak meg nála. Erre vezeti vissza kucuságát. Kifogás az van...
2010. júl. 15. 14:03
 20/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mitől olyan kövér, mert nem esznek nehéz ételeket a fiamék...az asszonyka még cukrot, fehér lisztet sem tart otthon.
2010. júl. 15. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!