Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák! Ha a négy éves...

Anyukák! Ha a négy éves kislányotok azt kérdezné, hogy te együtt fürödhetsz apuval, ő miért nem, akkor mit válaszolnátok?

Figyelt kérdés
2010. júl. 11. 23:35
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
64%

utolsónak

"Szerintem nem jó tanács sem az, hogy engedjék neki, sem az, hogy köntörfalazzanak. A gyereknek igenis meg kell tanulnia már most, meg kell értenie, hogy bizony apa és anya házasok vagy legalábbis egy pár, és vannak dolgok, amiket ők csinálhatnak, míg ő nem." - szerinted miért nem tanácsos, hogy egy 4 éves kislány együtt fürödjön az apukájával? nem kekeckedni akarok, komolyan érdekel a véleményed...

2010. júl. 12. 00:29
 22/34 anonim ***** válasza:
23%
Amíg nem érti az okokat, nyugodtan fürödhetne vele.
2010. júl. 12. 00:34
 23/34 anonim ***** válasza:
64%
Nekem pici koromban teljesen elfogadható volt az, hogy anya és apa szeretik egymást, és házasok, és azért csókolóznak / öltöznek együtt, stb. Pedig nagyon kötekedős kisgyerek voltam, első év végére az oviban kizártak néhány dologból, mert sosem fogadtam el a buta magyarázatokat, hogy csak hasonlít a Katinénire, aki otthon főz épp... (Oh, és ha kérdez, a házas attól házas, hogy szereti a párját és összeadták, vagy hasonló. Nekem nagyon jó volt, amíg minden ilyet megbeszélhettem a szüleimmel, és nagyon hiányoznak azok az idők, mikor még nem féltem, hogy elítélnek azért, aki vagyok, remélem te is megadod a lányodnak azt az örömöt és tiszteletet, hogy emberként kezeled.)
2010. júl. 12. 00:38
 24/34 anonim ***** válasza:
83%
Hadd fürödjön az apjával. Mi a rossz abban 4 évesen?
2010. júl. 12. 00:57
 25/34 anonim ***** válasza:
63%

"szerinted miért nem tanácsos, hogy egy 4 éves kislány együtt fürödjön az apukájával?"

Nem azt mondtam, hogy nem tanácsos, ennyi idősen én is együtt fürödtem a szülémmel, és a bátyámmal, nem volt ebből probléma. Ha gyermekem lesz, én sem fogok belőle gondot csinálni.

Azért írtam, amit írtam, mert szerintem a kérdező nem azt várja, hogy megváltoztassuk az álláspontját. Minden szülő valamilyen elvek alapján neveli a gyermekeit. És ezek az elvek következetességet kívánnak.

Ha a szülők azt vallják, hogy a kislány ne fürödjön az apjával, akkor ehhez tartsák magukat akkor is, ha könnyebb lenne inkább ráhagyni, vagy engedni együtt fürdeni az apjával, mint elmagyarázni neki, hogy anyának miért lehet, neki meg miért nem.

Meg gondolom a probléma olyankor (is) felmerül, amikor anya szeretne apával fürdeni, kettesben, és oda bizony nem mehet a kicsi gyerek. Pluszban nem árt, ha azzal is tisztában van a gyermek, hogy apával nem fürödhet mindenki, csak anya (és a családtagok, de más tényleg enm), ez is egy alap a házasság, szerelem, párkapcsolat megértéséhez.

Szómiszó, próbáltam a kérdésre válaszolni anélkül, hogy beleszólnék abba, hogy milyen elvek alapján nevelik a gyermeküket, ez minden párnak a maga döntése.

2010. júl. 12. 01:16
 26/34 anonim ***** válasza:
köszönöm a választ
2010. júl. 12. 01:36
 27/34 anonim ***** válasza:
80%
ezt én se értem egészen: Miért nem fürödhet az apjával??? Legfeljebb az apa húzzon fel egy fürdőgatyát
2010. júl. 12. 07:09
 28/34 anonim ***** válasza:

én kiskoromban mindig együtt fürödtem a szüleimmel, azért, hogy hozzászoktassanak ahhoz, hogy a nönek is más nemi szerve van és a férfinak is. Ezért aztán teljesen természetesnek vettem, hogy ez így van, soha nem volt ebböl problémám. Nem úgy mint szegény anyukámnak, akivel nem ismertették meg korán ezt a dolgot, és mikor 3 éves lett, lehúzta egy fiú a nadrágját elötte, anyu meg sírva szaladt haza mint akit bántottak volna. Azóta nem volt képes túltenni magát ezen a sokkon tudat alatt, ezért sosem élvezte a szexet sem de ez más téma...

Szerintem minden szempontból jobb lett volna ha az elejétöl veletek fürdik, akkor nem is kérdezösködött volna. Így utólag fogalmam sincs mit lehet csinálni. Mesét semmiképpen ne találjatok ki neki! Azt is úgy utálom mikor megpróbálják beetetni a gyereket, hogy öt a gólya hozta...a gyereket nem szabad hülyére venni. Öszintének kell lenni vele persze a korának megfelelö szinten. Úgy kell elmagyarázni neki, hogy értse.

Nálatok is max annyit lehet tenni, hogy elmagyarázod neki, hogy miért csak kettesben fürödtök. Meg fogja érteni.

30 hetes kismama

2010. júl. 12. 09:52
 29/34 anonim ***** válasza:
Azt, hogy azért, mert nincs még elég lelki nyomorék felnőtt, akiket a szüleik betegesen tiltottak a szexualitás legcsekélyebb formáitól is és emiatt 20-30 évvel később csak a S/M szexet képesek élvezni egy kínbarlang mélyén. Biztosan meg fogja érteni.
2010. júl. 12. 11:05
 30/34 anonim ***** válasza:

hadd fürödjön apával! mi ebben a rossz?

mondok egy szélsőséges példát. nem mintha követendő, de van ilyen is.

kishúgom 3 éves volt, pancsolt a kis medencéjében, apám meg egy szál faxban odaheveredett mellé. nem csináltak belőle ügyet. a kiscsaj azóta már 11 éves, és semmi baja.

fürödjetek néha együtt.

egyébként meg tényleg nem kéne azt látnia a gyereknek nap mint nap, hogy ti elvonultok a fürdőbe kettesben...

2010. júl. 12. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!