Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám ki akar semmizni!...

Anyám ki akar semmizni! Hogyan állítsam le, h ne kérje el a nyári melóból származó pénzemet?

Figyelt kérdés

Anya rám parancsolt h a nyári szünetben menjek el dolgozni ha el akarok menni bulizni,vagy kell vmilyen ruha,meg h a tankönyveimet meg tudjam majd venni augusztusban. Igen ám,de eddig akárhányzsor kaptam 7 végén pénz mindig elvette és csak 1 vagy 2 ezer ft-ot tarthattam meg. Szeretnék venni egy bikinit,már ki is néztem. Ha anya nem venné el a pénzemet meg is tudnám venni. Tegnap szóltam neki h adja vissza a pénzemet,de azt mondta ennyi jár neki,és próbáljak meg ennyiből albiba megélni. Akkor viszont nem értem h miért mondta h azért dolgozzak h ne neki kelljen megvenni a dolgokat nekem. Így még a tankönyveimre se fogja futni...

Kezd nagyon elegem lenni belőle

2010. júl. 13. 11:59
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

hát most ott tartunk h mér a fönök,mivel anyu ismerőse anya kezébe adja az ÉN fizetésemet.

Anya dolgozik,meg egyedül nevel. Azért mondta h menjek el dolgozni h ne neki kelljen ruhát meg ilyeneket vennie. Először mikor elkérte a pénzt,azt hittem azért h ő vigyázzon rá. Most már semmit nem kapok a pénzből. Ha szólok,akkor az a válasza h nagykorú vagyok,nem köteles eltartani,örüljek h ott lehetek. Tudja h nem költöznék el amig nem érettségizem le,ugyh ezzel zsarol úgymond. A múltkor nem mentem be 2 napig meloba,helyette csak császkáltam a városba. Azt hittem így majd a fönök ki fog rúgni,de mivel jóban vannak anyával így kiderült,és sajnos nem rúgott ki.. Anya még meg is ráncigálta a hajam h milyen egy munkakerülő link alak vagyok! DE így semmi értelme nincs annak h dolgozzak! Jövő héten meg kell venni a tankönyveket is,anyám válasza az h ő tud KÖLCSÖN adni,de miért nem tettem félre a fizetésemből? Komolyan miből kellett volna félretennem,abból az 1-2 ezer FT-ból amit még az első hetekbe adott?

2010. aug. 12. 14:21
 22/29 anonim ***** válasza:

nevelő célzattal, értsd: felnőtt vagy gyermekem, szállj be a kiadásokba, hiszen itt laksz, a lakásnak költségei vannak... itt étkezel, az is pénzbe kerül. Ha egyedül laknál, akkor ezeket mind neked kellene fizetni. Most ebben tudunk segíteni, nyilván nem azt várjuk, hogy mint egy albérlet esetében, 50+rezsit adjál haza, de szokd meg, hogy nem a teljes keresetedet tudod magadra költeni, és hogy mások felé is van anyagi kötelezettséged.

Nálam bevált, a végén kiderült, hogy a pénz egy jelentős részét, anyáék félrerakták nekem. És nagyon jól jött, amikor önálló életet akartam kezdeni egy albiban.

2010. aug. 12. 14:21
 23/29 anonim ***** válasza:
Anyád egy sz*rkupac,érettségi után költözz és szard le.Mást nem érdemel,örülh h ott lehetsz enni ad?szép boldog család kép.Valószinű nem akart téged és utál.
2010. aug. 12. 14:32
 24/29 A kérdező kommentje:

de az a vicc h eddig nem volt ilyen :S

Ő is fel szokott ide járni olvasgatni azt tudom,és kb akkor kezdődtek a gondok mikor egy kérdésnél olvasta h 18 évesen már nem köteles eltartani a szülő gyereket,meg h menjen dolgozni és igenis adjon haza pénzt,meg ilyenek,és azóta neki is ez lett a mániája.

Elötte ha mentem is dolgozni akkor megtarthattam a pénzt,örült h legalább abból meg tudom venni magamnak a dolgokat. Meg ha kértem azt tök rotkán szoktam adott egy vagy két ezer ft-ot,és nem volt ilyen,

Mióta egyre több ilyen választ olvas h aki 18 az dolgozzon és adjon le otthon pénzt,vagy költözzön el,azóta ilyen.

És nem arról van szó h nem adnék neki,de nemár h az összeset!

2010. aug. 12. 14:37
 25/29 anonim ***** válasza:
Ezt a 18-as dolgot azok mondják akiknek fogalmuk sincs az iskoláról. Bocs, hogy ezt mondom, ez az igazság. Mégis egy gimnazista gyerek mi a francból adna pénzt? Nem mindenki tud iskola mellett dolgozni és nem is mindenki kap munkát. 21 múltam, nem tudok dolgozni, mert a szakom lehetetlenné teszi a munkavállalást, reggeltől késő délutánig bent vagyok, csak éjszakába tudnék menni, de akkor mégis mikor alszom? Ösztöndíjat kapok és NEM VESZIK EL TŐLEM! Büszkék rá, amiért kapom. Én ugyanígy fogom nevelni a gyerekemet! Az én szüleim soha nem mondanák azt nekem, hogy nem kötelesek eltartani. Amikor gyereket vállal egy család, az nem egy 18 évig tartó szerződés!
2010. aug. 12. 14:55
 26/29 anonim ***** válasza:
Tudod van aki 13 éves kora ota dolgozik suli melett mert szüleit az se érdekelte h a világon vagy 12 évesen már ellátta magát főzött vagy éhen halt volna stb,van ilyen szülő is sajnos.
2010. aug. 12. 14:59
 27/29 anonim ***** válasza:

Nem értem az ilyen szülőket. Nem tudod megbeszélni a főnököddel, hogy a pénzed inkább utalja a számládra.(Ha van, ha nincs, nyiss egyet.Elmúltál 18.)

Nekem szerencsére nincs ilyen gondom.Mármint tudom, hogy ha dolgoznék tuti nem vennék el a pénzem, max kajára adnék, de azt is azért, mert most mi is megvoltunk kicsit szorulva.Azért se vennék el, mert 1 szavukba se kerülne, és 1 év múlva(ha letettem az érettségit) elmennék itthonról.Van hová.

Állj a lábadra. Ha nem adsz a pénzből neki, és nem főz, akkor vedd meg magadnak a kaját a boltban.Drágább kicsit, mintha anyád otthon főzne, de akkor ő sem eszik főtt kaját.Majd idővel rájön.

Nem értem miért fordulnak a szülők ennyire a gyerek ellen, ha elmúlt 18, csomó ilyet olvasok..Hogyan álljon talpra a gyerek az életben, ha nemhogy támogatnák, még el is veszik a pénzét..áhh-.-

17/L

2010. aug. 12. 15:37
 28/29 anonim ***** válasza:

EZ EGY KAMUKÉRDÉS. ILYEN NINCS.

nem hiszem el, hogy anyád veled akarja magát eltartatni. Vagy talán alkoholista????

Keressen egy faszit magának, akit letud húzni! Mondd neki ezt!

Mi van egyes nők inkább a saját gyereküket húzzák le, mint inkább egy pasit? Ehhez gyáva lenne mi?

Ne a saját gyerekét húzza le.

Te meg menj el otthonról mihelyst leérettségiztél!!!

Ja, és ne vegyél magadnak tankönyveket, hanem első nap mondd meg az osztályfőnöknek, hogy anyád nem veszi meg, te meg nem tudod kifizetni, mert elvette a zsebpénzedet.

Lehet hogy kapsz ingyen, vagy fénymásolatot. Vagy kapsz egy végzettől. De anyád nagyon égni fog, mert az oszi befogja hívni:DDDD

Ha meg munkára akar befogni, akkor egyszerűen lógd el. Menjen el ő dolgozni.

Vigyázz mert életed végéig az ingyen cselédje leszel.

Csak okosan!

2010. aug. 12. 19:06
 29/29 anonim ***** válasza:
Az, hogy a gyerek adjon bele a ház költségeibe, csak akkor érvényes, mikor már rendes, teljes állása van teljes havi fizetéssel...értsd minimálbér és fölfelé, DE mégis otthon lakik még valamilyen okból. A DIÁKMUNKA NEM ARRAVALÓ, HOGY A REZSIHEZ HOZZÁJÁRULJON A GYEREK!!! Pl. a párom nővére 27 éves, és még mindig otthon lakik, de van neki egy rendes, 110e körüli keresete. Na Őneki kötelessége lenne beszállni a háztartásba, DE AKKOR IS CSAK ANNYIVAL, AMENNYI PL A REZSI FELE! Neki is kell, hogy maradjon pénze pl. az autóját tankolni, kajálni a munkahelyén és bulizni, stb. Ez CSAK így normális! Ha vki még gimis, annak úgysincs olyan nagy nyári melója, hogy igazán be tudjon szállni a rezsibe, vagy ha keres mondjuk 100e-t, az akkor is max. 3 hónap lesz, akkor meg abból vegye meg a könyveket, ruhákat és kb. az első félévben éldegéljen belőle. Ez így lenne helyénvaló!!! Diákmunka az nem rendszeres, teljes értékű munka!! Na ezt a kommentet mutasd meg az édesanyádnak! Én még egyetemistaként is max. akkor adnék, ha 100 körül lenne a fizum, akkor mondjuk 40-et adnék anyunak és a többit arra fordítanám, hogy a telefonszámlámat, bérletemet, ebédjeimet, bulijaimat, stb. ÉN fizessem ki, de mivel csak 40-et kapok havonta, abból anyukámnak soha esze ágában nem volt kérni semmit, pedig már többször megbeszéltünk, hogy aki rendesen keres, annak illik adni...már ha még otthon lakik. Amit anyukád csinál, az irtó nagy szemétség!!!
2010. aug. 12. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!