Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám ki akar semmizni!...

Anyám ki akar semmizni! Hogyan állítsam le, h ne kérje el a nyári melóból származó pénzemet?

Figyelt kérdés

Anya rám parancsolt h a nyári szünetben menjek el dolgozni ha el akarok menni bulizni,vagy kell vmilyen ruha,meg h a tankönyveimet meg tudjam majd venni augusztusban. Igen ám,de eddig akárhányzsor kaptam 7 végén pénz mindig elvette és csak 1 vagy 2 ezer ft-ot tarthattam meg. Szeretnék venni egy bikinit,már ki is néztem. Ha anya nem venné el a pénzemet meg is tudnám venni. Tegnap szóltam neki h adja vissza a pénzemet,de azt mondta ennyi jár neki,és próbáljak meg ennyiből albiba megélni. Akkor viszont nem értem h miért mondta h azért dolgozzak h ne neki kelljen megvenni a dolgokat nekem. Így még a tankönyveimre se fogja futni...

Kezd nagyon elegem lenni belőle

2010. júl. 13. 11:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Akkor ne dolgozz. Megmondod létszámleépítésa volt. Felmondasz. A nagy semmiért én nem dolgoznék.
2010. júl. 13. 12:38
 12/29 A kérdező kommentje:
felmondani se tudok,mert a főnököm anyu jó barátja,és ha megtudja h magamtól mondtam fel ki fog akadni
2010. júl. 13. 12:40
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nem lelte a szülőket, ugyan ilyenek voltak (tisztelet a kivételnek) 10 évvel ezelőtt. Nekem is anyám állandóan elszedte a pénzem, aztán jól felújíttatta belőle a lakását amit a pasija vett, ő meg szinte sosem melózott, mert azt minek...stb. 18 évesen úgy elhúztam mint a szél, így el is szúrtam az érettségim (3-as lett), az akkori pasim ezért meg jól kiröhögött, hogy milyen béna vagyok, mert ő sz@r tanuló volt és jól érettségizett. Ezért nem vettek fel fősulira, szívtam albiba, mint a kisangyal. Rá 2 évre rendeztem a dolgaim, felvételiztem, fel is vettek (időközben változott a véleményem mit szeretnék tanulni és jobban is jártam).

Szóval lenne mit mesélni. Férjem hasonló szituban ugyan ilyeneket tudna mesélni.

Mikor neki is kötelezően le kellett adni otthon 10 e és volt, hogy csak 9 e volt a fizuja...stb (Szülei most is rohadt jól állnak anyagilag, szóval nem szorultak volna rá)

Oké én egyetértek pótoljon be a gyerek...pl. magának vegye meg a ruhát vagy a bulit fizesse ki ahova menni akar, de ezt a lenyúlást :(

Én 2 gyerekes családanya vagyok azóta és még mindig nem fogom fel, hogy a szülő ezt hogy képzeli.

Kitartást tudok javasolni, aztán ha adott a szitu lehetsz a magad ura.

28/N

2010. júl. 13. 13:37
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

lázadj fel, drága szívem!

melóban, ha megkaptad a pénzt, ne menj haza, hanem menj be a ruhaüzletbe, vedd meg a bikinit, vagy amire szükséged van.

ha éhes vagy, veszel magadnak tésztát, vagy amit szeretsz, és otthon megfőzöd.

vagy ha anyád ezt nem hagyja, akkor menj át a barátnődhöz, főzzetek együtt kaját, és egyétek meg.

ne hagyd magad, mert ez később is hátráltatni fog, ha most nem vagy elég erős és határozott!

2010. júl. 13. 13:56
 15/29 anonim ***** válasza:

13:37-nek

nekem is haza kellett adnom pénzt, mikor elmentem dolgozni. Szerintem ez teljesen normális. Szüleim ezt nevelő célzattal csinálták, és semmi gond nem volt vele.

az már egy más dolog, hogy _kifejezetten_ azért küldi el valaki a gyerekét dolgozni, hogy az ZSEBPÉNZT keressen nyáron, és azt szedi el. Ezt én sem tartom jónak, szemben az előző esettel.

2010. aug. 12. 13:48
 16/29 anonim ***** válasza:
Nekem soha nem kellett hazaadnom egy fillért sem. Én dolgoztam meg érte! És én sem venném el soha a gyerekemtől a pénzét! Milyen dolog ez már? Ez a nevelési célzat? Én nem kaptam rossz nevelést, úgy gondolom normális felnőtt ember lettem mindenféle lehúzás nélkül.
2010. aug. 12. 13:58
 17/29 anonim ***** válasza:

Ne adj neki helyete az egyik számlát fizesd be, telefon, tv... amelyik nem kell a legmagasabbat.

Így te megtanulsz félre tenni a pénzedből anyud meg nem mondhatja hogy nem segítesz.

2010. aug. 12. 13:58
 18/29 anonim ***** válasza:
Ja egyébként én is elkölteném már hazaúton a pénzt. A maradékot meg eldugdosnám, hogy maradjon könyvekre. Azért ez durva, hogy az anyától kell dugdosni a pénzt.
2010. aug. 12. 13:59
 19/29 anonim ***** válasza:
pff ez nagyon gáz...még a tankönyveidet is neked kell megvenni? basszus, a szülők KÖTELESEK állni a gyerek iskoláztatását amíg tanköteles!!
2010. aug. 12. 14:08
 20/29 anonim ***** válasza:

Anno én is hazaadtam a nyári keresetemet, ösztöndíjamat és a párom is 17 éves kora óta dolgozott a suli mellett, de ez akkor sem volt minden családra jellemző, mint ahogy most sem az. Mindkettőnk szülei szegények, kiskeresetűek voltak és igazából fel sem merült a fejünkben, hogy ez lehetne másképp is. Mostanában a nagykorú, de otthon élő gyerekek közül sok úgy képzelik, hogy nekik semmivel sem kell hozzájárulni a megélhetésükhöz, őket kötelező eltartani, de igazából ebben a szülők is benne vannak.

Úgy gondolom, itt is az arany középút lenne az igazi. Akkor válik felelősségteljes felnőtté valaki, ha megtanulja, a pénz, amit keres, nem csak arra kellhet, hogy elköltse magára, de az sem jó módszer ennek megtanítására, hogy egyik percről a másikra elszedjük a diák keresetet.

Sok családban látom, hogy a huszonéves, már aktívan kereső fiatal is még mindig babuka otthon, nem kell se félreraknia, se hazaadnia a megélhetésre. Ez szerintem hiba, de a nyári keresetét a gyerekemnek én is csak akkor kérném el, ha a létfenntartásunkhoz kellene.

Sajnos egyre több ilyet látok, egyre több család kerül anyagi csődbe, elúsznak a számlákkal, a hiteleikkel, nincs ennivalóra pénz, stb. Ott én is azt látnám jónak, ha a gyerekek ezt fel tudnák mérni és ne követelőzzenek egy esetleg munkanélkülivé vált apa, anya mellett, de sajnos ott is csak azt látom, nem akarják meglátni a bajt.

Nálatok kedves kérdező jó lenne tudni, mi történt anyukáddal, miért viselkedik így? Hogy álltok anyagilag, minden rendben a munkájával, elég a pénz a megélhetésetekre?

2010. aug. 12. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!