Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni ebben a...

Mit lehet tenni ebben a helyzetben? (hosszú)

Figyelt kérdés

Nem is tudom hogy írjam le... Anyámról van szó. Középiskolába járok és nem vagyok túl jó tanuló, emiatt úgy érzem, hogy nem szeret engem. Rendszeresen megkapom, hogy ilyen-olyan hülye vagyok meg, hogy semmi se lesz belőlem. Ezt persze nem túl szép módon, sőt nagyon durván, néha meg is próbál engem megverni. Azt mondta, hogy ha év végén megbukok kivesz engem a gimiből és vége a tanulásnak. Emiatt nagyon durván összevesztem vele és kicsúszott a száján, hogy meg fog engem ölni. A hangja alapján és a mondatának a részletességéből nem vettem tréfának. Aznap nem mertem aludni, mert annyira féltem. Annyira lesokkolt ez az egész, hogy azóta teljesen megőrültem. Eddig is bántott engem verbálisan, meg fizikailag is, de ez már a legdurvább volt. Apámnak elmondtam mindent, de nem mer tenni semmit, mert gyáva és szerintem amúgy se érdekli. Egyszerűen ez a pokol nekem. Sajnos gondolkoztam már az öngyilkosságon, rászoktam a cigire, drogokhoz nyúltam többször is és ittam. Természetesen megpróbáltam tanulni, nem egyszer, de mindig elbuktam, mert nem tudok már koncentrálni semmire se. Egyszerűen tehetetlen vagyok. A családomban senkire se számíthatok már, egyedül maradtam. Hálás vagyok nekik azért, hogy egész jó körülmények között felneveltek és eltartanak a mai napig, de ez már túlzás. Jobban érzem magamt halottnak, mint élőnek.

16/F

2019. febr. 2. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mindenki egy született zseni, ezt anyádnak tudnia kellene, bár biztosan arról álmodott, hogy majd egyetemi professzor leszel..Ez van. Azért van olyan érzésem, hogy téged sem kell félteni a történetben..ne feleselj, ne drogozz stb. Ettől csak butább leszel. Inkább próbáld meg a lehető legtöbbet kihozni magadból a képességeidhez mérten. Szerintem eddig nem igazán törekedtél..tévedek?
2019. febr. 2. 17:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is hibás vagyok, tudom. Eddig mindent megtette, amit tudtam a javítás érdekében, de mindig elbuktam a sok negatív energiától. Én áldozatnak érzem magamat ebben a helyzetben. Mindig visszafojtom az igazi dühömet mindenkivel szemben, soha se vagyok durva senkivel.
2019. febr. 2. 17:22
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Apuka hol van,ja ne is mond hát a sarokban meghúzódva,ez azért van mert manapság a nők a férfiak otthon és nincsenek a valódi helyükön,apukák max pénzt adnak tekintély jelentét nulla mert ők is papucsként nőknek szolgálnak,fosnak ezektől,már aki engedi h a nő otthon bármiben is dirigáljon,akár megemelje a ki hangját.. Apádnak rendeznie kéne.. De már késő..

40F

2019. febr. 2. 17:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ìgy nem is lehet tanulni,ha nem èlsz normalis körülmènyek között.

Nagyon el tudja szìvni a szellemi erőt az ilyen bántalmazás.

Persze,hogy nem tudsz a tanulásra koncentralni,hogy jobb tanulo legyel.

Azt olvastam valahol,hogy a főnököknek is dicsèrniük kell a munkásokat,ahhoz,hogy minnèl jobban dolgozzanak.

Dìcsèrettel es szeretettel kellene segìtenie Neked nem bántalmazással.

Valòban áldozat vagy.

2019. febr. 2. 18:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Menj dolgozni mindenkinek jobb lesz
2019. febr. 2. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Keresd fel az iskolád iskolapszichológusát, kérd a segítségét legalább abban, hogy hogyan tudnál hatékonyabban tanulni, bízni magadban. Sajnos az a helyzet, hogy lehet, hogy a szüleid miatt nehezednek rád ezek a terhek, de attól nem lesz jobb a helyzeted hosszú tâvon, ha ez megâllapítod/juk, de nem teszel semmit, "mert te csak áldozat vagy". Eljött az az idő, amikir magadért kell elkezdened élni, azért, hogy rendes, tisztességes életed lehessen. Ha iszol, drogozol, azzal csak lejjebb süllyedsz, az alkalmatlanságodat bizonyítod, mint egy önbeteljesítő jóslat.
2019. febr. 3. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!