Miért ellenzik sokan az abortuszt?
Nem értem az embereket ellenzik az abortuszt be akarják tiltani miért?
Gondoljunk csak bele vannak olyan szexuális együttlétek amiből nem kívánatos gyerek születne meg. Ha utána intézetbe végzi, vagy utcán, kukába, temetőbe akkor megszülessen? Nincs joga senkinek bírálni az élethez való jogot de szerintem, nem mindig kell azt választani. Beteg bébi esetén nem biztos hogy jó ha megszületik a gyerek.
Nem tudom az éremnek mindig két oldala van.
Az előzőnek üzenném: És mégis meddig érez fájdalmat?? Amíg meghal?? És ha mégis megszülik, akkor vajon mennyi fájdalmat fog még átélni, ha a szülei nem akarták őt?!?! (nem feltétlen fizikait, gondolok itt arra, mikor a szülő előjön azzal, hogy "téged nem is akartunk, csak besikerültél....")
Amúgy az állatok gyilkolását ÖLÉSNEK nevezzük, hiszen gyilkolni csak embert lehet...
Valoszinu sok ember tulzottan empatikus ilyen helyzetben.(vajon ok, hogy esznek hust? hisz ott is egy eletrol van szo, meg akkoris, ha az nem emberi)
Az a gond, hogy csak partolo ill. teljesen elitelo magatartast mutatatunk ebben a kerdesben. Szerintem inkabb az arany kozeput lenne a hatasos, tehat a szam szerinti szabalyozas, abban az esetben, ha a gyerek nem beteg.
Tehat egy egeszseges magzat elvetetese, ha az a vedekezes hianyaban fogant meg, szabad akaratbol, eroszakmentesen, akkor max. ketszer lehessen elvetetni, de persze egyik sem allami penzbol, es a mutet utan pedig egy tanfolyam az "anyanak"(+apanak?)
Az eroszakbol fogant ill. beteg gyerekek persze mas tema...
19/L
Aki elítéli azt mondja hogy fogamzásgátló módszernek használják sokan..
Akkor gondoljunk csak bele kiváltottam a gyógyszeremet 8000 forint volt három hónapra.
Egy kicsit sok, az állam miért nem támogatja? Nyilván az abortuszért is fizetni kell de még olcsóbb ha már nem kívánatos a baba mint felnevelni vagy lelkileg az intézetbe kerülést feldolgozni. Van gumi is tényleg de melllett is eset már teherbe nem egy, nem két nő.
Megjegyzem szedem a gyógyszeremet, 6éve vagyok a párommal nyilván ha terhes lennék nem abortuszra mennék, de ha főiskola alatt netán terhes lettem volna meggondoltam volna a dolgot. De most már nagyjából megvan az anyagi háttér, biztos kapcsolat, szeretet ami egy babához kell. ha nem lenne nem merném még így sem vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!