Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem hisz nekem senki?

Miért nem hisz nekem senki?

Figyelt kérdés
Azt hiszik csak hallucinálok, és el akarnak vinni orvoshoz. Mikor egyedül vagyok otthon, valaki mindig szokott hívni. Nem hiszik el, hogy valaki állandóan hívogat. Azt hiszik bolond vagyok, és nem tudom bebizonyítani hogy nem, mert mindig a vonalason hív, legalább a mobilon hívna, akkor meg tudnám nekik mutatni. Szerintem apukám az, így akar a túlvilágról kapcsolatba lépni velem, ugyanis ő tavasszal meghalt, alkoholista volt. Mindig vert engem, mert meggyőződése volt, hogy nem az ő lánya vagyok, hanem anyu megcsalta. Gyerekkoromban pszichiáterhez kellett járnom és most anyuék vissza akarnak vinni. Két éve nem kell járnom és egy éve a gyógyszereket se kell szednem. Csak be kellene bizonyítanom, hogy tényleg hívogatnak. Hogy tehetném? Mit csináljak? L/18
2019. aug. 5. 17:16
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Voltam orvosnál. Újra kell járnom hozzá, azt mondta. Mondta anyunak, hogy kérje le a híváslistát a szolgáltatótól, le is kérte, és nem voltak rajta a hívások. Ezek szerint csak hallucináltam. Kérdezte a doktor úr, volt máskor is ilyen a két év alatt, mióta nem kellett rendszeresen járnom, csak 4 havonta ellenőrzésre? Igazából volt, de azt nem mondtam el neki. Egyszer egy macskát láttam, mindig beszökött a házba, de a többiek nem látták. Akkor még élt apukám. Egyszer álmomban a macska közölte velem, hogy azért jött, ha apukám bánt, akkor megvédjen, mert éles karmai vannak. Nem mondta, nem tudott beszélni, de tudtam, láttam a szemeiben. Akkor mondtam anyunak, hogy egy cirmos macska be szokott jönni a házba, de azt mondta ők még nem látták, és ugyan hol jönne be ha csukva van ajtó, ablak, szúnyoghálónk van és macskaajtó sincs. Úgyhogy nem emlegettem többet, és idővel a macska is elmaradozott és nem jött többet.
2019. aug. 11. 11:25
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Úgy sajnálom.

Esetleg diagnózisod van? Amit az orvos adott.

Viszont mostmár jó kezekben vagy. Az, hogy beismered a hallucinációkat, az annak a jele, hogy kezdenek hatni a gyógyszerek.

Ettől függetlenül pszichológus biztosan nem ártana, segítene feldolgozni a traumákat.

A macskáról pedig tájékoztasd az orvost. Amit álmodban kommunikált veled, az nagyon fontos lehet.

Minden jót neked!

2019. aug. 11. 11:30
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett a diagnózis?
2019. aug. 11. 13:06
 34/37 A kérdező kommentje:
Alsós koromban vittek el először pszichológushoz, mert nagyon zárkózott voltam, nem beszélgettem, nem barátkoztam a többiekkel és féltem a sötétben. Ekkoriban kezdett apukám inni, és egyre agresszívabb lett. 14 éves koromban küldtek el pszichiáterhez. Dührohamaim voltak, újra bezárkóztam, apu állandóan vert, mindig azt mondta, nem az ő lánya vagyok, vagdostam magam, már a verések se érdekeltek, sírni se tudtam miattuk, mert fejben egy másik világban éltem. Egy olyanban, amilyet én alakítottam magamnak, ott találtam megnyugvást. Például, mivel visszahúzódó voltam, az iskolában is folyton bántottak, és egyszer volt, hogy nem mertem felmenni a lépcsőn, mert az utamat állták a felsőbb éves fiúk. Odaképzeltem magam mellé az egyik barátomat, abból a másik világból, hogy ő majd megvéd, ha bántanak, így föl mertem menni. Vagy ünnepségeken, utáltam azt a tömeget, de végig kellett állni, és akkor a tömegbe képzeltem ezeket az embereket, hogy ha bármi baj lenne, akkor ők segítenek. Sőt, az igazgató helyére is mást képzeltem, egy sokkal érdekesebb embert, aki nem olyan unalmas szöveget mond. És ezek a képzeletbeli emberek segítettek akkor is, mikor apu megvert. Ők ott voltak mellettem és vigasztaltak, velük aludtam el esténként. Anyu egyszer meghallotta, hogy az egyikkel beszélgetek. Tudtam, hogy nem valósak, de éveken keresztül velem voltak. A pszichiáter valamilyen skizofréniát mondott, és gyógyszert is kaptam, de nem kellett sokáig szednem, nem tudom mi volt a neve.
2019. aug. 11. 13:11
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezek a hallucinációk nem lennének az életed részei, ha minden rendben lett volna veled lelkileg. Bizonyos szintig normális, hogy az emberi agy olyan környezetet próbál imitálni, hogy az egyén jobban érezze magát, de ha kívülről állandóan az elutasítás, félelem érkezik, akkor felerősödhetnek.

Szerintem a legjobb, amit tehetsz, hogy a következő alkalommal mindent, de tényleg mindent elmondasz a pszichiáternek. Ő fog tudni segíteni, ha valóban minden részletét ismeri a történetnek. Ha mégis elhallgatsz előle dolgokat, akkor fölösleges időpocsékolás é spénzkidobás lesz hozzá járni, mert nem fog tudni azokról a dolgokról, amiken változtatnotok kellene. Egyébként szerintem jót tenne neked is, ha lenne valaki, akihez bizalommal fordulhatnál, mindig elmondhatnád, ha bánt valami.

2019. aug. 11. 21:17
 36/37 A kérdező kommentje:
Ő tudja ezeket, egyedül a macskás történetet nem mondtam el.
2019. aug. 11. 22:17
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

És pszichológust nem javasolt? Szerintem jót tenne mellé.

Borzalmas dolgok, amik veled történtek. Elmenekült a személyiséged. Az agyad gyakorlatilag megvédte magát, csak utána átcsúszott a libikóka másik felére.

Én hiszem, hogy meg tudsz gyógyulni.

Előbb utóbb majd szerzel olyan barátokat, akiket a sors az életedbe sodor, nem pedig te teremtetted őket.

És tökéletes, erős felnőtt válik belőled.

Sose okold magad, vagy ítéld el emiatt magad.

2019. aug. 11. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!