Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felőrölnek a mindennapok ....

Felőrölnek a mindennapok . Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Mindennap ugyanaz, 18 éves vagyok. Takarítás ,figyelni az egész házra mindennap ,mert a szüleim dolgoznak. Úgy elek mint egy nyugdíjas ,1 éve van párom , és 1 éve mar szórakozni se voltam .

Nagyon bánt ez ,hogy ilyen fiatal vagyok meg ,és csak itthon vagyok egesznap ,csinálom a dolgom mert a szüleim reggeltől estig dolgoznak . De a párom nem veszi észre hogy valami baj van ,persze nem várom el tőle hogy megoldja a problémáimat mert ezek az enyémek ,de egy kis támogatás vagy segítség jol esne tőle .

Szóval a kérdésem a következő lenne felétek.: mit csináljak a mindennapokban ,hogy azt ne is unjam annyira ? / faluban elek .. /

Ui.: Szeptemberben megyek dolgozni .

2019. aug. 30. 05:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Milyen támogatást, segítséget vársz a párodtól?

Írod, hogy szeptembertől már dolgozol.

Ott már más ingerek is érni fognak. Kicsit majd leköt. Színesebbé teszi a hétköznapokat.

Egy éve nem voltál szórakozni. A pároddal csináljatok programokat. Beszéljétek meg, hogy mi az ami mind kettőtöknek szórakozás. Mozi, buli stb....

Sok sikert.

2019. aug. 30. 05:51
 2/21 anonim válasza:
100%
Én ha a helyedben lennék akkor alkotnék. Nem feltétlenül kell a legtökéletesebbre törekedniha nem vagy elég kreatív , viszont nagyon jól eltereli a gondolataidat és egy dologra összpontosítasz ezáltal. Gondold végig mi az amit szívesen csinálnál. Ékszerkészítés, lakás dekoráció, szobába valami aminek hasznát veszed és ezek azért is jók mert te csináltad és meg van a varázsa. Ha meguntad vagy nem is nagyon érdekelnek az ilyen dolgok , akkor relaxálj kicsit. Meditálj, youtubeon nagyon sok nyugtató zene van hanggal amibe beszélnek és átformálják a gondolataidat. Bedugod a fülest és elengeded magad , bele éled magad. Nekem utána mindig Jobb kedvem volt tőle ha ezt csináltam. Vannak beszéd nélküliek is. Netem olvass utána mennyi jótékony hatása van és hogyan is kell ezt csinálni. Minden a fantáziádon múlik. Ha ez sem a te világod akkor a választ magadban kell keresni. Egyébként ha nem látja rajtad a párod hogy nyomaszt téged valami akkor az azt jelenti hogy vagy Nagyon jól titkolod vagy a párod nem hajlandó tudomást venni róla. Ezek nem olyan jo dolgok de most ebbe inkább nem megyek bele.
2019. aug. 30. 07:14
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Már itt van szeptember és mész dolgozni.Tehát kikerülsz az egyhangú hétköznapokból.Fel a fejjel.
2019. aug. 30. 07:43
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Origami, vagy bármilyen alkotótevékenység, vagy nyelvtanulás.

Pároddal beszélj, hogy például időnként menjetek el valahova, welness hétvége vagy bármi - ha anyagilag megtehetitek - vagy csak egyszerűen utazzatok el pár hetente hétvégén közösen.

Nem kell arra várni, hogy párod "észrevegye hogy baj van", őszintén lenne érdemes beszélni. Sok kapcsolat azért romlik meg, mert az emberek nem mondják ki ha valami probléma van, inkább évekig gyűlik-gyűlik a probléma és amikor problémák megsokasodnak, akkor zúdítja rá a másikra. Sokan úgy gondolják, hogy "dehát ő is azt érzi mint én" "dehát éreznie kellett volna" "dehát gondolhatta volna" stb.

Meg kell beszélni mindent ami kapcsolatotokat érintheti.

2019. aug. 30. 07:54
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Tanácsnak ugyanazokat tudnám adni, amit az előttem szólók. Az már kevésbé érthető számomra, hogy miért kell neked minden nap otthon lenni? Takarítani minden nap kell? Szerintem felesleges. És egyáltalán miért létszükséglet, hogy ott legyél a házra figyelni, mikor a szüleid nincsenek otthon? Szeptembertől úgysem tudod ezt megtenni. Meg nem is lehet így "röghöz kötni" valakit, hogy azért mert a szülei dolgoznak, legyen otthon ő mert mindenkinek joga van saját programot szervezni. Más szülőknek is van 18 éves gyereke, dolgoznak a szülők de nem várják el a 18 évestől, hogy addig reggeltől estig otthon legyen.

Persze ki lehet találni valamit ami nem unalmas otthon sem de szerintem ezen is érdemes elgondolkodni.

Azt sem igazán értem, hogy a pároddal akkor hogyan találkozol ha egész nap otthon vagy? Meg nem mégy sehova szórakozni. Ezek szerint ő nem vágyik közös programokra? Lehet szeretné, csak nem mondja ő sem mert azt látja, hogy mindig otthon ülsz. Vagy lehet már el is hidegült és nem akar.

Lehet nem ilyen válaszra számítottál de ezeket is érdemes megfontolni.

Amúgy ha szeptembertől dolgozol, akkor pont, hogy ki kellett volna használni a nyarat, hogy oda menj ahova akarsz, azzal akivel akarsz és legyenek programjaid. Munka mellett erre már kevesebb időd lesz.

2019. aug. 30. 08:47
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindennap takarítani, legalábbis normális életet élő, dolgozó emberek mellett, akik nincsenek is otthon.

Az, hogy magad után elmosogatsz, vagy kimosod a kádat, ez az élet velejárója, mindenki még munka mellett is megteszi.

"Figyelni a házra", ezt nem tudom értelmezni.

Betörők hada áll lesben, hogy mikor csaphat le?

Én a helyedben inkább tudatosan élvezném az utolsó szabad hónapomat, mielőtt bekerülök a taposómalomba.

Az meg, hogy olyan párt választottál, aki mellett egy éve sehova nem mozdultok ki, a te hibád.

"...persze nem várom el tőle hogy megoldja a problémáimat mert ezek az enyémek"

Ha neked az a problémád, hogy egy éve otthon kuksolsz, azt igenis közösen kellene megoldanotok, vagy ha ő ilyen mentalitású, akkor ideje lecserélni.

2019. aug. 30. 08:54
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Rajtam észreveszi a párom ha bánt valami, és mindent segít megoldási, én ugyanúgy! Kommunikáljatok, mert így meghülyülsz a pasi mellett. Ha nem hajlandó kompromisszumot kötni, akkor lehet jobban járnál nélküle. Ő hány éves?

A házra miért kell vigyázni? Szüleiddel beszéld meg, hogy nem szeretnél egész nap a házra vigyázni, meg takarítani.

2019. aug. 30. 09:13
 8/21 piriiiii ***** válasza:
100%

Ne haragudj már, de hogyan sikerült 18 évet leélned ilyen élettelen, szerencsétlen hozzáállással?

Ha unod az életed, miért nem kezdesz magaddal valamit? Komolyan nem hiszem el, hogy más embertől kell ehhez segítséget kérned. :D egyáltalán, nekünk ismeretlen, kívülálló embereknek honnan kéne tudni, mi az, ami leköt téged, amit szeretsz csinálni?

Néha le kéne szarni a takarítást meg a többit. Nem ezért születtél meg szerintem, de gondolom ezt te is tudod.

Menjél bulizni, kirándulni, tekerj egyet az erdőben, hívd el a párod is, dugjatok egyet a fák alatt, meg ilyenek, bakker.

Azt amúgy se hiszem, hogy felkelsz reggel és estif takarítod a házat, minden egyes nap. Azt meg eleve nem értem, mit kell figyelni egy házon. Elszökik?

Kicsit legyél talpraesettebb! Mint egy független macska.

2019. aug. 30. 09:42
 9/21 anonim ***** válasza:
23%
Keress munkát, tanulj, vagy járj el szórakozni. Nem írtad, hogy van-e gyermeked. Ha lenne, az is egy kis színt vihetne az életedbe. Persze nem mikor még pelenkás, hanem mikor már nagyobbacska.
2019. aug. 30. 10:21
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, 18 vagy —> innentől kezdve csak lefele vezet az út. 😀

Amúgy én sem értem a házra vigyázást, nincs zárható ajtó, vagy mi?

Szerintem bármikor kimehettek a helyi presszóba meginni egy kólát, vagy barátokkal találkozni.

2019. aug. 30. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!