Van egy barátnőm aki 16 élet évét betöltötte, és a szülők ellenzik nagyon a kapcsolatunkat és szét akarnak minket szedni! én 19 múltam! Hozzám szeretne költözni! Ez lehetséges anélkül, hogy probléma legyen?
utolsó: büntetőjogban van csak fiatalkorú kategória, polgári, családi jogban nincs, szóval kiskorú. :P Ha már. :D
Vedd feleségül, akkor nagykorúsítják és hozzád költözhet. Más kérdés, hogy mivel csak tinihiszti, sose adnák meg az engedélyt. Gyerekek vagytok, hiába vagy 19. Miből tartanád el? És ő magát? Meg ugye tanköteles is.
Meg mikor rájöttök, hogy elbaltázott lépés volt, mert ő még túl fiatal, sőt mindketten, emiatt baromi sokat fogtok még változni és nagy eséllyel nem működik örökké a dolog, akkor mihez fog kezdeni? Kiteszed az utcára éhenhalni, mikor te vagy az oka részben, hogy a családja nem fogadná szívesen? Ezekre tudsz reálisan válaszolni?
Amúgy gyámhatóság komoly indokkal az elköltözést is engedélyezhetné, bár ez esetben pl. gyámnak kéne menned. De mivel a kérdésben nem említetted, hogy éheztetik, nyomorékra verték, bűnözésre kényszerítik otthon, ez se sanszos sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!