Megcsináltattam a Myheritage DNS tesztet es ez az eredmény jött ki?
Szerintetek milyen százalékban megbízható a Myheritage?
Csak a nevemet takartam ki pirossal.
23/L
Azt nagyon megköszönném! Írok mindjárt!
Egyébként az én arcom nagyon nem európai. Esetleg küldhetnék képet valakinek? Elképzelhető,hogy az a kis 3% közel-kelet befolyásolja az arcberendezésem?
Jópár cikkben foglalkoztak már vele, hogy ne használja senki, mert a kapott minták adatbázisba is bekerülnek (és még ki tudja hová eljutnak). De úgy látszik mindig akad jópár ember aki önként és dalolva osztja meg a legszemélyesebb adatait, ami gyakorlatilag 95%-ban beazonosítja őt.
Van eszük a mögötte állóknak, ha bármelyik kormány csak kósza gondolatként felvetné a DNS-ek begyűjtését tüntetők százai vonulnának az utcákra. Így meg, hogy ígérnek egy gyakorlatilag semmire sem használható tudást még fizettek is is érte.
Én kicsit amatőr szinten elmerültem a témában. Szintén a MyHeritage DNS teszttel csináltam. Sajnos azt kell mondanom, a nagy vállalatok közül az egyik legkevésbé pontos. A magam példája is furcsa eredményt hozott. A tiédnél az is feltűnik, hogy minden érték 0 vagy 5 végződésű. Nekem kicsit furcsa.
Ha érdekel a téma tudok segíteni hol érdemes folytatni, ugyanis le lehet tölteni a nyers DNS adatod fájlként, amire más kalkulációkat is tudsz futtatni. Más oldalon.
A nagy cégek közül én a 23&Me-t választanám, ha most tenném. (Talán majd pár év múlva)
16: Lelked rajta. Ahogy érzed. A rokoni szálak felderítésében valószínűleg tényleg a legjobb.
Az etnikai becsléseiben nagyon pontatlan, rosszul behatárolt etnikai csoportokkal. (kapott eszkimó, nigériai, amerikai őslakos, túltolt zsidó, japán és skandináv értékekkel.)
18: Ezt kifejtenéd bővebben? Úgy értem mi az aminél kutattad, hogy mire utal, és minek a vonala, amit kutatsz? Ezt hogyan teszed? Érdekelne.
Amit én eddig tudtam, hogy jópár kalkulátorban tovább teszteltem már a szerencsére letölthető nyers, digitalizált dns, adatot.
Tényleg rengeteg tesztet futattam le. A nálam közel 40% skandináv máris jobban eloszlott, és finomabban jelent meg. (Nyugat-európai/Germán is megjelent, ami a MyHeritageben nem.)
A népek tekintetében is közelebb állok a különféle németajkú népekhez, mint a skandinávokhoz. (Amúgy semmi gondom nem lenne ezzel. Imádom az északi kúltúrákat és természetesen tudom, hogy szintén germán eredetűek).
Mutattam konstans egyezést a finnugor (leginkább finn, és kis részben a szibéria népekkel. Ez sem jelent meg a Myheritage eredményben.)
Egymástól független kalkulációkban mértem ezeket. Azt hiszem az ember mindenképpen több vonatkoztatást tud levonni ezek után, mint vakon megbízni 1 db eredményben.
Közösségnek, ahol hivatásos genealógusok is megfordulnak ezt a fórumot tudom ajánlani: [link]
Családfukatással. Több ágon az 1800-as évek elejéig jutottam, van ahol 1700-as közepe-végéig. Több ősömnél is kiderült már, hogy honnan származik, ott lehet még tovább kapirgálni. Akitől én szoktam segítséget kérni, rajta keresztül tudom, hogy a skandinávba beleférnek a sváb és bajor származású őseim, szóval ez így került a helyére. Egyelőre itt sajnos elakadtam, mert akülföldi kutatás nehéz. A 3,3% olaszt én valószínűsítem: egyik ükanyám horvát területen született, onnan az olaszok nincsenek messze, ha azon a vonalon tovább tudnék menni (megint sak a határon túli kutatás nehézségeivel kell szembenéznem), elképzelhetőnek tartom, hogy valahol befigyelne egy olasz ős. Töredéknyi nyugat-ázsia és közel-kelet lehet akár valami török érdekeltség (csak itt voltak 150 évig), illetve apai ágon a szálak Bulgáriába vezetnek, ottani őseim Erdélybe menekültek, aztán jöttek tovább ide. Elképzelhető, hogy ez az ág nyúlhat át ázsiai területre.
Sok még a homályos folt, és kevés időm van rá, de haladgatok.
Ezt a DNS-dolgot én nem veszem azért véresen komolyan, jópofának tűnt, nagyon nagy meglepetést nem is okozott, ami meg igen, azt is lassan helyén tudom kezelni. De nálam ez csak mellékszál, érdekesség. Amit érdekesebbnek tartok, az a GedMatch, ahol vizsgált régészeti leletekkel is össze lehet hasonlítani az eredményünket. Na, az nagyon jópofa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!