Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ellenzik sokan az...

Miért ellenzik sokan az abortuszt?

Figyelt kérdés

Nem értem az embereket ellenzik az abortuszt be akarják tiltani miért?

Gondoljunk csak bele vannak olyan szexuális együttlétek amiből nem kívánatos gyerek születne meg. Ha utána intézetbe végzi, vagy utcán, kukába, temetőbe akkor megszülessen? Nincs joga senkinek bírálni az élethez való jogot de szerintem, nem mindig kell azt választani. Beteg bébi esetén nem biztos hogy jó ha megszületik a gyerek.

Nem tudom az éremnek mindig két oldala van.

2010. júl. 14. 13:40
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
76%
Persze, mert mikor az állatokat gyilkolják az nem gyilkosság, áááá nem!! Végülis nem számít hogy sokkal jobban érzik a fájdalmat mint egy pár hetes embrió... Ezen soha senki nem gondolkodik el??!! Vagy csak leszarják.. Na ezek az emberek meg az Én értékrendem szerint nem emberek!!
2010. júl. 14. 14:44
 32/39 anonim ***** válasza:
72%

Az előzőnek üzenném: És mégis meddig érez fájdalmat?? Amíg meghal?? És ha mégis megszülik, akkor vajon mennyi fájdalmat fog még átélni, ha a szülei nem akarták őt?!?! (nem feltétlen fizikait, gondolok itt arra, mikor a szülő előjön azzal, hogy "téged nem is akartunk, csak besikerültél....")

Amúgy az állatok gyilkolását ÖLÉSNEK nevezzük, hiszen gyilkolni csak embert lehet...

2010. júl. 14. 14:56
 33/39 anonim ***** válasza:
87%
Tényleg nem értitek?? Ez nem gyilkosság hanem megóvás a rossz élettöl,felelőtlenségtől.
2010. júl. 14. 15:23
 34/39 anonim ***** válasza:
13%
Kerdezo, azert valamit itt felreertesz. Az abortusz ellenzok (jomagam is) nem a beteg gyerekek es megeroszakolt nok eseten tartjuk az abortuszt helytelennek, hanem amikor vki fogamzasgatlo modszernek hasznalja ezt. Tudod, hogy hany abortusz van? Mikor bent voltam a korhazban szules elott, kb. 5 szulesre jutott 10-15 abortusz. Naponta cserelodtek az abortuszra varok es ott nem azok voltak am tobbsegben, akiknek beteg volt a gyerek meg hasonlok. En akikkel talalkoztam a szobaban (kb. 8 kulonbozo no) mind egytol-egyig sajat dontese alapjan ment oda, nem pedig azert, mert megeroszakoltak vagy a gyerek beteg lett volna. Aztan persze gyartanak maguknak magyarazatot, hogy ne legyen buntudatuk es meg panaszkodnak is, hogy az allam miert nem finanszirozza az abortuszt (ugyanis be kell fizetni egy bizonyos osszeget - mar nem emlekszem, hogy mennyit, talan 25-30 ezer korul). Szoval nem ertem, hogy miert nem opcio az orokbeadas, a helyes vedekezes (akinel ezzel volt problema). En az igazi megoldast abban latnam, hogy az szexeljen, akinek van hozza esze, nincs hozza hattere, ha becsuszik egy gyerek. Miert ossze-vissza felelotlenul, mint egy tuzelo allat szexel sok ember? Mi van a vilaggal komolyan?? Mindenki csak ledobja magarol a felelosseget es undorito, hogy emiatt egy artatlan elet szenved, nem pedig az igazi bunos.
2010. júl. 14. 16:15
 35/39 anonim ***** válasza:
83%
Szeretetből nem lehet megélni. Engem bevállaltak szüleim, így most szívok, ó, nem is kell drága holmi egy gyereknek, de a nagyvilágba 0 alapról indulok! Az örökségem persze elverte apám hülyeségekre, sokra megyek azzal, hogy szeret...
2010. júl. 14. 16:45
 36/39 anonim ***** válasza:
97%
Belegondolna a sok ellenzője, mivé lenne a világ abortusz nélkül... Sokaknak így is elég éhes szájat kell etetniük... nem mondom, hogy nem kell védekezni, de belegondoltatok már, hogy van ösztön is, ami miatt muszáj a nemi érintkezés, és a fogamzásgátló módszerek sem nyújtanak 100%-os biztonságot a nem kívánt terhességgel szemben. Mennyivel több gyerek végezné kukákban, kapualjakban, ha nem lenne az abortusz lehetősége?! Mi van, ha nem működik a fogamzásgátló eszköz, és becsúszik a véletlen terhesség?! Én mindig tartottam, hogy az anya dönt arról, hogy vállalja-e a terhességet, és csak is ő dönthet, nem dönthet egy abortuszellenző helyette!!! Képes-e felnevelni, vagy éppen képes-e egyáltalán kihordani azt a gyereket?! Belegondoltatok már? Nagy duma, hogy adja örökbe, meg szülje meg, és vigye be a csecsemő ambulanciára... Nem kellenek a nagy szavak. Ennyi erővel a nagy ellenzők, ha teherbe esnek, nincs egy kanyi vasuk sem, albérletben laknak, vállalják csak be azt a gyereket, de mégjobb, ha kettőt. Majd állambácsi eltartja őket... Jó kis gondolkodás. Szánalom... Lehet lepontozni, mint tettétek!
2010. júl. 14. 18:26
 37/39 anonim ***** válasza:
75%

Valoszinu sok ember tulzottan empatikus ilyen helyzetben.(vajon ok, hogy esznek hust? hisz ott is egy eletrol van szo, meg akkoris, ha az nem emberi)

Az a gond, hogy csak partolo ill. teljesen elitelo magatartast mutatatunk ebben a kerdesben. Szerintem inkabb az arany kozeput lenne a hatasos, tehat a szam szerinti szabalyozas, abban az esetben, ha a gyerek nem beteg.

Tehat egy egeszseges magzat elvetetese, ha az a vedekezes hianyaban fogant meg, szabad akaratbol, eroszakmentesen, akkor max. ketszer lehessen elvetetni, de persze egyik sem allami penzbol, es a mutet utan pedig egy tanfolyam az "anyanak"(+apanak?)

Az eroszakbol fogant ill. beteg gyerekek persze mas tema...

19/L

2010. júl. 14. 18:51
 38/39 A kérdező kommentje:

Aki elítéli azt mondja hogy fogamzásgátló módszernek használják sokan..

Akkor gondoljunk csak bele kiváltottam a gyógyszeremet 8000 forint volt három hónapra.

Egy kicsit sok, az állam miért nem támogatja? Nyilván az abortuszért is fizetni kell de még olcsóbb ha már nem kívánatos a baba mint felnevelni vagy lelkileg az intézetbe kerülést feldolgozni. Van gumi is tényleg de melllett is eset már teherbe nem egy, nem két nő.

Megjegyzem szedem a gyógyszeremet, 6éve vagyok a párommal nyilván ha terhes lennék nem abortuszra mennék, de ha főiskola alatt netán terhes lettem volna meggondoltam volna a dolgot. De most már nagyjából megvan az anyagi háttér, biztos kapcsolat, szeretet ami egy babához kell. ha nem lenne nem merném még így sem vállalni.

2010. júl. 15. 07:03
 39/39 anonim válasza:
Mert te is kaptal egy eselyt. Az artatlanoknak miert ne jarna?
2015. aug. 19. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!